Ryż zapiekany ze śliwkami
Ryż zapiekany ze śliwkami
Przepis na : kolacja
Nic nowego, nic wymyślnego. Smak mojego dzieciństwa. Gdy zapiekany w prodiżu pachniał na całe mieszkanie, nie mogłam się doczekać i często parzyłam język gorącymi śliwkami. Taka już jestem duża, nie mam prodiża, a nadal parzę sobie język nie mogąc się doczekać, by ryż ostygł. Ryż zapiekłam w mleku migdałowym. 1 cześć ryżu na 1,5 części mleka. Na 4 porcje użyłam 200 g ryżu, pysznego jaśminowego. Ryż wypełnił większy kubek, więc dodałam 1,5 kubka mleka. Na wierzch wyłożyłam śliwki podzielone na ćwiartki i ósemki. Pie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, śliwka, mięso, kolacja, zapiekanka, zapiekanki, kasza, zapiekanka z ryżu, zapiekanka z mięsem , bez pieczenia, mięsa pieczone
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję