Przepis na : deser
Niebiańsko delikatne kluseczki na bazie serków waniliowych. Dzieciaki będą zachwycone! Jeden z przepisów kuchni Babci Zosi 😉 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki serek waniliowy Maćkowy, 2 op. x 250 g jajko, 1 szt mąka, 5 łyżek Wykonanie W garnku gotujemy lekko osoloną wodę. Wszystkie składniki kluseczek dokładnie mieszamy. Małą łyżeczką wrzucamy porcje klusek do wrzącej wody. Gotujemy do wypłynięcia. Podajemy ze śmietaną lub jogurtem naturalnym wymieszanym z miodem (słodkość reguluj...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...