Podróże kształcą –tak słyszę przy każdej opowieści z wakacji , coś w tym jest bo z każdego regionu świata przywozimy coś nowego, czasem jest to nowe doświadczenie
Wanilia i KardamonMizeria to doskonałe dopełnienie obiadu. Przygotowanie jej zajmie nam tylko kilka chwil. W bezmlecznej wersji mizerię możemy zrobić używając mleczka kokosowego. 1 duży ogórek szklarniowy 0
Dieta bez mlekaSałatka łatwa w przygotowaniu i może być podawana na każdą okazję. Skład: makaron 500 g, 3-4 jajka, 2 cebule, marchew, 3 ząbki czosnku, 6 plastrów
chleba naszegoOgromna szkoda, że lato trwa tak krótko, uwielbiam te wszystkie świeże owoce i warzywa, które nas otaczają. Najbardziej lubię te słodko- kwaśne, wszelkie porzeczki, maliny, jeżyny
Quinoa Raz!Dziś zapraszam Was na śniadanie pełne smaku i … niebiańskiego zapachu. A wszystko, to za sprawą mojej ulubionej zielonej herbaty Ginkgo Japońska Wiśnia . Jej zapach i
Słodkie okruszkiPowiem tylko pyszny. Dostałam ten przepis od jednej Angielki. W miseczce wymieszać sos sojowy, sos rybny, curry,oliwę sezamową. Makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na
Kuchnia PokoleńTo jest moje naj naj … śniadanie. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić z solą ubić na sztywną pianę. Dodawać po żółtku, ale mieszać już bardzo
Kuchnia PokoleńSkładniki: 1 kg cebuli 2 kawałki długiej czosnkowej kiełbasy 3 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżka oleju
Qchnia po prostuSiedzę na trawie, a słońce ogrzewa miło moją skórę. Dookoła uspokajający szum lasu i pokrzepiające głosy cykad. Miesiąc stażu za mną, czeka mnie kolejny, a ja
Gawron w rosoleNa letnie śniadanie idealnie nadaje się omlet ze świeżymi sezonowymi owocami. Składniki: - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mleka - szczypta soli - 1 op. serka waniliowego
Kulinarne życieLubię eksperymentować z sosami do makaronów. Można zmienić jedynie jeden składnik, a danie zyskuje zupełnie inny smak. Dzisiaj zmierzyłam się z kremowym sosem na bazie jogurtu
JaglusiaUwielbiam kaszę kukurydzianą – jej kolor to zdecydowanie to coś, co potrafi pocieszyć i rozpromienić człowieka nawet w ciężki, deszczowy dzień. Kasza jednak jest kapryśna – lubi się
Karo in the KitchenJak mogłabym się oprzeć takiemu wyzwaniu? Takiej nazwie? No musiałam wypróbować szwajcarską cholerę, ale żeby to zrobić, trzeba było opracować bezglutenową recepturę. Każdy kto miał
Quinoa Raz!SKŁADNIKI 6 jaj 100 ml mleka 100 g fety 100 g ricotty 40 g startego parmezanu 10 pomidorków 2 ł y żecz ki suszonego
La grande e la piccola cuocaSKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 283 kcal 200 g kurek 150 g ryżu
Atlas Smaków