Najbardziej z warzyw lubię zieloną fasolkę. Dlatego u mnie na blogu można jej znaleźć sporo. Dodaję gdzie się da. Do zup, omletów, sałatek. Zapiekam i
AZgotuj!Czy burgery mogą być zdrowe? Otóż mogą Bo takie właśnie są moje dzisiejsze domowe burgery rybne z dorsza z warzywami. Burgery rybne z dorsza z warzywami
globuskulinarnyHummus z pure z dyni z pieczoną papryką. szklanka ugotowanej ciecierzycy ( lub ze słoika) 2 łyżki pure z dyni* hokkaido 1 hojna łyżka
AZgotuj!Błyskawiczna w przygotowaniu, sałatka makaronowa w 15 minut. Pachnąca szynką, z chrupiącą cebulką czerwoną oraz pysznym dresingiem z majonezu i musztardy jerozolimskiej. Doskonała jako klasyczna przystawka
Kuchnia Na WypasieSycący, smaczny i idealny na upalne dni, ale nie tylko. Taki właśnie jest chłodnik z porów, czyli pyszna zupa na bazie aromatycznych warzyw. Uwielbiam go zarówno
RozdomowionaWakacje się skończyły, a pogoda postanowiła nas dodatkowo dobić swoją depresyjną aurą. Jakoś trzeba się bronić. Można obejrzeć jakiś serial, którego akcja dzieje się w
Z notatnika dietetykaTym razem pomysł na jednogarnkowy pyszny obiad. Leczo z kiełbaską idealnie sprawdzi się w chłodne, jesienne dni. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie więc
Natka PietruszkiWypasione placki z cukinii z wędzonym boczkiem to nasza propozycja na pyszne wykorzystanie tego smacznego warzywa. Podrasowaliśmy nieco klasyczny przepis na placki z cukinii, dodając do
Kuchnia Na WypasieNiedawno publikowałam tu na blogu przepis na NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKOWYM FARSZEM Tym razem będzie kierunek kończącego się lata i jego smaki. A mianowicie
globuskulinarnyGdy po całym dniu wycieczek krajoznawczych po sklepach wracamy do domu, a tam nie ma obiadu ani nic... a w dodatku niektórzy z nas po zakupach
Na kulinarnym poligonieCały rok czekam na świeżą cukinię i soczyste pomidory, żeby przygotować pyszne leczo. Potrawa nie dość, że pełna witamin, zdrowa, to jeszcze szybka w przygotowaniu.Wiem, że
Na kulinarnym poligonieDo naszych okien zagląda już powoli jesień i jakoś ogarnęła mnie taka lekka nostalgia. Dopiero co zaczynały się wakacje, na dworzu miało być upalnie a w
Na kulinarnym poligonieNie miałam pomysłu na obiad i byłam zmęczona po kolejnej "imprezowej" nocy, bo mojemu dziecku chyba godziny się poprzestawiały i szalała prawie do świtu. A jak
Na kulinarnym poligonieUrosła nam (nam czyli rodzicom w ogródku ;) duża dynia, a więc nie tylko zupy, ale i makarony z żółtym sosem królować zaczęły na naszym stole. Dynia
Na kulinarnym poligonie