Ogórki zetrzeć na grubym oczku i posolić, żeby oddały wodę. Następnie dodać resztę składników i pozostawić do przegryzienia w lodówce na około 3 godziny. … Czytaj
Pij soki wyciskaneBób po sycylijsku to bardzo smaczna odmiana dla tradycyjnej formy podawania bobu z bułką i masłem. Przepis ten znalazłam na Kubuk.pl i z niewielkimi modyfikacjami zrobiłam
Codziennik KuchennyKlasyczne pierogi z płuckami. Pierogi z płuckami, czyli przepis na pyszne pierożki, które pozwolą odpocząć od tradycyjnych pierogów ruskich ze skwarkami. Pierogi z
Moja Książka KucharskaMakaron Mac & Cheese czyli makaron z sosem serowym można przygotować na wiele sposobów. Jak dla mnie to już wystarczy sam sos serowy i makaron, który
codojedzeniaBardzo lubię kalafior, w ogóle lubię warzywa, ale nie zawsze mam pomysł jak je przygotować. Domownikom kalafior kojarzy się przede wszystkim z dodatkiem bułki tartej na
dom-agi.pl5 / 5 ( 109 votes ) Kotlety mielone z boczniaków, wegetariańskie pyszne danie Kotlety mielone z boczniaków, to najnowsze odkrycie naszej kuchni. Wymyśliłam je z myślą o mojej
Ogrodnik w podróżyCukinia w cieście – prosty i tani przepis Jeśli lubicie cukinię, zachęcam was do wypróbowania moich przepisów: Płaski chlebek z cukinią i serem sos bologniese z
Dorota SmakujeDziś się dziele z Wami moim przepisem, na pyszny domowy pasztet z królika. Prosty do zrobienia, troszkę czasochłonny, ale dla tego smaku warto się
magiczna kuchnia Kasi4.9 / 5 ( 12 votes ) Zupa z młodej kapusty z klopsikami Zupa z młodej kapusty z klopsikami to latem wybawienie. Obiad wiadomo jakiś trzeba zjeść, a ta
Ogrodnik w podróżyPyszna wegańska paella z dużą ilością warzyw: cukinią, kolorową papryką, świeżymi pomidorami, selerem naciowym, marchewką i czarnymi oliwkami. Pełna smaku dzięki dodatkowi wytrawnego białego wina i
cool and mintyMłody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ryżem naturalnym, choć doskonała będzie grzanka z bagietką posmarowaną oliwą i czosnkiem
AZgotuj!Różnego rodzaju racuchy i placuszki to smaki mojego dzieciństwa. Bardzo często robiła je moja babcia i ja z sentymentem wracam do tych przepisów, ponieważ moim domownikom
Danka Pichci