jajek 6 oliwek czarnych natka pietruszki śledziki w sosie pomidorowym 2 łyżki orzechów włoskich 5 pomidorków koktajlowych 6 kulek mozzarella sól, pieprz sos vinaigrette 2 bułki masło klarowane ogórek zielony Jajka gotuję na twardo. Obieram i odcinam, górę i dół każdego jajka. Nabijam na patyczek po dwa jajka. Z oliwek wycinam guziki za pomocą słomki. Słomką robię też otwory(...)jajkach na oczy i guziki. Z marchewki robię czapki, i nosy. Z pietruszki gałązek ręce. Na roszponce układam bałwany dodaję pomidorki, gwiazdki z marchewki, gwiazdki z ogórka, mozzarelle. Śledziki dodaję bez sosu pomidorowego.Z bułek wycinam gwiazdki foremką do pierników i robię z nich grzanki. Na patelni rozpuszczam masło klarowane i przesmażam bułkę. Sałatkę polewam sosem. Posypuję orzechami
wesoła kuchniałyżki oleju rzepakowego 2 szczypty mieszanki przypraw do pizzy lub innej ulubionej (opcjonalnie) 1 średnia pieczarka kawałek schabu – u mnie schab tradycyjny wędzony Lipowe Wzgórza 1 duży ogórek korniszony kawałek zielonej papryki 150 g sera mozzarella wiórki sos na spód – u mnie dziś sos o smaku meksykańskiej salsy Przygotowanie: Do ciepłej wody dodajemy cukier i wkruszamy nasze drożdże(...)pieczenia. Smarujemy go lekko olejem i wykładamy na papier nasze wyrośnięte ciasto. Naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Pizze smarujemy sosem, posypujemy delikatnie serem, układamy nasze pokrojone dodatki: schab, pieczarkę, ogórek i paprykę. Posypujemy wszystko resztą sera. Pizze pieczemy w nagrzanym do 240 stopni piekarniku do ładnego zarumienienia, około 10-12 minut. Uwaga! Czas może być różny w zależności od piekarnika
Słodkie okruszkiSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 300 g fileta z kurczaka 1/2 pora kilka kawałków papryki konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu, u mnie Go vege 1 … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kurczakiem
czarrna od kuchnisolą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Podobne przepisy: Sałatka z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi Sałatka z jajkami, orzechami, szynką i ananasem Sałatka z jajkami, porem, serem żółtym i kukurydzą Sałatka z jajkami, wędzonym kurczakiem i kukurydzą Sałatka z jajkami, porem i kukurydzą
Kardamonovyłyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek keczupu 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 szklanki wody Dodatkowo: olej do smażenia, jajko, mąka, bułka tarta, mała cebulka i taki sam ogórek konserwowy Przygotowanie: Rozmrożone płaty ryby osączyć i pokroić w dzwonka, lekko posolić Jajko roztrzepać, na talerze wysypać mąkę i bułkę Maczać wpierw w mące, potem jajku i na koniec bułce tartej(...)Rybę usmażyć z obu stron na rumiano Usmażoną układać w głębokiej miseczce, przesypywać pokrojonym ogórkiem i cebulą Ugotować zalewę i wlać gorącą do ryb, przykryć - dobra dopiero najwcześniej następnego dnia. Jeśli zostanie nam zalewy to zostawimy do dnia następnego, bo może się okazać, że trzeba będzie dolać, bo ryba trochę przez noc jej wchłonie
Proste Potrawyoraz nie jest trudny w przygotowaniu. Gulasz wołowy może być podawany z ryżem, kaszą gryczaną lub jęczmienną kluskami śląskimi oraz ziemniakami. Doskonale komponuje się z dodatkiem kapusty kiszonej lub ogórków kiszonych. Gulasz wołowy jest rozgrzewający i bardzo sycący. Zobacz placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim lub też węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pożywny gulasz wołowy
ProstePesto.pl