kapustą - 19268 przepisów (strona:975/1285)

Solić? Nie solić? 170

dań z jajek. Kolendrę najlepiej dodać do dań rybnych, mięsnych i z roślin strączkowych. Majeranek i tymianek to uzupełniające się wzajemnie bardzo aromatyczne zioła, które dodane do dań z kapusty oraz z roślin strączkowych nie tylko wzbogacą ich smak, ale uczynią potrawę lepiej strawną. Idealnie pasują także do ziemniaków. Liść laurowy pasuje do zup, sosów i wołowiny. Zwykłą sól kamienną

Kucharzyca
Barszcz wigilijny 173

zakwas i zagotowujemy. Doprawiamy majerankiem, solą, pieprzem i cukrem. Nie bójcie się tego ostatniego, zdecydowanie nadaje wyrazistości potrawie.  Podajemy z uszkami, pierogami  lub pasztecikami z grzybami i kapustą

Czary - gary w kuchni
Dżem z jagód goji i nasion chia czyli raw food w praktyce 241

chwilę obecną przygotowałam z niej tylko kilka potraw między innymi: - doskonały mus z surowej czekolady ,  (przepis podam niebawem) - odpowiednik "Nutteli" czyli surowellę , - barszcz rosyjski z dodatkiem kiszonej kapusty oraz - rewelacyjny, a przede wszystkim bardzo zdrowy dżem z jagodami goji . I właśnie przepisem na ten ostatni smakołyk chciałabym się z Wami podzielić. Nie obyło się bez moich modyfikacji

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi z burakiem i kozim serem 381

Pierogi w Polsce zna każdy. Nie muszą być jednak tylko z kapustą i grzybami, mięsem, czy ruskie. Raz na jakiś czas warto zdecydować się na inne nadzienie, które to tradycyjne danie uczynią wykwintnym! Do przygotowania pierogów z burakiem i kozim serem potrzebujemy: 500g. mąki do pierogów (Poznańska typ 500) 250ml. maślanki Duży burak Dwie gruszki Kozi ser Jałowiec Oliwa

MarcinChef
Jabłecznik z bitą śmietaną. 185

Wykonanie :   Jabłka obrać, umyć i zetrzeć na szatkownicy takiej do kapusty na cienkie plasterki, następnie posypać cukrem, cukrem waniliowy i cynamonem, wymieszać i na chwilę odstawić. Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, dodać margarynę startą na tarce, cukier, cukier waniliowy i jajka, szybko zagnieść ciasto. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą połowę ciasta rozwałkować i przełożyć do blaszki. Jabłka

Sama słodycz i szczypta chili
Ryba zapiekana pod cebulowo-serową pierzynką 239

podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 10 minut aż ser się rozpuści. Gotową rybkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ze śmietaną

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA A'LA MEKSYKAŃSKA 201

podanej kolejności: Filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawą meksykańską+ ketchup+ pieczarki pokrojone i podsmażone+ kukurydza z puszki+ majonez+ ogórek konserwowy+ ketchup+ filet z kurczaka+ majonez+ kapusta pekińska.                                                  Smacznego

Zrób to smacznie
Wątróbka drobiowa panierowana 194

koniec wyłączyć ogień, przykryć patelnię pokrywką i pozostawić kilka minut, by doszła. Podawać prosto z patelni oprószoną solą i pierzem. Idealnie smakuje z puree ziemniaczanym i domową kiszoną kapustą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Współpraca z firmą ORZECH. 230

piątek otrzymałam od firmy ORZECH paczkę z produktami do testowania. Dziękuję:) W paczuszce znajdowały się następujące produkty: - ogórki konserwowe po żydowsku - pieczarki marynowane - sałatka rubinowa - kartuskie ogórki konserwowe - kapusta kwaszona z grzybami leśnymi - papryka marynowana - seler salatkowy - groszek konserwowy - kukurydza konserwowa - dżem wiśniowy   Firma ORZECH to Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego,  powstał w 1996 roku. P roducent przetworów

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka gyros 192

lodówki. Jest prosta w wykonaniu i nie należy do czasochłonnych. Polecam. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa 1 cebula 1 puszka kukurydzy około 1/2 kapusty pekińskiej ogórki konserwowe około 3/4 słoika ketchup majonez 1 łyżka oleju Mięso oczyścić z błonek, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na kawałki. Przyprawę do gyrosa dodać

talerz przyjemności
Roladki schabowe w sosie czosnkowo-ziołowym. 207

polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej (przepis) i ziemniaczkami. Ziemniaczki: Ziemniaki obieramy i kroimy w kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy i przekładamy na patelnię z oliwą - posypujemy bazylią i smażymy na złoty kolor. Smacznego

Moje-pitraszenie
Domowa tortilla 154

nawet owocami i gęstym jogurtem. Zamknięte szczelnie gotowe placki można przechowywać kilka dni. Swoje tortille podałam z twarożkiem i łososiem oraz domową surówką Colesław, którą zrobiłam z szatkowanej białek kapusty (150 g, selera naciowego (2 łodygi) i fenkułu (1/3 bulwy) z łyżeczką majonezu i odrobiną mleka, zakwaszone sokiem z 1/3 cytryny

Kucharzyca
Golonka pieczona sosie sojowym i piwie 190

pokrywką. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 1,5h. Odkryć mięso i piec jeszcze przez 30 minut lub do uzyskania ulubionego stopnia wypieczenia. Serwować z zapiekaną kapustą i ziemniakami/pyzami

Pyry na Gaz
Chiński rosół z kapustą pak choi 137

wywar gotowany na warzywach i kurczaku (można go przygotować dzień wcześniej). Aby podkręcić jego smak (tym bardziej, że nie przepadam za klasycznym polskim rosołem) dodałam trochę orientalnych składników, jak kapusta pak choi, imbir, sos sojowy i japońskie sake. Taka zupa z powodzeniem może stanowić kompletny obiad. Smaki są głębokie i wyraziste więc zadowolą większość smakoszów

Milion Smaków
Gęsina w pieczarkach wg Aleex 206

odlać większość wytopionego tłuszczu. 14. Do brytfanny dodać pieczarki. Wstawić do piekarnika. Polewać podczas pieczenia. 15. Gęś jest gotowa, gdy mięso odchodzi od kości. 16. Podawać z ziemniakami, czerwoną kapustą i buraczkami. Smacznego

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania