karkówka - 4440 przepisów (strona:52/296)

Karkówka pieczona w ziołach 108

Delikatne i aromatyczne mięso, które można wykorzystać na gorąco do obiadu i na zimno do pieczywa Co potrzeba: 1,2 kg karkówki, 1 duża główka czosnku, 20 pojedynczych gałązek tymianku, 2 gałązki rozmarynu, 2 gałązki estragonu, 2 łyżeczki listków mięty, 1/2 łyżeczki mielonego cząbru, 10 łyżek oleju rzepakowego, Sól, Pieprz Wykonanie: Karkówkę myjemy, osączamy z wody, nacieramy solą i pieprzem(...)pieczemy 50 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy mięso, przykrywamy, pieczemy 20 minut, jeszcze raz odwracamy, pieczemy kolejne 20 minut, znów odwracamy, pieczemy 15 minut. Karkówka powinna być upieczona. Gdyby pod koniec pieczenia tłuszcz zaczął się przypalać, wlejcie 1/3 szklanki ciepłej wody, wytworzy się para a mięso się nie wysuszy. Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w garnku, żeby

Bułka z Chlebem
Karkówka pieczona w soku jabłkowym 83

Obiad niedzielny: mięcho, ziemniaki, dodatki. Tym razem stanęło na karkówce. Ale żeby nie było do końca standardowo, dodałam do sosu świeżo wyciśnięty sok z jabłek. Jeżeli też jesteście szczęśliwymi posiadaczami sokowirówki, skorzystajcie z niej. Ciężko mi przytoczyć męski zachwyt nad sosem. Tak, był genialny. Do tego ziemniaczane puree, ogórek kiszony i pasta z ciecierzycy z burakami – trochę oszukany hummus(...)jedli. Składniki: 750 g karkówki wieprzowej 1 cebula 3 ząbki czosnku parę gałązek świeżego tymianku 1 szklanka soku jabłkowego (dobrej jakości) pół szklanki wody + dodatkowo 4 łyżki 1 liść laurowy 1 łyżka mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Karkówkę kroimy w grubsze plastry, dodajemy do niej rozdrobniony czosnek, tymianek, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i odstawiamy

Kardamonovy
Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej 101

szybkowarów. Mimo wysokiej temperatury i przyspieszonego gotowania nic nie przywiera do spodu gara, nic nie przypala się, a czyszczenie i mycie jest przyjemne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Węgierska Trudność: Łatwe Ilość 8 porcji Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz.  Kalorie 200 kcal Gulasz(...)wieprzowy z soczystym mięsem karkówki i łopatki. Ulubiony sposób na szybkie przygotowanie jednogarnkowego gulaszu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: GULASZ WIEPRZOWY 300 g mięsa z łopatki wieprzowej 300 g karkówki wieprzowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 marchewki 200 g pieczarek 40 g przecieru pomidorowego bez konserwantów 30 ml oleju rzepakowego 1,5 litra gorącego bulionu na włoszczyźnie PRZYPRAWY

ProstePesto.pl
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 112

Pyszne, kruche mięso z karkówki z dodatkiem warzyw a to wszystko zapiekane w sosie pomidorowym. Idealna propozycja na obiad. Tak przygotowana karkówka to dla mnie jedna z najlepszych propozycji podania tego mięsa. Mój mąż uwielbia taki obiad a pozostały sos zjada na kolację maczając w nim chleb. Tylko chwila naszej pracy a resztę to już wykona za nas piekarnik :) Składniki(...)około 500 g karkówki wieprzowej (u mnie było 5 plastrów) * 2 średnie cebule * 6 pieczarek * pół czerwonej papryki * 2 płaty czerwonej konserwowej papryki (użyłam  Moryń ) * 3 łyżki mąki * olej do smażenia * sól, pieprz czarny mielony do przyprawienia mięsa * papryka słodka do przyprawienia mięsa Na zalewę: * pół szklanki przecieru pomidorowego * 1 szklanka wody * 2 łyżki musztardy * 1 łyżeczka cukru * pół

Zrób to smacznie
Swojskie roladki z karkówki 195

Swojskie roladki z karkówki Kruche i aromatyczne, faszerowane roladki wieprzowe duszone w pysznym sosie. Obiad palce lizać!     Składniki: 6 plastrów karkówki 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz pół szklanki mąki do obtoczenia roladek 3-4 suszone grzybki 1 i 1/2 szklanki wody olej do smażenia wykałaczki lub sznurek do związania roladek(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Swojskie roladki z karkówki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad 163

pysznym sosie to wykwintne i wyborne danie, które można podać nie tylko na niedzielny obiad. Roladki przygotowałam z udźców indyka i wyszły bardzo smaczne, ale świetnie też sprawdzi się karkówka wieprzowa pokrojona w plastry. Danie podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.   Składniki na roladki drobiowe ze szpinakiem: 1,2 kg mięsa z udźca indyka bez skóry i kości (można(...)zastąpić karkówką wieprzową) 300 ml bulionu drobiowego 200 ml śmietany 30% około 1/3 szklanki mąki pszennej sól, pieprz, papryka ostra   Farsz: 150 g szpinaku (dałam mrożony) 2 ząbki czosnku 4-5 suszonych pomidorów łyżka masła sól, pieprz   Przygotowanie Przygotowujemy farsz. Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy przez minutę na roztopionym na patelni maśle. Następnie dodajemy szpinak i smażymy

e-PrzepisyKulinarne
Karkówka duszona w sosie własnym z fasolką szparagową 148

Tradycyjne polskie drugie danie.              Składniki:         1 kg karkówki   3 łyżki oliwy   2 łyżeczki słodkiej papryki   1 łyżeczka pikantnej papryki   1 łyżeczka suszonego tymianku   3 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę   1 liść laurowy   2 ziela angielskie   2 średniej wielkości cebule   kilka(...)soli i pieprzu. Dodałem mięso, obtoczyłem je w marynacie tak, aby całkowicie je pokryła. Wstawiłem na minimum godzinę do lodówki, najlepiej na noc. Dobrze rozgrzałem dużą patelnię, podsmażyłem kawałki karkówki na złoty kolor z obu stron. Karkówkę przełożyłem do garnka, zalałem bulionem, tak aby przykrył mięso, dodałem liść laurowy, ziele angielskie pieprz w kulkach i natkę pietruszki. Na tej samej

R'n'G Kitchen
Najlepsza marynata do karkówki 101

Najlepsza marynata do karkówki Składniki: 1 kg karkówki wieprzowe łyżka musztardy stołowej łyżka ketchupu łagodnego 1 duży ząbek czosnku 4 łyżki oleju roślinnego po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu  po pełnej łyżeczce słodkiej i ostrej papryki Sposób wykonania: Kawałek mięsa karkowego wieprzowego umyj pod bieżącą, zimną wodą i osusz ręcznikiem. Karkówkę podziel ostrym nożem na cienkie plastry. W jednej(...)praskę 1 ząbku czosnku, cztery łyżki oleju roślinnego oraz po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu i po pełnej łyżeczce słodkiej i ostrej papryki. Wymieszaj razem wszystkie składniki marynaty. Plastry karkówki obtaczaj kolejno w marynacie i kładź razem w drugiej misce. Obtoczone w marynacie mięso przykryj folią i odłóż do lodówki na minimum 12 godzin. Mięso najlepiej jest marynować wieczorem

Smaki Natalii
Ziemniaki z mięsem pieczone w piekarniku 258

postem lub na naszym Facebook. Mamy nadzieję, że nasz obiad trafi w Wasze gusta. Ziemniaki z mięsem pieczone w piekarniku Składniki: 1 kg ziemniaków 50 – 70 dag karkówki Marynata do mięsa: 3 łyżki gęstej śmietany (18%) 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka oregano Ziemniaki z mięsem pieczone w piekarniku Wykonanie: 1. Karkówkę kroimy(...)godzinę. 2. Obrane ziemniaki, kroimy w nieco większą kostkę niż mięso. Wykładamy na dno naczynia do zapiekania, pamiętając żeby lekko oprószyć solą i pieprzem. 3. Na ziemniaki wykładamy karkówkę wraz z marynatą, a następnie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni. Pieczemy ok 30 minut. Zdejmujemy przykrycie i dopiekamy kolejne 20 minut, aż mięso się zrumieni, a potrawa

Kuchnia Na Wypasie
Karkówka pieczona z pieczarkami, cebulą i papryką 144

piekłam w plastrach i w rękawie do pieczenia, dzięki czemu jest niemożliwie miękka i pachnąca aromatem świeżego rozmarynu i tymianku. Pieczarki i warzywa idealnie przeszły sosem z mięsa. Taką karkówkę z powodzeniem możemy zaserwować gościom, będą naprawdę zachwyceni. 800 g karkówki wieprzowej 300 g pieczarek 5 średnich cebul 1 duża czerwona papryka 3 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu 1 łyżka(...)miodu 4 łyżki ketchupu pikantnego 2 ząbki czosnek sok z jednej cytryny Sól Pieprz  Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w grube plastry (mi wyszły 4 sztuki). Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Pieczarki oczyścić i również pokroić w ćwiartki. Paprykę umyć i pokroić na spore kwadraty. Miód, ketchup, sok z cytryny i przyprawy wymieszać razem. W misce

Krylowa Kuchnia
Łopatka wieprzowa pieczona w sosie 119

wydobywa ich pełnie aromatów i nadaje potrawie bardziej intensywny smak.   Składniki na łopatkę wieprzową pieczoną w sosie: 0,8 – 1 kg łopatki (może też być szynka, schab czy karkówka) 300 ml bulionu 3 cebule 3 ząbki czosnku łyżeczka soli himalajskiej gruboziarnistej, kilka ziaren pieprzu kolorowego, kilka ziaren pieprzu czarnego, pół łyżeczki papryki ostrej, szczypta papryki wędzonej, łyżeczka suszonego rozmarynu(...)pieczemy jeszcze 30-40 min. [caption id="attachment_8712" align="aligncenter" width="1024"] Łopatka wieprzowa pieczona w sosie[/caption] Zobacz inne przepisy na pieczoną wieprzowinę: Karkówka Po Cygańsku Z Pieczarkami I Papryką Szynka Z Warzywami Pieczona W Rękawie Karkówka Pieczona W Musztardzie Schab Pieczony W Ketchupie – Przepis Na Obiad Karkówka Kebabowa Z Piekarnika Schab Zapiekany Z Pieczarkami I Cebulą Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Zrazy z karkówki 202

zasmakowały mi zrazy które robi moja mama, więc postanowiłam odtworzyć ten przepis.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Zrazy z karkówki składniki: 5 plastrów karkówki musztarda dijon 2 duże ogórki kiszone 1 duża cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Zrazy z karkówki(...)wykonanie: Karkówkę solimy i pieprzymy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Smarujemy musztardą dijon. Ogórka kroimy w cienkie paseczki, a cebulę w piórka. Układamy po równo na mięsie. Zawijamy zrazy i związujemy nitką. Podsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nalewamy troszkę wody na dno naczynia. Przykrywamy i pieczemy przez około godzinę w piekarniku.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google

Delusional Trine
Karkówka pieczona w soli 179

Karkówkę pieczoną w soli znalazłam wśród wielu niezawodnych pomysłów Danusi . Mięsko można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeśli zamierzamy podać go na ciepło, nie trzeba przed pieczeniem sznurować mięsa. Składniki: 1,2 kg karkówki wieprzowej 1 kg kamiennej drobnej soli 3 ząbki czosnku kminek mielony majeranek czarny pieprz liść laurowy Sposób wykonania: 1. Karkówkę umyć i osuszyć(...)listki laurowe. Do naczynia żaroodpornego wsypać niecałą połowę soli, wyłożyć mięso i zasypać pozostałą solą. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1,5h (z termoobiegiem). Upieczoną karkówkę wyjąć z naczynia, oczyścić z soli, zdjąć sznurki i pozostawić do ostudzenia. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Karkówka gotowana w musztardzie i majonezie 144

Karkówka gotowana w musztardzie i majonezie to pyszna domowa wędlina, idealna na kanapki. Taka wędlina jest mięciutka i soczysta. Jest o niebo lepsza niż sztuczne wędliny sklepowe, które smakują tak samo, a różnią się jedynie wyglądem. Oto przepis: stronie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki  ok. 1kg karkówki wieprzowej 1 łyżka soli 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego(...)wyłączeniu gazu, pozostawiłam mięso w zalewie, aby tak wystygło. Chłodne mięso wyjęłam z zalewy i pozostawiłam na kratce, aby trochę odciekło. Następnie schłodziłam mięso w lodówce. Po schłodzeniu pokroiłam karkówkę na cienkie plasterki jak wędlinę na kanapki. stronie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia i wypróbowania pozostałych moich przepisów na domowe wędliny pieczone i gotowane, np.: na schab gotowany

Waniliowe Improwizacje
Karkówka zapiekana z pieczarkami 523

Danie, które dzisiaj polecam króluje u mnie na wszystkich przyjęciach rodzinnych i z okazji świąt. Karkówka w ten sposób przygotowana jest soczysta i aromatyczna. Jest to danie jednogarnkowe, można je przygotować dzień wcześniej, a zapiekać w dniu podania.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg karkówki 3 cebule 1/2 kg pieczarek sól, pieprz słodka papryka w proszku olej do smażenia mąka(...)Włożyć do naczynia, przykryć folią. Odstawić na kilka godzin. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć. Przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego.  2.Cebulę pokroić w talarki. Przełożyć na karkówkę, na wierzch pokroić pieczarki w paski. Następnie zrobić sos, wymieszać wszystkie składniki, zalać karkówkę, przykryć i wstawić do piekarnika.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3.Zapiekać ok 1,5 godziny

Danka Pichci