Ogórki małosolne „na sucho”

Ogórki małosolne „na sucho”

Ogórki małosolne „na sucho”

Przepis na : obiad

Ekspresowe, chrupiące i łatwe w przygotowaniu ogórki małosolne bez wody. Składniki ogórki gruntowe, 10 szt. (twarde, nie za duże i mniej więcej jednakowej wielkości) czosnek, 5-6 ząbków koperek, 1 pęczek sól, 1 łyżeczka papryka ostra, 0,5 łyżeczki Wykonanie Ogórki, myjemy, osuszamy, odkrawamy końcówki. Do woreczka strunowego lub pojemnika z przykrywką dodajemy: ogórki, czosnek (ząbki przekrawam wzdłuż na pół), koperek (przekrawam pęczek na pół), sól i paprykę ostrą. Zamykamy worek lub pojemnik, potrząsamy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu iMadzik.pl

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.