rozgrzany, gorący tłuszcz i na średnim ogniu smażymy z obu stron, do zezłocenia. Podajemy same, jako wegetariański obiad np. z surówką coleslaw albo z tradycyjną surówką z białej kapusty , albo jako dodatek do mięsa – świetnie pasują do białego mięsa drobiowego – kurczaka czy indyka. SKŁADNIKI 2 bulwy selera, duże, po 700-900g (te ze zdjęć mają 600 i 1000g
Karo in the Kitchenżadnego podsmażania. Włożona do pieca jako surowe mięso jest krucha i bardzo delikatna. Jako, że jestem zwolenniczką kwaśnych smaków to u mnie na stole często gości karkówka z kiszoną kapustą . Jeśli mam ochotę na karkówkę w delikatniejszej w smaku wersji to wolę przyrządzić karkówkę z pieczarkami . Tym razem postanowiłam zrobić mięso w połączeniu z ogórkami konserwowymi. Podczas pieczenia tworzy się
Pobite gary Barbarymiędzy czasie boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju lub niewielkiej ilości smalcu po czym wykładamy na ugotowane wcześniej kluski. U mnie w domu podaję je z gotowaną kapustą kiszoną
W garach u Gosimałym ogniu ok.15 minut mieszając od czasu do czasu. Pilnujemy aby sos nie wrzał. Po tym czasie roladki i sos gotowy. Moja propozycja podania z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej
W garach u Gosicałość polewamy przyprawami z oliwą, w których marynował się kurczak. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 50 minut. Podajemy z ulubioną surówką (u mnie kapusta pekińska
psgotujemykomosa ryżowa. Wymienione produkty świetnie rozgrzewają, a zarazem zawierają dużo błonnika. Kiszonki Latem przygotowujemy przetwory na zimę, są to m.in kiszonki t.j: kiszona kapusta czy ogórki. Zawierają mnóstwo witaminy C, która przede wszystkim odpowiada za odporność. Naturalne antybiotyki Czosnek, cebula czy miód są świetnymi naturalnymi antybiotykami, które znakomicie radzą z infekcją organizmu
Truskawkowa Fiestaprzydatny. Z jego udziałem szybko przygotujesz zupę, sos czy gulasz. Zdjęcie nie moje, ponieważ niestety niechcący usunęłam własne z aparatu :( Składniki: woda, warzywa (3,33%): (marchewka, cebula, kapusta, pomidory, seler, por, czosnek), maltodekstryna kukurydziana, skrobia z tapioka, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, mąka ryżowa, naturalne aromaty, przyprawy (kurkuma). Znacie markę AMANDIN ? Mieliście już okazję próbować coś
Zdrowie na języku :Porganizm. Dowiecie się o efektach medytacji oraz poznacie podstawowe techniki jogi . Książka ułatwi włączyć do codziennej diety: - zielone warzywa liściaste: szpinak jarmuż, botwinę, brokuły oraz kapustę - produkty pełnoziarniste: komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż, płatki owsiane oraz kaszę gryczaną - zdrowe tłuszcze: oliwę z oliwek, olej kokosowy, oraz olej lniany - naturalne substancje słodzące: miód, syrop ryżowy, syrop
Di gotujegdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie Iza. Na koniec zostaliśmy poczęstowani rewelacyjnym w smaku kremowym sernikiem szefa kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępłatkami owsianymi Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa z żółtą fasolką szparagową Zupa z botwinki z ziemniakami Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach
Moja smaczna kuchnia