Witajcie :) Lubię eksperymentować w kuchni, dzisiaj wpadałam na pomysł połączenia Gruzińskiego chaczapuri z Tunezyjską szakszuką.Pyszne pomidory duszone z cebulką na wierzchu z jajkiem zamknięte w
Sama słodycz i szczypta chiliNic nowego, nic wymyślnego. Smak mojego dzieciństwa. Gdy zapiekany w prodiżu pachniał na całe mieszkanie, nie mogłam się doczekać i często parzyłam język gorącymi śliwkami. Taka
KucharzycaMój pobyt we Włoszech powoli dobiega końca. Z jednej strony opuszczenie tego cudu natury napawa mnie smutkiem, z drugiej...Wreszcie wracam do ukochanej Warszawy! Jestem
Gawron w rosoleRisotto to jedno z moich ulubionych dań, teraz gdy króluje dynia obowiązkowa propozycja obiadowa. Aksamitne, kremowe, delikatne, znakomicie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. To danie
Wanilia i KardamonLato to czas kiedy mamy pod ręką to co najlepsze do jedzenia świeże warzywa i owoce, ale w wakacje nie zawsze chce nam się stać w
Quinoa Raz!Lato to czas kiedy mamy pod ręką to co najlepsze do jedzenia świeże warzywa i owoce, ale w wakacje nie zawsze chce nam się stać w
Quinoa Raz!Kurczak wcale nie musi być nudny... Oto niebanalny i oryginalny przepis na kurczaka w sosie żurawinowo-piernikowym, pieczonego w cieście francuskim. Mięso jest delikatne i soczyste
Kuchnia MagdaLenyPlacuszki są rewelacyjne, polecam. Z tej porcji wychodzi około 15 racuszków. Przepis na thermomix na dole. Przygotowanie kaszy – kaszę ugotować do miękkości, według instrukcji na
Kuchnia PokoleńZupy z pieczonych warzyw nie mają na stole konkurencji. Pieczenie warzyw, zamiast ich gotowania w płynie, wyodrębnia, wyokrągla i kondensuje cały ich smak, przy okazji zachowując
Karo in the KitchenJeszcze trochę i szybkie obiady będą moją specjalnością To będzie moja własna wersja potraw w 30 minut (i które faktycznie robi się w pół godziny
dobra gospodyni dom wesołym czyniSkładniki: 250 g paluszków surimi 5 średnich ogórków kiszonych 1 czerwona papryka 5 jajek 400 g kukurydzy z puszki pęczek koperku pęczek grubego szczypiorku 3 - 4
Qchnia po prostuZupę pomidorową lubi chyba większość dzieci. Moja córcia, gdyby mogła, każdego dnia jadłaby tylko tę zupkę . Niestety najczęściej zupę pomidorową robi się na rosole, szczególnie tę
Moja DelicjaNie wyobrażam sobie lata bez zapiekanych bakłażanów w sosie pomidorowym, przekładanych plastrami mozzarelli, pachnących słońcem i cudownymi aromatami bazylii, oregano i czosnku. Zapiekanka z bakłażanów
La grande e la piccola cuocaDelikatne placuszki twarogowe, podawać z kleksikiem jogurtu naturalnego i owocami. Do wysokiego naczynia dodać serek, jajka, mleko, mąkę, sól, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zmiksować
Kuchnia PokoleńDziś zapraszam Was na pyszne, słodkie śniadanie. Pachnące pomarańczą, skąpane w czekoladowym syropie… małe niebo na talerzu Czasem warto tak osłodzić sobie poranek Kto się
Słodkie okruszki