Wypasione placki z cukinii z wędzonym boczkiem to nasza propozycja na pyszne wykorzystanie tego smacznego warzywa. Podrasowaliśmy nieco klasyczny przepis na placki z cukinii, dodając do
Kuchnia Na WypasieNiedawno publikowałam tu na blogu przepis na NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKOWYM FARSZEM Tym razem będzie kierunek kończącego się lata i jego smaki. A mianowicie
globuskulinarnyGdy po całym dniu wycieczek krajoznawczych po sklepach wracamy do domu, a tam nie ma obiadu ani nic... a w dodatku niektórzy z nas po zakupach
Na kulinarnym poligonieCały rok czekam na świeżą cukinię i soczyste pomidory, żeby przygotować pyszne leczo. Potrawa nie dość, że pełna witamin, zdrowa, to jeszcze szybka w przygotowaniu.Wiem, że
Na kulinarnym poligonieDo naszych okien zagląda już powoli jesień i jakoś ogarnęła mnie taka lekka nostalgia. Dopiero co zaczynały się wakacje, na dworzu miało być upalnie a w
Na kulinarnym poligonieNie miałam pomysłu na obiad i byłam zmęczona po kolejnej "imprezowej" nocy, bo mojemu dziecku chyba godziny się poprzestawiały i szalała prawie do świtu. A jak
Na kulinarnym poligonieUrosła nam (nam czyli rodzicom w ogródku ;) duża dynia, a więc nie tylko zupy, ale i makarony z żółtym sosem królować zaczęły na naszym stole. Dynia
Na kulinarnym poligonieZbliża się zima, a to oznacza, że w sklepach pojawiło się moje ulubione pomelo. Mogę jeść je codziennie. A żeby nie było nudno, postanowiłam je połączyć
Na kulinarnym poligonieZa moim oknem szaro, buro i ponuro, a więc niech chociaż na talerzu jest wesoło i kolorowo. Dobrym pomysłem jest więc kolorowa tarta pełna różnych smaków
Na kulinarnym poligonieOmlet to chyba jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Może być zarówno słodki podany z owocami lub dżemem, jak i wytrawny z mnóstwem różnych dodatków. Ja zawsze
Na kulinarnym poligonieGdy niespodziewani goście zapukają do drzwi albo gdy zwyczajnie nie mamy czasu na długie kuchenne czary mary, to jak zawsze sprawdzi się niezawodny i nieoceniony makaron
Na kulinarnym poligonieTo jedna z moich ulubionych zimowych sałatek, wygląda ładnie, a smakuje jeszcze lepiej ;) zielona rukola, słodkie kaki i słona szynka parmeńska połączone kwaskowatym sosem z octem
Na kulinarnym poligoniePiątek, w ten dzień my mięsa nie jemy, a jeść się chce i jeszcze goście będą. To powstała taka oto sałateczka, w kilka chwil, pyszna i
Na kulinarnym poligonieJuż pisałam o tym, że placki to u nas potrawa absolutnie obowiązkowa, bo to najlepszy sposób na przemycenie mojemu Niejadkowi różnych różności. Tyle, że skubaniec jest
Na kulinarnym poligonieMam to szczęście, że dostaję świeżutką, niczym nie wzbogaconą rzodkiewkę z ogródka rodziców, bo wiosna bez rzodkiewki się nie liczy. Jakiś czas temu odkryłam, że jadalne
Na kulinarnym poligonie