kapustą - 19268 przepisów (strona:965/1285)

#Smaki świata - Bułgaria 242

pysznym winie! W hotelu mieliśmy szansę skosztować kjufte, kebabcze (wspaniale doprawione mięsko mielone w formie podłużnych kiełbasek lub kotlecików), sarmi (gołąbki z ryżem i mięsem mielonym w liściach kapusty lub winogrona, o ile się nie mylę) czy bardzo popularną sałatkę szopską (pomidory, ogórki, papryka, cebula) z pysznym serem sirene, który przypomina grecką fetę. W Słonecznym Brzegu mieliśmy okazję skosztować: pysznie

Cooking Monster
Barszcz biały z kuchni kresowej 179

fajny przepis, na biały barszcz. Nie dość, że prosto, to jeszcze mega szybko...a co najważniejsze, bardzo pysznie. Uwielbiamy Polską kuchnię <3 Składniki 200 ml kwasu z kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 pietruszka 3 kiełbasy białe (surowe) 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% (słodka) 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 8 jajek przepiórczych majeranek sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 235

października Garnki na wagę E. Leclerk  do 2 października Grill stołowy Lidl do 28 września Akcesoria kuchenne Lidl  do 28 września  Akcesoria do kiszenia kapusty Lidl  do 28 września  Suszarka do żywności Netto do 25 września Sztućce  Pepco do 22 września Byłam ostatnio w Pepco i przyznam, że jest sporo ciekawych artykułów kuchennych, które

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami 181

Ciasto musi podwoić swoją objętość. FARSZ (jeśli chodzi o farsz to możemy przygotować pierożki według własnego uznania, mogą być z serem i szynką, z mięsem, z grzybami, z kapustą i grzybami to już zależy od Was) Ja pierożki piekłam z mięsnym farszem z dodatkiem pieczarek, pyszne :-) -0,5 kg mięsa (może być szynka wieprzowa, karkówka, łopatka) -2 małe cebule

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Domowe paluszki rybne 323

stron, jeśli paluszki są grube, to również smażymy ich boki. Ja jeszcze na tym etapie lekko solę usmażoną już panierkę. Podajemy na przykład z surówką z kiszonej kapusty i z ziemniakami

Anielska Kuchnia Ani
Lipnicki bigos z cukinii – kuchnia podkarpacka 227

Choć kapusta jest zdecydowaną liderką kuchni podkarpackiej (nie licząc ziemniaków), bywa u nas zastępowana innymi warzywami. Prezentowałam już kiedyś smaczny i zaskakujący bigos z cebuli , dzisiaj natomiast proponuję bigos z cukinii. Jego dużą zaletą jest bogactwo warzyw i lekka konsystencja. Można go podać z chleb lub z tłuczonymi ziemniakami. Również z kaszą mu po drodze :) Przepis pochodzi z Korso Kolbuszowskiego

Trzeci talerz
Zrazy z boczkiem i cebulką – pyszny przepis 253

całej rodziny. Możemy je podać nie koniecznie z ziemniakami, ale np. z kaszą pęczak albo kaszą jęczmienną. Jako surówkę polecam np. buraczki z cebulką , lub surówkę z czerwonej kapusty. Zrazy z boczkiem i cebulką - składniki: 10 plastrów karkówki 4 ogórki konserwowe/kiszone boczek wędzony (10 plastrów) 3 cebule musztarda francuska sól, pieprz Zrazy z boczkiem i cebulką - przepis: Zaczynamy od rozbicia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z jeżynami, fenkułem, kozim serem i świeżym tymiankiem 179

Dodatki: Ser kozi pokrój w plasterki. Orzechy posiekaj. Umyj fenkuł i osusz. Odetnij nać oraz spód kopru. Zdejmij zewnętrzne liście i przekrój na pół. Wytnij głąb (tak jak w kapuście). Fenkuł pokrój w piórka lub plasterki. Ciasto: Gdy będzie gotowe – nastaw piekarnik na 250 C. Ciasto podziel na 2 części, każdą z nich rozwałkuj na stolnicy, podsypując mąką w razie

Moja pasja smaku
Pierogi z kaszą gryczaną z masełkiem pietruszkowym 283

przyznajmy szczerze, że nic nie może się równać z pierogami naszych babć :) Pochodzę z małej wsi w Małopolsce i pierogi towarzyszyły mi od dziecka, począwszy od tradycyjnych z mięsem, kapustą lub grzybami po różnego rodzaju owocowe farsze. Dzisiejsza propozycja to moja interpretacja tradycyjnych pierogów. Farsz z kaszy jest bardzo pożywny i smaczny a masełko pietruszkowe nadaje ciekawej nuty aromatu. Wiem

Tagebuch po polsku
Pierogi z kaszanką gryczaną 261

smacznego . Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami   Wydrukuj przepis The post Pierogi z kaszanką gryczaną appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Papryka kiszona - zimowe zapasy 359

proces fermentacji mlekowej. Rozkładają one cukry zawarte w komórkach roślinnych na kwas mlekowy, który między innymi zapobiega procesom gnicia. Prawidłowo zakiszone warzywa długo zachowują swoje właściwości smakowe. Najczęściej kisimy kapustę i ogórki, a do kiszenia idealnie nadaje się również papryka. Jeśli nie lubisz papryki z octu, ten przepis jest dla Ciebie idealny. Składniki na 2 słoiki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielony koktajl oczyszczający 454

Dzień bez koktajlu jest dniem straconym! A tym bardziej, jeśli koktajl jest zielony, a zielony=bardzo bardzo zdrowy. Zatem dziś króluje u mnie jarmuż. Ta odmiana kapusty (tak, tak... jeśli jeszcze nie wiesz, nie jest to ani sałata,ani trawa, ani nic innego) pełna walorów odżywczych i o bajecznym kolorze, przyznajmy szczerze, sama w sobie jest po prostu niesmaczna - twarda

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Polędwiczka w sosie musztardowym 356

garnuszka, dodajemy musztardę, mieszamy i na małym ogniu podgrzewamy powstały sos. Zdejmujemy mięso na talerz i polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami i dowolnym dodatkiem, u mnie sałatką z czerwonej kapusty. Palce lizać

Anielska Kuchnia Ani
ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad... 230

elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i białą kiełbasą) 152

śmietaną i chrzanem.   Barszcz podawać z kiełbasą i ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. (*) "Zupy gotowane na zakwasach mącznych - to żury i żurki. Natomiast obecność kwasu np. z kiszonej kapusty - czyni zupę barszczem." ( klik )   Więcej różnicach miedzy barszczem białym, a żurkiem już niebawem w osobnym poście

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania