Chrupiące placki z batatów i quinoa
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Chrupiące placki z batatów i quinoa
Placki ziemniaczane to danie równie tradycyjna i wymieniane jednym tchem co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej, prostej, sycącej i łatwej do przygotowania. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne placki, podobnie jak obecne, robiono z tartych ziemniaków, jaj, cebuli oraz mąki. Podawano je wyłącznie z solą i pieprzem. Dziś zapraszam na wariację na temat placków ziemniaczanych. – 15 sztuk – 30 minut &...
Czytaj dalej na blogu RafalCookAutor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ziemniaki, placki ziemniaczane, tarta, pierogi, curry, kopytka, pierogi przepis, pieczone ziemniaki, obiad, kolacja, mięso, pierogi z mięsem, bez pieczenia
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję