powinno mieć w środku temperaturę 72-78⁰C. Kotlety finalnie są mięciutkie, bardzo soczyste, lekko kwaskowe i mocno aromatyczne od ziół. Do podania, na przełamanie, świetnie pasuje młoda zasmażana kapusta z żurawiną – lekko słodka. SKŁADNIKI na 6-7 porcji 1kg schabu tylnego – z fragmentami mięsa z szynki i polędwicy 6 łyżek oleju ryżowego lub rzepakowego 5 łyżek naprawdę dobrego octu
Karo in the KitchenSkładniki filet z piersi kurczaka 1/2 puszki ananasa 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta lubczyku, estragonu kilka kropel ciemnego sosu sojowego kapusta pekińska sos vinegrette pęczek natki pietruszki Przygotowanie Mięso opłukać i wysuszyć. Pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem, estragonem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i skropić sosem sojowym. Wymieszać (mocniej przyprawiony nie wymaga dłuższego bejcowania
Gaździnka warzyszybko . Ale nie koniecznie musi być to na kolacje , także super się sprawdza jako dodatek do obiadu , ale to już zapraszam do wypróbowania dla Państwa . Składniki 1 szt kapusty lodowej 15 sztuk kolorowych pomidorków mini 1 zielony świeży ogórek 1 paczka sera fety 5 łyżeczek oleju sól pieprz ziołowy pieprz biały
Mój SmakJuż raz przedstawiałam policzki wieprzowe, wówczas były one na kapuście kiszonej. Dzisiaj natomiast z odrobiną słodyczy z miodem i sosem sojowym. Wyszło smakowicie. Polecam. Składniki: Policzki wieprzowe ( 5 sztuk ) 40 ml sosu sojowego 50 ml miodu 100 ml wina białego wytrawnego 1 czerwona cebula 50 ml oleju ¼ łyżeczki pieprzy cayenne 1 łyżka masła klarowanego 300 ml bulionu 100 ml słodkiej
Smaki Ewyszczególnej okazji. Składniki: 2 pojedyncze lub 1 podwójny filet z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa olej 1 duża czerwona cebula puszka kukurydzy słoik ogórków konserwowych 1/3 główki kapusty pekińskiej majonez ketchup Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju oraz wsypujemy przyprawę gyros. Obtaczamy w niej kurczaka i smażymy. Zostawiamy do ostygnięcia i przekładamy
Taste Therapykażdy może sobie je komponować po swojemu, dodając świeże lub suszone zioła. Surówki i sałatki według zasad diety dr Dąbrowskiej Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki Surowy burak, marchewka, jabłko, sok z cytryny Burak i ogórek kiszony Rzodkiew, marchewka, jabłko, burak, sok z cytryny Pomidor, grejpfrut, sałata karbowana, szczypiorek, sól czarna
To co kochamprzepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze ząbek czosnku. Moje kotleciki podałam z ryżem i surówką pt. ,,wszystko co znajdziesz w lodówce" - sałata lodowa, kapusta kiszona, marchewka, ogórek kiszony i pomidor. Posypałam rukolą. KOLACJA Na kolację również za wiele nie kombinuję. Przeważnie przygotowuję sobie omlet lub jajecznicę. Jak widzicie na zdjęciu, mój wybór padł właśnie
Kuchnia Elliepiekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę i 15 minut, funkcja termoobieg. Gotowego kurczaka podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie pieczone ziemniaki i surówka z kapusty z czarnuszką
Monia miesza i gotujeUwielbiam brukselkę! To chyba jedyna kapusta, za którą przepadam i na którą zawsze mam jakiś pomysł. Dziś w odsłonie słodko-ostrej, czyli taki mój kulinarny, smakowy ideał Składniki: 1 kg świeżej brukselki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Marynata: 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki płynnego miodu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy ostrej Dijon 1/2 łyżeczki
gutfutzapominam ani trochę o rodzimych jabłkach bo bardzo je lubię, ale chętnie zjem słodką mandarynkę, kwaskowe pomarańcze czy gorzkawego grapefruita. Wiem, że wystarczająco dużo witaminy C dostarczyłaby mi pyszna kapusta kiszona, ale owoce cytrusowe po prostu lubię. Ponieważ jest ich dużo i są łatwo dostępne to często wyciskam z nich sok. Pomyślałam też, że pyszna będzie taka słoneczna nalewka
Smaczna Pyzaskładniki, a tym bardziej możemy podać go z ulubionymi dodatkami. Mamy do wyboru m.in. ziemniaki , kaszę czy chociażby ryż . A jako zdrowy warzywny dodatek świetnie sprawdzi się surówka z kapusty kiszonej , bądź tak jak w moim przypadku marynowana papryka -> PRZEPIS TUTAJ . Gulasz z łopatki z marchewką i papryką – składniki 1 kg łopatki wieprzowej 3 marchewki 1 czerwona papryka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!suszoną żurawinę, zielone winogrona, dodajcie winegret z dodatkiem miodu i gotowe! :) Mam nadzieję, że ta propozycja Wam podpasuje - smacznego:) Składniki: 280 g mixu sałat, u mnie sałata lodowa, biała kapusta, radicchio, trochę marchwi (z serii Tesco eat fresh "Peruvian mix") 150 g sera bałkańskiego, z mleka owczego z dodatkiem mleka krowiego i koziego, półtwardy dojrzewający ser bułgarski kilka pomidorków cherry
Zasmakuj KuchniOstatnio moją ulubioną sałatą jest rzymska w wersji mini. Nieco delikatniejsza w smaku niż na przykład kapusta pekińska, ale dłużej po dodaniu sosu utrzymuje świeżość od masłowej. Dzisiaj przepis na sałatkę z jej udziałem. Składniki: ok. 200 g chudego parzonego boczku 2 sałaty rzymskie mini kostka niezbyt miękkiej fety (użyłam ziołowej) puszka czerwonej fasoli opakowanie pomidorków śliwkowych lub koktajlowych
Czerwień i błękitłyżki posiekanej pietruszki. Wymieszaj. Podpieczone połówki cukinii napełnij nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 20 minut. Podawaj posypane natką pietruszki i z dowolną sałatką np. z kapusty pekińskiej lub zieloną sałatą z sosem vinegret. Autor: Mama
Moja Mama Gotuje