kokosowe - 19941 przepisów (strona:185/1330)

Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku 118

jaglanej – pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie w 2020 roku Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Chaczapuri adżarskie Keto fudge czekoladowo-orzechowy Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Najbardziej popularne keto przepisy(...)roku Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Keto fudge czekoladowo-orzechowy Chałwa domowa bez cukru Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Artykuł Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Ciasto warstwowe z kremem sezamowym (bez glutenu, bez laktozy i cukru białego) 127

ksylitolu Nutura -70g syropu ryżowego lub (miodu naturalnego płynnego) -50g oleju rzepakowego -2 małe jajka -1/3 łyżeczki sody -3 łyżki wody Budyń waniliowy -400ml mleka kokosowego (min. 82-5% kokosa) -200ml mleka roślinnego (np. ryżowe) -2x40g budyń z wanilią -100g ksylitolu Nutura Krem budyniowy -ok 230g tahini Nutura -ok 200ml mleka kokosowego(...)kolei w 160’C ok 10 minut. Blat ma być przyrumieniony, może być miękki ale po wystudzeniu nieco stwardnieje. BUDYŃ WANILIOWY I KREM BUDYNOWY 1. Ksylitol i 400ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 2. 200ml mleka roślinnego i budynie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 4. Budyń wlać

Candy Pandas
Kokosanki 88

przepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)Jeżeli chodzi o ilość cukru, dla nas była ok (mogliśmy dać nawet mniej niż 80 g). Przed formowaniem spróbujcie czy wystarczy Wam taki poziom słodyczy. Składniki: 200 g wiórków kokosowych 2 białka 50 g masła 80 g cukru (można dać więcej) szczypta soli (przepis na około 25 sztuk) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło i 50 g cukru rozpuszczamy

Kardamonovy
Pyszny piernik bezglutenowy 105

wiszniowka.pl/wp-content/plugins/freshmail-integration/assets/images/close.png); } PIERNIK BEZGLUTENOWY Składniki: na ciasto: 200 g puree z dyni 1 banan 100 g mąki migdałowej 80 g mąki gryczanej 100 g cukru 50 g oleju kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao do wypieków 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia garść orzechów włoskich garść suszonej żurawiny na polewę: 100 g oleju kokosowego(...)skórki i miksujemy na mus. Odmierzamy 200 g musu i przekładamy do misy miksera. Banana rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy do musu z dyni. Dodajemy miód i płynny olej kokosowy. W osobnej misce mieszamy składniki suche: mąkę migdałową, mąkę gryczaną, przyprawę do piernika, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Składniki suche dodajemy do mokrych i miksujemy 2-3 minuty

Wiszniówka
Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia 115

kawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego (polecam z kawałkami orzechów) 3 dojrzałe banany 2 łyżki kakao pół kubka likieru słony karmel Krupnik (nie jest obowiązkowy) kilka kropel aromatu waniliowego(...)dodajemy pokrojonego banana oraz kakao. Wszystko dokładnie blendujemy najlepiej na gładką masę (stopniowo dodając likier, który jest tylko dla smaku, można go pominąć). Następnie dodajemy masło orzechowe oraz mąkę kokosową lub wiórki kokosowe. Wszystko ponownie dokładnie blendujemy. Masa będzie dość gęsta. Spód formy (20x25) wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Wykładamy masę do formy i dobrze ją dociskamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Curry z dynią i łososiem 110

szybkie i proste, nic tylko dzielić się przepisem! Curry z dynią i łososiem – składniki (4 porcje): 400g dyni (masa po obraniu), filet z łososia, 300g, 200ml gęstego mleka kokosowego o zawartości 85% ekstraktu z kokosa (polecam mleko w kartoniku z firmy Real Thai), łyżka oleju kokosowego, 1/3 szklanki bulionu, 1/2 białej cebulki, ząbek czosnku, około 1cm kawałek świeżego imbiru(...)Odkrawamy skórę i rybę również kroimy w kostkę. Cebulkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, a imbir ścieramy na tarte o drobnych oczkach. W głębokiej patelni typu wok rozgrzewamy olej kokosowy i przesmażamy przez około 3 minuty dynię, cebulę, imbir oraz czosnek wraz z przyprawami. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i całość zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem. Danie gotujemy

Natka Pietruszki
Keto empanady z kurczakiem (Paleo, LowCarb) 138

wytycznymi diety ketogenicznej . Głównym jego składnikiem jest bowiem mąka z manioku , która do niskowęglowodanowych nie należy. Ja tutaj też pobawiłam się w sklejanie, ale ciasto składało się z mąki kokosowej i łupin babki jajowatej . Pierogi, a raczej empanady były pieczone, chociaż od razu zaznaczam, że lepiej je usmażyć. Wyszły bowiem zdecydowanie za suche. Tak to jest, jak się eksperymentuje zamiast(...)sera feta 50 g pomidorów suszonych odsączonych z oleju sól, pieprz do smaku Ciasto na empanady 3 jaja 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 30 g mąki kokosowej 30 g lnu złotego zmielonego 15 g łupin babki jajowatej zmielonych 6 łyżek wrzątku Sposób przygotowania Nadzienie Kurczaka pokroić na niewielkie kawałki. Przyprawić. Smażyć na maśle, a gdy się lekko przyrumieni

Modern Cave Girl
Świąteczne ciasto drożdżowe z masą makowo bakaliową na mleczku kokosowym 169

Masę makowo bakaliową bardzo szybko przygotowujemy, tylko mleczko kokosowe zagotowujemy,  mak dokładamy, z żurawiną, orzechami, rodzynkami i migdałami mieszamy. Lekko dosładzamy, cukrem z pomarańczy aromat dokładamy, tylko studzimy i ciasto drożdżowe robimy. Ciastem formę okrągłą wykładamy, masę dokładamy, do piekarnika wstawiamy i po 40 min gotowe już mamy.  Ciasto podczas pieczenia masę makową otulało, a w domu(...)święta będzie jeszcze raz pieczony. Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm: masa makowo bakaliowa: 200 g maku mielonego, 50 g orzechów tartych laskowych, 400 ml mleka kokosowego (1 puszka), 3 kopiaste łyżki cukru brązowego, 100 g rodzynek, 150 g suszonej żurawiny z sokiem z granatów, 100 g migdałów - płatki, słupki, 30 g cukru o smaku pomarańczowym (ewentualnie

Moniki Smakołyki
Ciastka czekoladowe z orzechami laskowymi (bez glutenu, wegańskie) 392

cudownego zapachu ciastek…! Pysznych, kruchych, pełnych chrupiących orzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła w wersji niewegańskiej (tłuszcz powinien być w temperaturze pokojowej) 45 g cukru kokosowego / miałkiego cukru trzcinowego (nierafinowanego) / ksylitolu 35 g orzechów laskowych, zmielonych na mąkę(...)upieczeniu ciastka pozostawić przez kilka minut na blasze, po czym przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego! *Ciastka upiekłam z myślą o osobie, która nie może spożywać oleju kokosowego oraz masła, więc w przepisie – w drodze wyjątku – wykorzystałam margarynę roślinną

Even Better Food
Zupa marchewkowo -pomidorowa z pestkami dyni i siemieniem lnianym 165

składników dowolna. I tak będzie pyszna! A co ważne , bardzo zdrowa! Składniki kilka marchewek pomidory z puszki czerwona cebula kawałek świeżego kłącza imbiru sól u mnie himalajska różowa mleko kokosowe łyżeczka kurkumy łyżeczka curry olej kokosowy extra virgin pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej trochę oleju kokosowego. Dodaj pokrojoną w pióra cebulę i starty(...)krojone z puszki. Możesz jedną puszkę, możesz dwie. Dosmacz solą i przykryj garnek. Gotuj około 15 minut ,aż marchewką zmięknie. W razie czego dopraw tak, jak lubisz. Dodaj mleko kokosowe i ugotowaną kaszę jaglaną, gotuj jeszcze 5 minut, a następnie wszystko zblenduj na gładki , aksamitny krem. Podawaj z siemieniem lnianym i pestkami dyni. Zupa jest pyszna. Rozgrzewa. Dodaje sił! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z kremem czekoladowym/ Fit mazurek czekoladowy 223

Spód: 120g mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych* 70g mąki orzechowej lub zmielonych na mąkę orzeszków ziemnych 1 jajko 2 łyżki masła lub oleju kokosowego (30g) 70g (ok. 15 sztuk) daktyli Aromat waniliowy  Szczypta soli                 Krem: Gęsta część mleczka kokosowego ** 100g gorzkiej(...)osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć mąki lub płatków owsianych bezglutenowych ** puszkę mleczka wstaw na noc do lodówki, na górze zbierze się biała warstwa kokosowej śmietanki, na spodzie będzie woda. Używamy tylko tej gęstej części. Z pozostałej wody możesz przygotować koktajl np. z dodatkiem ananasa. Przygotowanie: Daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez 15 minut. Następnie odsączyć i zblendować

Fabryka pomysłów
Czekolada daktylowa z orzeszkami ziemnymi 121

jest przepyszna! Nic więcej nie napiszę - przekonajcie się sami :) Składniki: - 200g daktyli  - 2-3 łyżki kakao (czubate - możesz dodać więcej, jeśli chcesz wersję bardziej gorzką) - 3 łyżki oleju kokosowego - 1 garść orzeszków ziemnych bez soli - woda Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do misy miksera załóż ostrze do wyrabiania. Wsyp daktyle i zalej wrzącą wodą do poziomu minimum. Ustaw: temperatura(...)100C i czas 5 minut. Następnie odcedź daktyle. Dodaj kakao i olej kokosowy. Załóż koszyczek do gotowania na parze (żeby zmniejszyć pojemność misy) Ustaw obroty: 10 czas: 1 minuta. Dodaj orzeszki. Ustaw obroty: 10 czas 1:30. Sposób przygotowania tradycyjnego: Daktyle włóż do garnuszka i zalej wrzącą wodą. Gotuj przez 5 minut (pod przykryciem). Odcedź daktyle. Przełóż do wysokiego pojemnika

CookYourself
Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 152

niezwykle świeża, za sprawą ogórka i limonki ożywcza dla kubków smakowych i nadająca wiosennego charakteru mojej potrawie. Serniczek został upieczony z pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, kolendry, mleczka kokosowego, kminu rzymskiego. Składniki serniczki 3szt 400 g twarogu półtłustego 150 g ciecierzycy ugotowanej 4 łyżki śmietanki kokosowej (gęstsza część mleczka kokosowego) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kolendry sypkiej(...)świeży 1 limonka kawałek sera mozzarella Wykonanie Ugotowaną ciecierzycę blendujemy z czosnkiem, solą, przyprawami i oliwą na gładką pastę. Twaróg mielimy dwukrotnie, miksujemy z pastą z ciecierzycy, dodajemy śmietankę kokosową, wbijamy po jajku i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę serową przekładamy do żaroodpornych miseczek. Serniczki pieczemy w 180C przez ok. 35-40 min. Upieczone serniki schładzamy

Raj dla Podniebienia
Przepis #127 Wielkanocne inspiracje: Migdałowo - waniliowy tofurnik 192

polewy) 208 kcal w tym: B: 9 g; W: 12, g; T: 14 g.  Składniki  Spód - 75 g gorzkiej czekolady - 40 g masła orzechowego - 75 ml mleczka kokosowego - 35 g syropu daktylowego lub innego słodzidła w płynnej postaci Masa - 360 - 400 g tofu naturalnego - 200 ml mleczka kokosowego - sok z 1/2 cytryny - 1,5 opakowania budyniu waniliowego(...)pominąć) Dodatkowo  - pół tabliczki gorzkiej czekolady - 2 łyżki płatków owsianych  Wykonanie Spód Przygotowanie spodu zaczynamy dzień wcześniej. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. W oddzielnym garnuszku podgrzewamy mleczko kokosowe, które następnie wlewamy do roztopionej czekolady . Dokładnie mieszamy. Dodajemy masło orzechowe oraz słodzidło. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostawiamy do wystudzenia a następnie chowamy na noc do lodówki. Następnego dnia

Health-Fit-Life
Budyń owsiany idealny na śniadanie 144

Ostatnio moje odkrycie! Budyń owsiany. Gęsty i sycący. A do tego ulubione dodatki! U mnie płatki kokosowe, mielone siemie lniane, banan, konfitura z malin leśnych i wiórki kokosowe. Było pysznie!  Składniki (na 1 porcję): - 7 łyżek płatków owsianych (70g) - 3/4 szklanki mleka roślinnego (użyłam napoju kokosowo-ryżowego) - 50g mrożonych malin/truskawek - ulubione dodatki : banan, płatki kokosowe, wiórki kokosowe, konfitura, mielone

CookYourself