Kolejna propozycja obiadu do diety - szybka przemiana w fazie III. Mięciutki, kruchy schab duszony w sosie pomidorowo - kokosowym z dodatkiem zeszklonej cebulki. Charakteru całości dodaje oregano. Wszystkim, poza dietą również polecam to danie. Połączenie mleka kokosowego z przecierem pomidorowym zamiast tradycyjnej śmietany jest nie tylko zdrowsze, ale daje niezwykły w smaku sos. Schabik smakuje obłędnie! Przygotuj koniecznie! Składniki(...)porcje: około 500 g schabu (4x120 g) 1 duża cebula 250 ml mleka kokosowego 400 ml przecieru pomidorowego (u mnie domowy, z tego przepisu ) 2 łyżki oleju kokosowego sól, pieprz słodka papryka w proszku suszone oregano Wykonanie: pokrojone kotlety rozbić pod płatem folii spożywczej. Posolić, oprószyć pieprzem i sowicie posypać oregano Odstawić na kilkanaście minut porcje mięsa obsmażyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gryczana Drukuj Porcje: ok. 600g (ok. 15 porcji) Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Składniki: 100g fig suszonych 250g kaszy gryczanej 40g orzechów pekan 30g orzechów włoskich 10g płatków kokosowych 50g płatków jaglanych 50g pestek dyni 40g oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 20g kakao 60ml mleka roślinnego Przygotowanie 1 Figi płuczę w miseczce we wrzątku, następnie wylewam wodę, zalewam(...)płuczę pod zimną wodą 2-3 razy i przesypuję do miski. 4 Orzechy pekan i włoskie siekam na mniejsze kawałki. 5 Do miski z kaszą dodaję posiekane orzechy, płatki kokosowe, płatki jaglane, pestki dyni i mieszam. 6 Figi miksuję na pastę z 4 łyżkami wody (z moczenia fig). 7 W rondelku rozpuszczam olej kokosowy, dodaję syrop klonowy, kakao, mleko roślinne
Book of spellszachować umiar w ich jedzeniu. :) Muffiny w blisko połowie składają się z orzechów więc są dość kaloryczne ze względu na tłuszcze zawarte w migdałach a dodatkowo zawierają także olej kokosowy. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz(...)mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Bezglutenowe muffiny korzenne z borówkami Drukuj Porcje: 6 muffinek Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 10 suszonych daktyli 80 ml jogurtu kokosowego lub innego jogurtu roślinnego 1 łyżka soku z cytryny 40g bezglutenowych płatków owsianych + 3 łyżki do posypki 40 g oleju kokosowego + 1 łyżka do posypki 1/2 łyżki syropu klonowego 50g obranych
Book of spellsnaszego ciała. Nie trzeba ich piec. Ten ostatni argument też jest ważny :) A nadzienie, słuchajcie, to bajka. Ja mam miłość do kokosa zakorzenioną bardzo głęboko, ale masło Kokosowe Planta food to grow powaliło mnie na łopatki. I wiecie co? Wczoraj otworzyłam wielki słoik tego masła, a dziś.. Widać już dno. :( będę tęsknić i ładnie się uśmiechać(...)dziewczyn od Planty, które robią świetną robotę! Potrzebujemy: 200 g migdałów 80 g miodu 35 g ciemnego kakao 2 szczypty soli 60 g masła kokosowego Planta food to grow plus masło kokosowe do nadziewania ciasteczek Jeżeli używacie migdałów że skórką należy zalać je na 10 minut wrzątkiem, po czym odcedzić i z łatwością obrać ze skórki. Obrane
MamaOskarkazachować umiar w ich jedzeniu. :) Muffiny w blisko połowie składają się z orzechów więc są dość kaloryczne ze względu na tłuszcze zawarte w migdałach a dodatkowo zawierają także olej kokosowy. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz(...)mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Bezglutenowe muffiny korzenne z borówkami Drukuj Porcje: 6 muffinek Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 10 suszonych daktyli 80 ml jogurtu kokosowego lub innego jogurtu roślinnego 1 łyżka soku z cytryny 40g bezglutenowych płatków owsianych + 3 łyżki do posypki 40 g oleju kokosowego + 1 łyżka do posypki 1/2 łyżki syropu klonowego 50g obranych
Book of spellsSłodziutkie placuszki bez glutenu na mące kokosowej. Bardzo delikatne za sprawą ubitych na sztywną pianę białek. Przewracając je łopatką na drugą stronę podczas smażenia, trzeba to robić energicznym ruchem, by ich nie rozerwać. Szybko się rumienią (duża ilość miodu). Stanowią pożywne zdrowe śniadanie, najbardziej przypadły mi do gustu na ciepło podane z owocami i polane naturalnym jogurtem. Po odgrzaniu(...)równie smaczne. Pięknie polecam! Składniki: (na 10 placuszków) 2 duże jajka szczypta soli 50 g jogurtu naturalnego 30 g płynnego miodu 20 g mąki kokosowej olej kokosowy do smażenia Przygotowanie : Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z jogurtem, miodem oraz mąką kokosową, odstawić na bok. W innym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli na śnieżnobiałą sztywną pianę. Dodać do niej
Nastoletnie Wypiekanieprzekonywać ? Zabierajcie się do kuchni (albo do sklepu :)) i zabierajcie się za blendowanie, a potem dajcie znać jak Wam smakowało Bezalkoholowa pinacolada przepis na jedną porcję 200 ml mleka kokosowego (ja użyłam mleka z kartonu, ale mleko z puszki, czy też domowe mleko kokosowe też tutaj bardzo dobrze pasuje) 200 g świeżego ananasa łyżka pasy kokosowej (lub wiórków kokosowych) łyżka(...)miodu Ananasa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia blendera. Dodaj mleko, pastę kokosową i miód. Całość dokładnie zmiksuj, tak aby otrzymać jednolity koktajl. Gotowy drink przelej do wysokiej szklanki. Jeśli chcesz, możesz dodać kostki lodu Smacznego Koniecznie dajcie znać jak Wam smakowało Artykuł Bezalkoholowa pinacolada pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniCiasto Raffaello dla wielbicieli szybkich w przygotowaniu, kremowych ciast. Połączenie słonych krakersów ze słodkim, delikatnym, kokosowym kremem. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto będzie dobre po przeleżeniu w lodówce 3 godzin. Wtedy krakersy zmiękną a krem zgęstnieje. Składniki : 2 paczki krakersów 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (każdy po 40 g) 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru(...)masła, w temp. pokojowej 150 g wiórków kokosowych Posypka: 50 g wiórków kokosowych 3 pokruszone krakersy Przygotowanie: Do kubka odlać trochę mleka (1 szklankę), resztę zagotować z cukrem. Do odlanego mleka wsypać budynie w proszku i skrobię ziemniaczaną, wymieszać. Wlać do wrzącego mleka, odstawić z palnika, wymieszać i zagotować budyń przez 2 minuty. Zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą
Słodka Strefapuddingu... Już sam zapach sprawia, że ma się na niego nieodpartą pokuuusę! Jest po prostu przepyszny i doskonale komponuje się ze zdrową bitą śmietaną sporządzoną na bazie mleczka kokosowego. Polecam! (3 porcje) 1/3 szklanki drobnych perełek z tapioki (1 szklanka = 250 ml) 3 szklanki mleka kokosowego 3 łyżki cukru waniliowego (polecam domowy - klik ) 1 szczypta soli Dodatkowo: bita(...)śmietana z mleczka kokosowego - klik Perełki z tapioki należy wsypać do garnuszka, zalać mlekiem kokosowym i odstawić na godzinę. Następnie dodać cukier waniliowy oraz sól i zagotować. Całość gotować na małym ogniu przez około 15 minut - do momentu aż tapioka będzie miękka i przezroczysta. Gotowy pudding przelać do szklanek lub pucharków i ostudzić. Podawać po schłodzeniu udekorowany bitą śmietaną
Di gotujekubki smakowe. Autorka wykorzystuje w nim maliny ja jednak postawiłam na jeżyny. Sernik jest odchudzony i w niczym nie ustępuje tradycyjnemu sernikowi, jest pyszny, dodatkowo spód orzechowo-kokosowy jest nieziemski, pycha. Krótko mówiąc przepis rewelacyjny i warto go wypróbować :) Składniki ( tortownica 18cm): Spód: 100g orzechów brazylijskich lub nerkowca 50g wiórków kokosowych 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki ciemnego gorzkiego(...)kakao Masa serowa: 500g chudego twarogu ½ szklanki ksylitolu 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżeczki oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 100g gorzkiej czekolady 70% kakao Dodatkowo: 1 szklanka mrożonych jeżyn lub malin Wykonanie: Spód: orzechy oraz kokos blędujemy ,aż uzyskamy w miarę gładką konsystencję , następnie dodajemy ksylitol oraz kakao i całość mieszamy masę przekładamy do tortownicy
Słodkie zapomnienieminor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ( 12-15 szt.): 25 sztuk miękkich daktyli 200g wiórków kokosowych mąka kokosowa do obtoczenia lub gorzkie kakao Wykonanie: daktyle moczymy w wodzie10-15 minut , odcedzamy a następnie blędujemy na papkę kokos zalewamy wrzątkiem(...)około 500ml, odcedzamy i mocno wyciskamy przez gazę ( dzięki temu zabiegowi obniżamy ilość tłuszczu wiórków kokosowych i wydobędziemy ich smak) wiórki wkładamy do blendera i je mielimy ( blędujemy) do wiórków kokosowych dodajemy papkę daktylową , wszystko dokładnie mieszamy, a następnie formujemy trufle które obtaczamy w mące kokosowej lub ciemnym kakao ( gdyby kulki nie chciały się sklejać można dodać więcej zblędowanych daktyli
Słodkie zapomnienieCiasto: 1 i 2/3 szklanki (250 g) mąki 1 kostka (200 g) masła 3/4 szklanki (150 g) cukru 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego 3 jajka 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowych do oprószenia 6 moreli cukier puder Przygotowanie: 1) Umyć i osuszyć śliwki, każdą przekroić na pól i usunąć(...)Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. 3) Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i oprószyć wiórkami kokosowymi. 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Fitsweet.meDzisiaj, dla odmiany, postanowiłam wprowadzić do kuchni odrobinę koloru i upiekłam zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki. Skoro miało być naprawdę kolorowo, dodałam intensywnie pomarańczowy owoc, czyli mój tegoroczny smak jesieni – odkryty zupełnie na nowo. Nie wiem, dlaczego do tej pory go tak nie doceniałam, a jest naprawdę uniwersalny i pyszny (naturalnie bardzo słodki). W połączeniu z delikatnym(...)lekkim i zielonym biszkoptem kokosowym powstał smaczny i jednocześnie nietypowy deser. Do przygotowania na szybko, za to na pewno zrobi wrażenie wśród gości swoją formą – wystarczy zwinąć kilka cienkich plasterków kaki i powstaną słodkie, pomarańczowe róże Babeczki są bezglutenowe, bez cukru i bez sztucznych barwników (co w przypadku kolorowych ciast jest dość ważną kwestią), czyli… Zdrowe
Fitkotrazem przepis na bardzo proste i bardzo smaczne babeczki kokosowe , oczywiście bezglutenowe . Nie są w intensywnym kokosowym smaku (taki smak rezerwuję do kokosanek) ale w lekkim kokosowym posmaku, co dodaje babeczkom niesamowitości . Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 12 babeczek): 100 skrobi ziemniaczanej 50 g mąki ryżowej 60 g wiórków kokosowych 40 g masła 100 ml mleka 2 jajka (żółtka(...)osobno) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady 15 g masła 3 łyżki cukru 100 ml mleka oraz wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: 1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystygnięcia. 2. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. 3. Dodajemy dwa żółtka i mieszamy. Białka osobno, później
Kawa z mlekiemdzieciom należałoby zrezygnować z procentów. Deser ten jest idealny na przyjęcia dla dorosłych, gdzie będzie się cudownie prezentować i przede wszystkim zachwyci fanów kokosu. Składniki: Na blaty kokosowe: 5 białek 10 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 g wiórek kokosowych Na masę śmietanową: 600 ml śmietany 30 % 3-3,5 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)Owoce brzoskwiń i ananasa pokroić na mniejszą kostkę. Parę brzoskwiń pozostawić do udekorowania wierzchu. Poncz: Zalewę z ananasa wymieszać ze spirytusem. Powinien powstać stosunkowo mocny poncz do nasączania blatów kokosowych. W razie potrzeby dodać jeszcze spirytusu. Blaty kokosowe: Białka ubić ze szczyptą soli i partiami dosypywać cukier. Do ubitych białek delikatnie wmieszać kokos. Powstałą masą wypełnić wcześniej narysowane okręgi
My sweet a life