Youtube Sałatka z mięsem z rosołu, kukurydzą i koperkiem, składniki: ugotowana pierś z kurczaka / kury z rosołu, ugotowana marchewka z rosołu, opcjonalnie kawałek ugotowanego selera lub pietruszki, 2 ogórki kiszone, konserwowe lub małosolne, kilka łyżek kukurydzy z puszki, biała lub jasnozielona część pora albo 1/3 czerwonej cebuli, opcjonalnie małe jabłko, kilka łyżek majonezu i kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego
Lekcje w kuchniwnętrza garnka, dzięki temu procesy kuchenne przebiegają szybko i sprawnie, a przechowywane produkty zachowują swoje walory smakowe, świeżość oraz naturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek
Kuchnia MagdaLenywnętrza garnka, dzięki temu procesy kuchenne przebiegają szybko i sprawnie, a przechowywane produkty zachowują swoje walory smakowe, świeżość oraz naturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek
Kuchnia MagdaLenyzdrowszą alternatywę dla octu spirytusowego ze sklepu. Do czego używam ocet jabłkowy? Ocet jabłkowy wykorzystuję zamiennie wszędzie tam gdzie używa się octu sklepowego: sałatki (na przykład sałatak z ogórków na zimę , przetwory zimowe , sosy, mikstur ziołowych… Pamiętaj, że w domowym occie jest 5% kwasu octowego, podczas gdy sklepowy ocet ma 10%. Uwzględnij to przy dodawaniu do potraw. Z octu
Ania gotujePRZEPIS Składniki makaron kokardki lub inny – 200 g szynka drobiowa – 200 g ser żółty – 150 g jajka – 3 sztuki kukurydza konserwowa – 1/2 puszki ogórek świeży – 1 sztuka papryka czerwona – 1 sztuka szczypiorek – pęczek majonez – 2 łyżki jogurt naturalny 1 łyżka sól pieprz Przygotowanie 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji(...)opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. 2. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę, paprykę czerwoną i ogórka kroimy w kostkę. 3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i również kroimy w kosteczkę. 4. Kukurydzę odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. 5. Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, jogurt naturalny, sól oraz pieprze do smaku. Całość mieszamy. Artykuł
Alle Dobre!małych ziemniaków · 2 pomidory · ½ główki sałaty lodowej · ½ ogórka · 1 papryka czerwona · 1 papryka żółta · 2 łyżki oliwy z oliwek(...)każdy ziemniak, nakładamy po trzy kawałki mięsa i utykamy wykałaczki. 4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 °C. 5. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Ogórek myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy na drobne paseczki. Warzywa solimy, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła i dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia, na około układamy umyte, pokrojone
Kulinarna Chwilafetą Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1/2 szklanka suchej kaszy bulgur bio 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy bio 1 mała czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 1 mały podłużny ogórek 1 plaster fety 2 łyżki ziarenek słonecznika bio 2 łyżki pestek dyni 1 duży ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek(...)oregano Wykonanie Kaszę wsyp do garnuszka, zalej szklanką wody, odstaw na 10 minut. Gotuj przez 5 minut, odcedź i przelej zimną wodą, zostaw do odsączenia na sitku. Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę, cebulę w piórka. Czosnek przeciśnij przez praskę, Pestki słonecznika i dyni upraż na suchej patelni. Do miski wrzuć bulgur, ciecierzycę, wszystkie warzywa i pestki. Dodaj oliwę
Kulinarne przygody Gatitytemu zakończyłam robienie moich przetworów na zimę. W tym roku skoncentrowałam się bardziej na sałatkach niż na sokach czy dżemach. Udało mi się przygotować kilka słoików buraczków, cukinii, ogórków oraz kapusty. Nie mam za dużo miejsca w mojej spiżarni, stąd też nie mogę zbytnio szaleć jeśli chodzi o jej zimowy asortyment. W mojej spiżarni nie mogło jednak zabraknąć miejsca
MeCooksWystarczy, że przygotujesz sos, a warzywa pokroisz, wymieszasz i wstawisz do lodówki. Sos, ser i sałatę dodaj do sałatki bezpośrednio przed podaniem. Sałatka śródziemnomorska z makaronem 4 pomidory 1 ogórek 9-10 oliwek 1 mała czerwona papryka - świeża lub grillowana 1 mała cebula 150-200 g białego sera typu feta ulubiony makaron np. włoski makaron farfale (jest dostępny m.in(...)łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny Sałatka śródziemnomorska z makaronem przepis 1. Przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. 2. Makaron ugotuj al dente 3. Pomidory, ogórka, paprykę i ser pokrój w średniej wielkości kostkę, a cebulę w cienkie piórka. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Jeśli pomidory są bardzo wodniste, to wydrąż gniazda nasienne wraz
Cztery FajeryGołąbki jedliśmy przez dwa dni. W pierwszym dniu zjedliśmy je z surówką z sałaty rzymskiej, a na drugi dzień ekhm, w sumie to samo, ale w połączeniu z ogórkami gruntowymi. No skoro sałata z jogurtem jest super, skoro mizeria jest super super super, to połączenie tych dwóch warzyw też będzie super. Nie było. Tzn. było ok, ale spodziewałam się
Kardamonovypowinny znaleźć się pod wodą. Zakręć słoik i odstaw jabłka do ukiszenia na około 2 do 3 tygodni. Jeżeli chcesz przyśpieszyć kiszenie, to dodaj 2 łyżki soku z kiszonych ogórków. Pamiętaj, aby wszystkie jabłka były przez cały czas zakryte zalewą, w razie potrzeby może je dodatkowo obciążyć czystym, wyparzonym kamieniem położonym na talerzyku. Jabłka kiszone z miodem i korzennymi
Cztery Fajeryśmietany 12% · 3 łyżki bułki tartej · 150 g serka śmietankowego · 1 ogórek kiszony · 1 pomidor · 9 plastrów boczku parzonego · Sól(...)Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. 2. Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz umytego pokrojonego również w drobną kostkę pomidora. 3. Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona. 4. Każdą papryczkę faszerujemy farszem z serka i warzyw
Kulinarna ChwilaSałatka z kurczakiem. Sałatka z kurczakiem Rewelacyjna sałatka z kurczakiem i kukurydzą z ogórkiem, pomidorem i zieloną sałatą. Kurczak doprawiony przyprawą do gyrosa. Prosta sałatka z kurczakiem idealna na grilla, piknik, przyjęcie albo kolację. kurczak smażony w przyprawie do gyrosa jest soczysty, delikatny i lekko zrumieniony przepis na fantastyczny sos 1000 wysp sałatkę można podać w podpieczonych tortillach(...)łyżki jogurtu greckiego 1 starty ząbek czosnku 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz 1 pokrojony pomidor 1 długo ogórek sałatkowy pokrojony w plasterki kilka liści zielonej sałaty, porwane na mniejsze kawałki mała puszka kukurydzy, osączona Sos 1000 wysp: 1 łyżka posiekanego koperku 1- 2 ząbki startego czosnku 1 łyżka
Moja Książka KucharskaBył on podany w formie przystawki/ przekąski, jako sałatka. Wszystkie składniki były drobniutko posiekane i do tego wymieszane ze świeżym koprem i szczypiorkiem, jako dodatek podany był konserwowy ogórek i dwa rodzaje pieczywa: maca oraz cebularz. Przyznaję, że smakowało to wyśmienicie i zapragnęłam zgłębić temat tego tradycyjnego dania. Znalazłam historię i oryginalny przepis na ten specjał. Zachęcam do przeczytania(...)zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać i utrzeć. Masę posolić i popieprzyć do smaku. Można dodać dowolną zieleninę. Podawać z dodatkiem grzanki i kiszonego lub konserwowego ogórka
Kulinarne przemyslenia