Przepis na : obiad
Niebiańsko delikatne kluseczki na bazie serków waniliowych. Dzieciaki będą zachwycone! Jeden z przepisów kuchni Babci Zosi 😉 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki serek waniliowy Maćkowy, 2 op. x 250 g jajko, 1 szt mąka, 5 łyżek Wykonanie W garnku gotujemy lekko osoloną wodę. Wszystkie składniki kluseczek dokładnie mieszamy. Małą łyżeczką wrzucamy porcje klusek do wrzącej wody. Gotujemy do wypłynięcia. Podajemy ze śmietaną lub jogurtem naturalnym wymieszanym z miodem (słodkość reguluj...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...