blogu. Przepis: kliknij po przepis Mini pieczarki w cieście naleśnikowym. Przepis: kliknij po przepis Pierś z kurczaka w zalewie octowej. Przepis: kliknij po przepis. Czerwona kapusta w słoikach na zimę. Jestem troszkę zaskoczona, że ten przepis trafił do najczęściej odwiedzanych przepisów w listopadzie. Nie spodziewałam się, że o tej porze roku tak wiele osób robi przetwory
W kuchni u MonikiPorcje wkładamy znowu do garnka z wywarem i przypiekamy jeszcze 20 minut. Mięso będzie bardziej aromatyczne. Gotowe wykładamy na talerz. W moim przypadku dodatkiem były ziemniaki pure, surówka z kapusty pekińskiej oraz buraczki na ciepło
Kulinarne przemysleniaKrokiety to naleśniki zawinięte z pysznym farszem. Jaki farsz to już zależy od nas jaki lubimy. Najbardziej tradycyjne to te z kapustą i grzybami :) W mojej kuchni często używam szpinak do przeróżnych dań. Tym razem szpinak połączyłam z aromatycznym czosnkiem i ciągnącą się mozzarellą. Zawinięty farsz w naleśniku, który jest opanierowany smakuje wybornie :) Zachęcam do wypróbowania
Kuchnia PaulettesKrokiety to naleśniki zawinięte z pysznym farszem. Jaki farsz to już zależy od nas jaki lubimy. Najbardziej tradycyjne to te z kapustą i grzybami :) W mojej kuchni często używam szpinak do przeróżnych dań. Tym razem szpinak połączyłam z aromatycznym czosnkiem i ciągnącą się mozzarellą. Zawinięty farsz w naleśniku, który jest opanierowany smakuje wybornie :) Zachęcam do wypróbowania
Kuchnia PaulettesPierogi można robić z różnym farszem. Najbardziej znane to te z ruskim, mięsem lub kapustą i grzybami. Ja dla urozmaicenia menu zrobiłam ze szpinakiem i twarogiem. Efekt jaki uzyskałam był zadowalający. Farsz nakłada się bardzo łatwo, nie rozsypuje się a ciasto na pierogi jest elastyczne, dzięki czemu łatwo i szybko lepi się pierogi. Rodzinie najbardziej smakują podsmażone :) SKŁADNIKI: Ciasto
Kuchnia PaulettesPolędwiczki z indyka w sosie własnym. Podałam z ryżem i surówką z białej kapusty . Szybki i smaczny obiad. Ja sosu nie zagęszczałam, ale jeśli wolicie można zagęścić łyżeczką mąki pszennej wymieszaną z wodą. Wlać do sosu i zagotować. Inne przepisy na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Składniki 600 g polędwiczek z indyka 1 duża cebula 2 szklanki
O kuchni z uczuciemkotlety ,lekko spłaszczyć. Rozgrzać na patelni olej, na gorący tłuszcz kłaść kotlety, smażyć z obydwu stron na złocisty kolor na niewielkim ogniu. U mnie z sosem grzybowym i kapusta kiszona Smacznego
w mojej kuchnitylko mieszamy. Jeśli woda szybciej odparuje niż zmięknie mięso, podlewamy gulasz jeszcze wrzącą wodą. Gotowy gulasz przekładamy do miseczek, dekorujemy świeżymi listkami natki pietruszki. Podajemy z surówką ze świeżej kapusty i kromkami chleba. The post Gulasz ze schabu wieprzowego appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut w celu zintegrowania się składników. Bardzo dobrze taki sos smakuje z kaszą gryczaną lub pęczakiem. Ja podałam z pure ziemniaczanym i surówką z kiszonej i pekińskiej kapusty
Kulinarne przemysleniaCo powiecie na małżeństwo śląsko-tajlandzkie? Czy te dwie kuchnie tak odległe od siebie na co dzień da się połączyć w jedno zgodne danie? Oczywiście że
Bernika - moj kulinarny pamietnikmasy formować kotlety przerzucając je z ręki na rękę. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Podawać z surówką np. z czerwonej kapusty . Ostatnio mam dość napięty grafik i mało tutaj publikuję, ale sporo czytam w czasie podróży. Dziś zatem wyjątkowo o dwóch książkach, o których do tej pory napisać nie zdążyłam. Kończą
Weekendy w domu i ogrodzieprzyprawa do piernika Domowa esencja waniliowa Domowy cukier waniliowy Kandyzowane skórki pomarańczowe Kandyzowane plasterki pomarańczy Mielona skórka pomarańczowa Zakwas na czerwony barszcz Zakwas na żurek Przyprawa do dań z kapustą
Kulinarne przygody Gatityfermentacją jakie miałam w rękach. Jest dużo bardziej teoretyczne niż “Kiszonki i fermentacje” Barona. Nie ogranicza się też do żadnego konkretnego regionu. Jeśli coś jest wynikiem dzikiej fermentacji jak kapusta kiszona, laktofermentacji jak kefir, akoholem lub pochodzi z hodowlanych “grzybków” jak kombucza, to ma swoje miejsce w tej książce. Książka Katza, który sam nazywa się fetyszystą fermentacji, to poradnik typu
Ugotowane pozamiataneśmietaną, doprawić przyprawami i sokiem z cytryny. • Klopsiki podawać polane sosem śmietanowym z puree ziemniaczano-marchwiowym. • Najlepiej smakuje z surówką z młodej kapusty z pomarańczami
To co kochammajonezu 5 – ogórek konserwowy 6 – 1/2 keczupu 7 – kukurydza 8 – 1/2 majonezu 9 – sałata lodowa. • Udekorować cząstkami pomidora. W wersji oryginalnej była kapusta pekińska zamiast sałaty lodowej, ale smaczniejsza jest wersja z sałatą. Keczup i majonez najlepiej włożyć do woreczka, obciąć róg i wyciskać na poszczególne warstwy, wtedy
To co kocham