Carpaccio z łososia 127Moje dzisiejsze śniadanie to zarazem genialna przystawka! Carpaccio z łososia można również podać na przyjęciu – ale koniecznie zróbcie go z podwójnej, a nawet potrójnej porcji
PatiGotuje
Papryki faszerowane ryżem z indykiem 268Papryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze
Kolorowy Przepisownik
GOFRY 165Polecam Ci mój sprawdzony przepis na gofry domowe, puszyste, delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. Idealne na sobotnie lub niedzielne śniadanie albo deser, podane z
Zasmakuj Kuchni
Prosty makaron z boczkiem 219Prosty makaron z boczkiem z to jedno z tych dań, które przygotujemy w 10-15 minut. Szybko, prosto i bardzo smacznie. Pokażę Wam jak w prosty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ziemniaczana tarta ze śmietaną, pieczarkami, cebulą i ziołami 183Już od jakiegoś czasu chodziły za mną ziemniaki. Robiłam z grilla, ale nadal czułam niedosyt. Początkowo chciałam zrobić zapiekankę ziemniaczaną, ale w trakcie przygotowywania składników zaczęłam
Passions hobbies life
Placuszki gryczane ze szpinakiem 174Wytrawne placuszki gryczane z dodatkiem szpinaku i wędzonego sera. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10
Mrs. Endorfina
Bezglutenowa pizza na spodzie z mąką z quinoy 131Jakiś czas temu na zakupach trafiłam na bardzo fajny mix do pizzy firmy yummity. Generalnie raczej stronię od wszelkich mixów bezglutenowych, ale moją uwagę przykuł dodatek
Quinoa Raz!
Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku 219Hmorapatik- to szparagi lub grzyby smażone w cieście. Hmor- to po ormiańsku ciasto, stąd się wzięła ta nazwa. Uwielbiam szparagi i bardzo często jadam je przyrządzone
Smaki Armine
Chleb na sodzie 189400 g mąki orkiszowej lub pszennej, najlepiej chlebowej typ 750 lub 650 250 g jogurtu (szklanka) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 2 łyżki oleju rzepakowego 1
Kucharzyca
Chałka na dobre śniadanie 153500 g mąki jasnej orkiszowej lub pszennej 50 g ksylitolu 150 g miękkiego masła 4 jajka 60 ml mleka (ok. 1/4 szklanki) 40 g świeżych drożdży
Kucharzyca
Focaccia 253Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Gofry z jogurtem 169Gofry z jogurtem to przysmak zarówno dzieci, jak i dorosłych. Pyszny deser, który sprawi przyjemność zarówno domownikom, jak i naszym gościom. Chrupiące z wierzchu i przyjemnie
Kuchcik gotuje
Alpejska zupa z selera 232Apetyczna zupa kremowa ze startym na grubo selerem korzeniowym i serkiem topionym z dodatkiem smażonych plasterków pora.… Czytaj dalej Alpejska zupa z selera
Pij soki wyciskane