Paluszki rybne 127Czas czytania: 2 min Paluszki rybne z dorsza to świetny pomysł na obiad, szczególnie dla dzieci. Ryba podana klasycznie lub w formie filetów nie zawsze zachęca
SprawdzonaKuchnia.pl
Burger warzywno – ryżowy 131Czas czytania: 2 min Kolejna odsłona burgera w wersji wegetariańskiej, tym razem burger warzywno ryżowy. Podstawą burgerów jest kleisty ryż i sporo drobno krojonych, podduszonych warzyw
SprawdzonaKuchnia.pl
Panna cotta kokosowa z białą czekoladą 132Czas czytania: 2 min Panna cotta kokosowa z białą czekoladą i wanilią. Panna cotta, znaczy „gotowana śmietana” jest to klasyczny włoski deser. Zazwyczaj jest
SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb tradycyjny 183Czas czytania: 2 min Przepis na chleb tradycyjny przypomina mi ten najprawdziwszy chleb wiejski. Taki, jaki piekła moja babcia w prawdziwym piecu chlebowym. Zapach pieczonego chleba
SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki jogurtowe 119Czas czytania: 2 min Bułki jogurtowe z miękkim i puszystym miąższem. Kiedy po upieczeniu stygną, a ich zapach roznosi się po całym domu, trudno powstrzymać się
SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe ciastka z chilli 122Czas czytania: 2 min Czekoladowe ciastka z chilli smakują lepiej niż z najlepszej cukierni. Ciastka są z kategorii ciężkich i sycących, podane z filiżanką kawy zaspokoją
SprawdzonaKuchnia.pl
Ravioli z dynią na słodko 137Czas czytania: 2 min Ravioli z dynią na słodko powstały dla mojej córki, która lubi dynię, ale nie przepada za połączeniem dyni ze słonymi smakami. Ravioli
SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb orkiszowo – żytni 144Czas czytania: 2 min Chleb orkiszowo – żytni, pyszny to mało powiedziane, on jest rewelacyjny! Delikatnie wilgotny miąższ i pyszna cienka skórka, która zaraz po upieczeniu
SprawdzonaKuchnia.pl
Żeberka w marynacie z jabłek 124Czas czytania: 2 min Żeberka palce lizać, tak powiedziała największa zjadaczka żeberek, czyli moja najstarsza córka! Żeberka w marynacie z jabłek z dodatkiem cebuli, sosu sojowego
SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet z orzechów i cieciorki 126Czas czytania: 2 min Pasztet w wersji wegetariańskiej, troszkę inny od tych najpopularniejszych bezmięsnych pasztetów. Głównym składnikiem są orzechy i można użyć do tego przepisu dowolnych
SprawdzonaKuchnia.pl
Calzone 130Czas czytania: 2 min Calzone, to pieróg zrobiony z ciasta na pizzę, upieczony tak jak pizza w piekarniku. Jeśli chodzi o dodatki to, dziś proponuję w
SprawdzonaKuchnia.pl
Pasta rybna 129Czas czytania: 2 min Bardzo lubię wędzone ryby, używam ich do kanapek, sałatek, pizzy i past. Dziś chciałam zaproponować wam najprostszą i najszybszą pastę rybną. Miałam
SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z czarną porzeczką 129Czas czytania: 2 min Znów sernik tym razem sernik z czarną porzeczką. Sernik to jeden z najbardziej ulubionych deserów przez moją rodzinę i w związku z
SprawdzonaKuchnia.pl
Kawa dla łasuchów 119Czas czytania: < 1 min Coś dla fanów kawy z pianką 🙂 Podwójne cappuccino z piankami marshmallow. Potrzebujecie czasami czegoś, co rozgrzeje was od wewnątrz i poprawi
SprawdzonaKuchnia.pl
Tagine – wegetariański 164Czas czytania: 2 min Tagine (tadżin) czyli potrawa jednogarnkowa znana głównie z kuchni marokańskiej. W oryginalnej wersji z dodatkiem jagnięciny. Dziś zaproponuję Wam wersję wegetariańską, ale
SprawdzonaKuchnia.pl