kokosowe - 19941 przepisów (strona:129/1330)

Kokosowa chia z musem z karmelizowanych gruszek i jabłek 176

Kokosowy pudding z chia z musem z karmelizowanych gruszek i jabłek jest dobrą przekąską na drugie śniadanie lub też pysznym deserem.  KOKOSOWA CHIA z MUSEM z KARMELIZOWANYCH OWOCÓW Składniki: (2 małe porcje) 1,5  szkl mleka kokosowego 4 łyżeczki chia (szałwia hiszpańska) mus: 1 jabłko 1 gruszka sok z 1/2 cytryny 3 łyżki brązowego cukru szczypta cynamonu skórka(...)cytryny   Przygotowanie: Nasiona chia moczymy w mleku kokosowym, aż napęcznieją . (najlepiej odstawić na noc)  Jabłko i gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Polewamy sokiem w cytryny aby nie ciemniały. W rondlu rozgrzewamy brązowy cukier, a kiedy zacznie karmelizować dodajemy gruszki z jabłkami oraz odrobinę cynamonu. Dusimy, aż owoce zrobią się miękkie. 2 łyżeczki skarmelizowanych owoców odkładamy, resztę zdejmujemy

Bon appetit mon amie
Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) 175

zniknęła w oka mgnieniu. Już słyszę prośby, aby ponownie zrobić to ciasto... Sernik jest kremowy i jednocześnie zwarty, a spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście. Pycha! Koniecznie spróbujcie, nawet jeśli nie przepadacie za takimi zdrowszymi deserami. Szczerze polecam! (Tortownica o średnicy 16 cm) Spód: 200g daktyli 200g mąki(...)orzechów nerkowca (*) Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki syropu z agawy (lub innego słodzidła) 3 łyżki soku z cytryny Orzechy nerkowca zalać wodą i odstawić na całą noc. Przygotować spód. Daktyle wymoczyć w wodzie, dokładnie odcedzić i zblendować z mąką z orzechów nerkowca, a następnie wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej

Di gotuje
Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie 250

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie Składniki: Ciasto: 110g mąki ryżowej 50 zmielonych migdałów szczypta soli 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4-5 łyżek mleka migdałowego lub sojowego (może być również krowie) Galaretka pomarańczowa: 180ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1 łyżka syropu z agawy(...)klonowego 1 łyżka startej skórki pomarańczowej 3/4 łyżeczki agar – agar Dodatkowo: 120-150g gorzkiej czekolady (wegańskiej) 1-2 łyżki roztopionego oleju kokosowego Galaretka pomarańczowa: 1. Blaszkę o wymiarach 20x20cm wyłożyć folią spożywczą ( patrz FILM ). 2. Wszystkie składniki na galaretkę przełożyć do rondelka, dokładnie wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Łabędzi Puch 365

Ciasto Łabędzi Puch to lekkie ciasto biszkoptowe z kremem bułeczkowo- kokosowym. Jest szybkie i łatwe do przygotowania. Ciasto doskonale smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, ¾ szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa: 3 szklanki mleka, 2 czerstwe bułki kajzerki, 100g wiórków kokosowych, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru kryształku, 300g masła(...)Posypka: 80g wiórków kokosowych, 1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, Dodatkowo: ½ słoika dżemu z czarnej porzeczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie stopniowo dodaję mąkę wymieszaną razem z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 40 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kokosowa Panna Cotta z rambutanem 256

bardzo szybko a można stworzyć z niej naprawdę efektowny i piękny deser. Goście będą zachwyceni, gwarantuję! Dzisiaj prezentuję na blogu przepis na nietypową, ciut inną, bo z mleka kokosowego. Dzięki niemu deser ma piękny, śnieżnobiały kolor i delikatny posmak kokosa, który świetnie współgra z drugim bohaterem deseru – orientalnym rambutanem. Dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli posmakować – rambutan wygląda(...)zaskakuje niestety. Oprócz niezaprzeczalnych walorów wizualnych, nie udało mu się podbić mojego serca… Może z Wami będzie inaczej? Musicie koniecznie spróbować! Składniki (na Panna Cottę): 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 śmietany kremówki 36% (łącznie 400 ml) 50 gramów drobnego cukru do wypieków 1 laska wanilii (lub cukier z prawdziwą wanilią) 1 łyżka i 2 łyżeczki żelatyny spożywczej

Garniec Magalie
Potrójne babeczki kokosowe a'la kokosanki 164

Kruche na zewnątrz i miękkie w środku – kokosanki, smakują wyśmienicie. Tak samo smakują właśnie moje kokosowe babeczki. Z zewnątrz chrupiące, szczególnie zaraz po upieczeniu, a w środku miękkie. W szczelnie zamkniętym pojemniku utrzymają świeżość przez kilka dni ale u nas wytrzymały tylko dwa ;) . Składniki na 9 sztuk babeczek: 1 jajko 1/4 szklanki oleju 300 ml mleka kokosowego 1 szklanka(...)mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki wiórków kokosowych 1/4 szklanki cukru szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni C. Jajka lekko ubić, połączyć z mlekiem, olejem. W drugiej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe. Połączyć mokre składniki z suchymi, lekko wymieszać, nie wyrabiając. Nakładać łyżką do foremek. Wstawić

Życie zaczyna się w kuchni
Fit placki z kalarepą i marchewką 190

marchewką. Przygotowuje się je bardzo szybko, wystarczy zetrzeć warzywa, doprawić i usmażyć. Nie lubię smażonych na głębokim tłuszczu placków, więc te piekłam na patelni z niewielką ilością oleju kokosowego i taka wersja bardzo mi smakowała. Myślę, że to dobry pomysł na szybki obiad w domu, w szkole lub pracy, ale też świetne rozwiązanie dla osób, które jedzą wytrawne śniadania Placki(...)dodatkowo nie zawierają glutenu, bo użyłam jedynie mąki kokosowej i kukurydzianej. Smak mnie zaskoczył, bo gdyby nie specyficzne przyprawy, te placuszki nadawałyby się do zjedzenia na słodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie kiedyś je zrobić Jeśli macie ochotę na więcej przepisów

Fitkot
Kokosowe babeczki z białą czekoladą i żurawiną (Muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi) 206

Witam Was w sobotę! Nie ma nic piękniejszego, niż rozpoczęcie weekendu pysznymi słodkościami. Zapraszam Was na kokosowe babeczki z żurawiną i biał ą  czekolad ą, proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycające smakiem i zapachem . Smacznego :) **** Buon sabato a Tutti! Iniziamo il weekend con dei golosi muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi, un dolcetto da realizzare(...)famiglia. Buon appetito :) SKŁADNIKI  (12 babeczek) 250 g m ąki   100 g suszonej żurawiny 100 g cukru 100 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 100 ml oleju słonecznikowego 2 jajka szczypta soli **** INGREDIENTI  (12 muffin) 250 g di farina 100 g di mirtilli rossi

La grande e la piccola cuoca
Tort Rafaello 156

robiłam na szybko i wyszły, jak wyszły. Tort na pewno powtórzę, bo dawno tak dobrego nie jadłam. Ciasto ciemne, do tego masa z serka mascarpone, śmietany kremówki, wiórek kokosowych i białej czekolady, do tego dżem z czarnej porzeczki, dla przełamania słodyczy, no i pralinki Rafaello, moje ulubione :-) Polecam, róbcie, bo warto :-) Miłego piątku Wam życzę :-) Tortownica 23 cm Składniki ciasto(...)jeszcze kilka minut. Studzimy przy uchylonym drzwiczkach piekarnika. Kroimy na 3 blaty. Krem: 700 ml śmietany kremówki 36% 370 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 100 g wiórek kokosowych 1. 200 ml śmietanki dajemy do miseczki, dodajemy pokruszoną białą czekoladę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.  2. Resztę śmietany ubijamy, jak będzie ubita dodajemy serek mascarpone, miksujemy

kruche babeczki
Kokosowa zupa z pulpecikami rybnymi, makaronem chow mein i limonką! 191

kwaśnym, ostrym, słonym i słodkim, które powinny być idealnie wyważone. To kuchnia dość prosta i szybka, chyba dlatego tak często gości u mnie na talerzu.  PRZEPIS NA ZUPĘ KOKOSOWĄ Z RYBNYMI PULPECIKAMI SKŁADNIKI: - opakowanie makarony chow mein (zamiennie ryżowy) - 3 ząbki czosnku - 2 -3 plastry imbiru - kolendra natka - limonka - chili świeże - kilka boczniaków - kawałek wolowiny - 3/4 puszki mleczka kokosowego(...)mięsa. W między czasie przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Następnie robimy pulpeciki. - 500 g filetów z mintaja ( lub innej białej ryby) - 1/2 szklanki kaszy manny - 1 łyżka mąki kokosowej - 2 jajka - sól, pieprz - mąką do obtoczenia pulpecików. Mięso z ryby rozdrobnij (np. w maszynce lub blenderem), dodaj jajka, mąkę kokosową, kasze mannę, sól i pieprz, całość wymieszaj. Formuj pulpeciki

SMYKWKUCHNI
Przepis #112 Kokosowe Michałki 151

Witajcie, małe słodkie i bardzo kokosowe - cukierki "Michałki" w domowej wersji. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Bez glutenu i mleka. Idealne słodki FIT podwieczorek. Oprócz tego, że dobrze smakują to także mogą być świetną ozdobą naszego stołu. Spróbujcie koniecznie!  Wartości odżywcze (na 8 cukierków): 91,4 kcal(...)Składniki - 1 łyżka masła orzechowego - 2 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżeczki posiekanych orzechów np. nerkowców - 1 łyżka oleju kokosowego - 2- 3 łyżeczki wiórek kokosowych  * opcjonalnie można dodać 1 łyżeczkę miodu lub innego słodzidła  Polewa - 20 g gorzkiej czekolady Wykonanie Do rozdrabniacza wsypujemy mąkę oraz posiekane orzechy. Dodajemy masło orzechowe oraz roztopiony olej kokosowy. Całość dokładnie rozdrabniamy. Na koniec

Health-Fit-Life
Curry z kurczaka 157

używają są bardzo charakterystyczne i aromatyczne. Moje curry zapewne posmakuje smakoszom tej kuchni. Dla niezorientowanych - mówiąc "curry", nie mam na myśli przyprawy curry. :) Potrzebujemy: 1 kurczak 4 łyżki oleju kokosowego Radix-Bis 1 łyżeczka nasion gorczycy 3 ząbki czosnku 2 małe cebule 2 szklanki mleczka kokosowego Radix-Bis Marynata do kurczaka: 1/2 łyżeczki kurkumy 1 i 1/2 łyżki mielonej kolendry(...)składników. Kurczaka dzielimy na części i nacieramy marynatą. W marynacie kurczak powinien spędzić przynajmniej 2 godziny. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy na nią ziarna gorczycy i lekko podprażamy. Następnie dodajemy olej kokosowy i posiekaną cebulkę z czosnkiem. Dodajemy również kurczaka razem z marynatą. Chwilę całość podsmażamy, następnie zalewamy mlekiem kokosowym i dusimy do momentu, aż kurczak będzie gotowy - czyli po wbiciu widelca

MamaOskarka
Najlepsze rozgrzewające napoje na zimę 252

żeby nie przegotować miodu. Wszystkie składniki miksujemy blenderem (aż masło się rozpuści i utworzy piankę). Podajemy od razu. 2. Gorąca czekolada z nutką chili, cynamonu i kardamonu Uwielbiam mleczko kokosowe, ale zaczęłam go częściej używać dopiero, kiedy odkryłam mleczko w proszku. Nie trzeba zużywać całej puszki, ani martwić się co zrobić z resztką mleczka. Jeśli lubicie klasyczne kakao to taka(...)wersja na bogato i z przyprawami będzie jeszcze lepsza. Składniki: czubata łyżka kakao łyżeczka cukru po szczypcie chili, cynamonu, imbiru i kardamonu 1 czubata łyżka mleczka kokosowego w proszku pół tabliczki gorzkiej czekolady połamanej na kawałki 200 ml wody Do rondelka wlewamy 200 ml wody, dodajemy cukier, kakao, mleczko kokosowe i przyprawy. Podgrzewamy, dodajemy czekoladę i gotujemy na małym ogniu

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z masą kokosową i galaretką 210

przepis na ciasto, które zrobiła moja mama a nie ja, ale było tak dobre, że muszę się nim tu z Wami podzielić :) Składa się z kilku warstw: biszkopta, masy kokosowej, galaretki, herbatników i czekolady, a całość tworzy świetne połączenie, nie za słodkie tylko takie w sam raz, spróbujcie :) Składniki na blachę wym. 22 x 33 cm: Biszkopt: 4 jajka(...)szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 200 g wiórków kokosowych 0,5 litra mleka 0,5 kostki miękkiego masła 3 łyżki cukru Ponadto: 2 galaretki (świetnie sprawdzą się takie o smaku czarnej porzeczki lub owoców leśnych) 3 paczki herbatników czekolada deserowa + kilka łyżek mleka rozpuszczone w kąpieli wodnej orzechy włoskie na posypkę   Najpierw

Simply Food
Ciasto bananowe bez pieczenia + film 177

Ciasto bananowe bez pieczenia z galaretką cytrynową, mascarpone i wiórkami kokosowymi, na pysznym spodzie biszkoptowo-kokosowym, to jedno z tych ciast, które nie może się nie udać. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych a jedynie odrobiny cierpliwości. Jest smaczne, orzeźwiające i bardzo proste w przygotowaniu.   składniki na tortownicę 26 cm 150 g biszkoptów 200 g wiórków kokosowych 150 g rozpuszczonego(...)serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 1 opakowanie śmietan – fixu przepis Biszkopty miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, dodajemy 100 g wiórków kokosowych, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód

Smakowite Dania