Blueberry Corner by "jagodzianka" Gołąbki to jedna z ulubionych potraw mojej młodości. Mięso zawinięte w liście kapusty, polane pomidorowym sosem to super polskie, klasyczne … Przeczytaj cały artykuł Post Gołąbki – klasyczne, nieklasyczne pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornersoczewicą, czy uwielbianym w sezonie bobie. Sama sięgam po niego raz, może dwa razy w roku - gdy najdzie mnie ochota na grochówkę i obowiązkowo na Boże Narodzenie do kapusty z grochem. Ale potem zapominam o jego istnieniu. Jak dobrze wiec, że po ostatnich świętach zostało mi trochę ugotowanego grochu, który musiałam jakoś wykorzystać. Bo dzięki temu wymyśliłam dzisiejszą pastę
Chilli Czosnek i Oliwakanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego
O kuchni z uczuciemzrobić żeby były zbite i ładnie się prezentowały na stole- ale za to ten smak jest nie do opisania. Najlepiej smakują polane sosem w towarzystwie sztuki mięsa i modrej kapusty. Składniki: 60 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach 80 dag ziemniaków surowych 6 łyżek mąki szczypta soli Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki, studzimy. Surowe ziemniaki pozbawiamy skórki
Pobite gary Barbarysmaku solą, pieprzem i cukrem. Sos powinien mieć słodko-kwaśny smak. Wkładamy mięso i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na ciepło. Żeberka najlepiej smakują w towarzystwie klusek śląskich i modrej kapusty. źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 2 h Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarypomocą łyżki stołowej nakładać kluski na powierzchnię wrzącej wody. Gotować 10-15 minut lub do całkowitego wypłynięcia klusek na powierzchnię. Kluski podajemy okraszone smażoną cebulą w towarzystwie białej kiszonej kapusty na ciepło. Kluski Shreka sprawdzają się idealnie jako bardzo syte i odżywcze danie dla dzieci. Nawet najwięksi przeciwnicy szpinaku, dają się skusić ich intensywnej zieleni. Apetyt powinna wzmagać historia
Pij soki wyciskaneKotlet mielony. Bułka do hamburgerów. Podsmażona cukinia z czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką, cayenne i solą. Pomidor, papryka, ogórek, cebula. Kapusta czerwona. Sos z ketchupu i majonezu
JejKuchniaroślinożercom! :) Wegański kebab / gyros Przepis na 1 porcję Potrzebujemy: 1 placek dużej tortilli 5 kotlecików sojowych pół pomidora 2 liście sałaty (u nas masłowa, ale może być też lodowa, kapusta pekińska lub gotowy mix sałat) 1/8 papryki czerwonej kilka plasterków cebuli 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros 2 łyżeczki sosu sojowego sól, pieprz Sos: 2 łyżeczki czubate hummusu klasycznego ( można użyć
Bananowe PoleCiasto na niedzielę - wypieki na 3 króli ". Inne, tradycyjne wypieki związane ze Świętem Trzech Króli znajdziecie u : : Bożena , Ania , Gosia , Doroty , no i jeszcze moje wczorajsze szczodraki z kapustą i boczkiem
6niebokotlety smażymy przez kilka minut z dwóch stron. Bułki przekrawamy, delikatnie smarujemy masłem i podpiekamy. Na gorące bułki nakładamy gorące kotlet, na wierzch kilka plastrów ogórków konserwowych oraz poszatkowaną kapustę lodową. Na drugą część bułki nakładamy ketchup, przykrywamy. Bułki podajemy z sałatą z pomidorami i papryką
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizimą, zwłaszcza w weekendy, do niedzielnego obiadu, pasują idealnie. Kilka składników i dodatek do obiadu z mięsem gotowy. U mnie w domu najczęściej jemy kopytka z mięsem i kapustą czerwoną. Kopytka Składniki: 500 g ziemniaków 1 jajko około 100 g mąki pszennej - im więcej dodamy tym kopytka będą mniej delikatne szczypta soli Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, obieramy, dzielimy na ćwiartki
Moja smaczna kuchniawysokości. Do sosu dorzucić resztę śliwek i przyprawy. Dusić do miękości około 30-40 minut gotowy sos zabielić zahartowaną śmietaną. Podawać z kluskami lub puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szybką alternatywę Zdjęcia były równie szybkie, więc musicie mi je wybaczyć Jeśli szukacie przepisu na zakwas (na tradycyjny barszcz) zajrzyjcie tutaj (klik) . Zapraszam również na przepis na pierogi z kapustą i grzybami (klik) lub na uszka z grzybami (klik) . Składniki: 2 litry wody 2 opakowania suszonych buraczków Skworcu 2 x 75 g 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe Skworcu
Słodkie okruszkiSkładniki: -pierś z kurczaka -przyprawa do kebaba/gyrosa -sałata lodowa lub kapusta pekińska -ogórek -pomidor -200 ml. jogurtu naturalnego -2 łyżki majonezu -3 ząbki czosnku -sól -pieprz -bułka turecka lub inny okrągły chleb Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności przygotowujemy sos czosnkowy, można go nawet zrobić kilka godzin przed. Czosnek przeciskamy przez prasę, Dodajemy do jogurtu naturalnego i majonezu. Doprawiamy solą
Magia jedzenia.