RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 162RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS W mojej kuchni nic nie może być “normalne”, burgery też nie z mięsa, a z ciecierzycy i świeżego
Martyna Cooks
SAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD 166SAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD Ta sałatka to moja klasyka jeśli chodzi o przyjmowanie gości. Jest prosta i szybka, składniki można dodawać, odejmować
Martyna Cooks
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 153ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN Uwielbiam zapiekanki, wszelkiego rodzaju – makaronowe, ryżowe, z mięsem/rybą czy wegetariańskie
Martyna Cooks
SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD 172SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie
Martyna Cooks
FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI 154FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI Ostatnio coś mnie „wzięło” na makaron. Ile można jeść risotto? W lodówce miałam nadmiar
Martyna Cooks
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 150PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN Kurczak pieczony w całości. Bardzo efektowne i wbrew pozorom niewymagające danie. Czasochłonne – owszem, ale niewymagające. Warzywa mogą być dowolne – Twoje
Martyna Cooks
STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE 147STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE Proste mięso, prosty makaron, czyli danie idealne. Pięć składników na krzyż, pół godziny pracy, a danie
Martyna Cooks
KURCZAKOWO SZPINAKOWE TAGLIATELLE / CHICKEN SPINACH TAGLIATELLE 147KURCZAKOWO SZPINAKOWE TAGLIATELLE / CHICKEN SPINACH TAGLIATELLE Kolejne wydanie włoskiej prostoty! Makaron, sos z kilku składników i fenomenalne danie gotowe w pół godziny. Banalnie proste i do
Martyna Cooks
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 161BURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też
Martyna Cooks
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 151SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego
Martyna Cooks
ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE 142ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki, bo praktycznie same się robią. Chwila przygotowań przed wstawieniem makaronu do piekarnika, a potem chwila, moment i gotowe
Martyna Cooks
LENIWE CURRY / LAZY CURRY 169LENIWE CURRY / LAZY CURRY Curry… Ostre, indyjskie danie z lekkim posmakiem mleka kokosowego, podane z ryżem lub chlebkiem naan – czego chcieć więcej? Dzisiaj curry
Martyna Cooks
ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 148ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART Raz na jakiś czas mam ochotę na tartę albo quiche i ten dzień ostatnio nastąpił. Tak jak wszystko w
Martyna Cooks
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 182KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z
Martyna Cooks
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 172PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI Sezon bobowy rozpoczęty! Tak!!! Uwielbiam sezonowe warzywa, a co za tym idzie bób. Nawet w najprostszej postaci, po prostu ugotowany
Martyna Cooks