kapustą - 19268 przepisów (strona:982/1285)

,, Pierogi z dynią’’ 128

Jeśli jesteście miłośnikami dyni z pewnością mam coś dla Was. Pierogi z dynią to ciekawa alternatywa dla znanych i lubianych pierogów z kapustą czy ruskich. Wypróbujcie pierogi z dynią i zakochajcie się w ich delikatnym, lekko słodkawym smaku i pięknym aromacie. Nadzienie: 30 dag dyni 4 cebule 30 dag wędzonego boczku, sól, pieprz, suszony majeranek Boczek kroimy w małą kostkę

Podróż w kulinaria
KOTLECIKI RYBNE Z CHIPSAMI 226

jajku, a na końcu w płatkach kukurydzianych. Gotowe kotleciki odkładamy na talerz i przystępujemy do robienia chipsów. Chipsy: Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy je na szatkownicy (do kapusty). W misce mieszamy oliwę z przyprawami. Do miski wrzucamy poszatkowane ziemniaki i obtaczamy je w oliwie z przyprawami. Następnie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
Wigilijny stół i choinka. 134

Kilka zdjęć z wigilijnego stołu :) Śledzie w oleju z żurawinową i cebulką "Seleryba" po grecku Sałatka włoska Paszteciki z kapustą i grzybami Galaretki z pstrąga Makowiec, jabłecznik i piernik Choinka

Poranek na słodko
Co Lila jadła w środę ? 24 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 121

Śniadanie 10:30 Sok wyciśnięty z jabłka i selera naciowego. Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana z ciecierzycą.  II Danie 16:00 Babciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka.  Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe z owsianką, słonecznikiem, siemieniem lnianym i nasionami chia. Kolacja 19:00 Chleb z olejem lnianym, pomidorem i sałatą. Ostatnie wpisy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym 217

dopraw do smaku do gotowego sosu dodaj bitki i chwilkę podgrzewaj bez zamykania garnka serwuj z gotowanymi ziemniakami lub purée ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką np. z kiszonej kapusty  Podsmażona wołowina z podsmażoną cebulką z szybkowarze. Wołowina zalana gorącą wodą zaraz przed gotowaniem. Bitki wołowe zaraz po ugotowaniu. Bitki wołowe

Szybko Szybkowar
Kurczak pieczony w sosie madziarów 178

powrotem wstawić do piekarnika . Zapiekać 1 0-20 minut aż na mięsie utworzy się apetyczna, chrupiąca skórka.     Serwowałam z brązowym ryżem u gotowanym na sypko i kiszoną kapustą

Grunt to przepis!
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 129

prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant Week   A jak Wam minął tegoroczny urlop? Jakie

Cooking Monster
Kopytka ziemniaczane 136

Często zostają nam ziemniaki, wtedy najczęściej wyrzucamy, a szkoda. Kopytka robi się bardzo łatwo i są pyszne. Można je jeść z sosami, mięsem w kapuście. Są pycha. Jeśli nie macie ugotowanych ziemniaków, to trzeba je ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie przecisnąć przez praskę, lub dokładnie ugnieść za pomocą duczka. Dodać jajka i mąkę, wymieszać i zagnieść wszystko

Kuchnia Pokoleń
Brukselka lekko podsmażona na masełku 169

wzroku oraz pomaga wzmacniać odporność. Ważna jest też ze względu na dużą zawartość silnych przeciwutleniaczy, które wspierają naturalne mechanizmy obronne blokując rozwój komórek nowotworowych. Składniki: ok. 500 g brukselki (kapusty warzywnej brukselskiej) 3 łyżki masła 1/4 szklanki mleka 2 łyżki bułki tartej łyżeczka cukru sól i pieprz Przygotowanie: Brukselkę należy obrać z nadpsutych liści, opłukać starannie, aby usunąć piasek spomiędzy

Z notatnika
Pstrąg pieczony w pomarańczach 156

folii aluminiowej i nagrzanym piekarniku, 30-35 minut zwykle wystarcza. Na ostatnie 15-20 min pieczenia odkryć pokrywkę - aby ryba przyrumieniła się z wierzchu. Rybę na obiad podawałam z kapustą z grzybkami - taki wegetariański bigos, kompletnie bez mięsa, przepis wkrótce

Grunt to przepis!
Najbrzydszy obiad świata 155

proces powinien trwać kilka minut, bo zbyt długie smażenie sprawi, że wątróbka będzie sucha. Na koniec solimy do smaku i dodajemy pieprz. Podajemy z ziemniakami i surówką z koszonej kapusty. Albo z chlebem. Są tacy, którzy uwielbiają ten tłuszczyk z patelni wybierać pajdą świeżego chleba.   Smacznego!  P.S. Wątróbkę przed pokrojeniem można namoczyć w mleku

bistro mama
Mięsne roladki w ziołach 134

mieszanką ziołową. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W żaroodpornym garnku układamy roladki, wkładamy do piekarnika i obniżamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy 40-45 minut. Jako dodatek polecam duszoną kapustę kiszoną i ziemniaki pure

Kulinarne przemyslenia
Jesienna zupa z brukselki 133

Kapusta warzywna brukselska, nieprzegotowana wynagrodzi nam to cudownym smakiem. Zawsze kojarzy się z jesiennymi warzywami.  Składniki 400 g brukselki 100 g karkówki 100 g wędzonki 2 marchewki 1 pietruszka sól pieprz pół selera ząbek czosnku pęczek koperku pół szklanki śmietany do zup 3 woreczki ryżu   Przygotowanie   Warzywa pokroiłem w kostkę. Włożyłem do garnka zalałem 2 litrami wody

R'n'G Kitchen
Wieprzowina w sosie kurkowym 167

bardzo mało można podlać mięso niewielką ilością ciepłej wody. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zaciągnąć sos. Podawać z ziemniakami lub kaszą. Ja podałam z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Obiadek smakował wyśmienicie

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa brokułowa na chłodne dni 210

nasz układ pokarmowy. Oprócz tego zupy są lekkostrawne mają mało kalorii, co ucieszy osoby odchudzające się. Dlaczego warto? Brokuł jest rośliną jednoroczną i warto wiedzieć, że nazywany jest inaczej kapustą szparagową. Jego prozdrowotne właściwości cenili sobie już starożytni Rzymianie i Grecy. Zawierają sulforafan-silny przeciwutleniacz, który może chronić przed rozwojem nowotworów. Brokuły powinny jeść przede wszystkim osoby, u których

Ekocozy | Naturalnie na co dzień

Proponowane wyszukiwania