Dzisiaj przepis na jajka faszerowane na zielono. Z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, który jest hitem tego sezonu, lub jeśli nie przepadacie za jego smakiem możecie dodać liście
To co lubię - gotuję i polecamCzęsto zastanawiacie się co zrobić z mięsem z rosołu, podaję Wam dzisiaj przepis na pyszny pasztet właśnie z tego mięsa. Do pasztetu można również dodać pieczarki
To co lubię - gotuję i polecamMiękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na smaczne i szybkie śniadanie. Zapiekane jajka w cieście francuskim to propozycja na odświętne śniadanie, którym zaskoczycie swoich bliskich. Przygotowanie zapiekanych jajek nie zajmuje dużo
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszne mini pancakes (pankejki). Podczas ich smażenia jest trochę zabawy, ale zapewniam Was, że uśmiech na twarzach Waszych dzieci wynagrodzi wszystko. Pysznie smakują posypane
To co lubię - gotuję i polecamPlacki z cukinii i marchewki. Pomysł na smaczne i szybkie danie. Świetne jako samodzielne danie lub jako dodatek do sosów mięsnych lub grzybowych. Placki, które uwielbiają
To co lubię - gotuję i polecamFasolka szparagowa z cebulą i za’atarową posypką to miła odmiana dla znanej wszystkim i lubianej fasolki z bułką tartą. Mnie … Przeczytaj cały artykuł
My Blueberry CornerRacuszki budyniowe z miodem to pyszny posiłek na słodko lub też deser, który posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Są naprawdę rewelacyjne, więc często goszczą w
Di gotujeJaki jest Wasz sprawdzony przepis na omlet? Ja mam kilka, ale ten robię najczęściej. Omlet biszkoptowy. 2 jajka 1 łyżka (płaska) mąki, dowolnej szczypta soli łyżeczka
KucharzycaKurczak po kujawsku to sposób na kruche, soczyste mięso z lekko pikantną i chrupiącą skórką. Dobry pomysł na urozmaicenie zwykłych pieczonych udek. Przepis jest bardzo prosty
Kuchnia z widokiem na ogródTym razem mam dla Was pomysł na naleśniczki jajeczno-migdałowe. Pyszne jako śniadanko albo podwieczorek. Naleśniczki są bardzo delikatne i cieniutkie. Są elastyczne i fajnie zawijają
Natka Pietruszki500 g papryki czerwonej 250 g ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka soli szczypta chilli mozzarella do pobrania Paprykę przekrawamy na połówki, usuwamy
KucharzycaCiabatta z grillowaną cukinią. Ciabatta z kozim serem i cukinią: doskonały pomysł na chrupiącą przekąskę. Pyszna, chrupiąca ciabatta z kozim serem, grillowaną cukinią
Moja Książka Kucharska