ogórki - 26528 przepisów (strona:953/1769)

Sałatka śledziowa z papryką. 120

posmakuje. Sprawdźcie i dajcie znać w komentarzach.  Składniki: 5 filetów śledziowych a'la matjas  1/2 papryki czerwonej (jeśli mała, to cała) 1 nieduża cebula 2 ogórki konserwowe 2 marynowane papryczki pepperoni 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki majonezu  1 łyżka posiekanego koperku  pieprz kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Filety śledziowe namoczyć w wodzie. Miałam

Agusiowe smakołyki
Kurczak z papryką 94

inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok  ZPPRP,  które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Kluczowym celem kampanii „Moc Polskich Warzyw” jest edukacja konsumentów na temat różnorodności polskich warzyw, ich właściwości zdrowotnych

nietylkopasta.pl
Pasta ze słonecznika z ziołami 166

słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób

Kardamonovy
Cukinia w zalewie gyros – sałatka do słoików 601

przetwory z cukinii: Sałatka z cukinii do słoików na zimę Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę Sałatka warzywna Babuni z cukinią i ogórkami – do słoików na zimę Artykuł Cukinia w zalewie gyros – sałatka do słoików pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z pieczonymi pomidorami 87

która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Kluczowym celem kampanii „Moc Polskich Warzyw” jest edukacja konsumentów na temat różnorodności polskich warzyw, ich właściwości

nietylkopasta.pl
Jak zrobić boczek na kanapki? 81

piekarniku. Pokrojone plastry wystarczy piec w temperaturze około 180 stopni Celsjusza przez 15-20 minut. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie, z dodatkiem warzyw (np. pomidorów, ogórków – świeżych i konserwowych, zielonych liści sałaty lub rukoli) oraz w towarzystwie dobrej jakości sera żółtego i odrobiny sosu czosnkowego lub majonezowego. Artykuł Jak zrobić boczek na kanapki? pochodzi

Kuchennyviral.pl
Kwasówka z bobem – kuchnia podkarpacka 95

posiłków wykorzystywano wiele składników, które współcześnie uważamy za odpadki i bezrefleksyjnie pozbywamy się ich. Doskonałym przykładem takiego dania są różnego rodzaju kwasówki, czyli zupy gotowane na wodzie po kiszonych ogórkach albo kapuście. Kwas pozostały po wykorzystaniu kiszonek zagotowywano i lekko zagęszczano mąką wymieszaną ze śmietaną. Czasem wzbogacano jego smak kilkoma suszonymi grzybami. Takie kwaśne zupy zwykle podawano z całymi

Trzeci talerz
Letnia sałatka z dressingiem brzoskwiniowym 97

Lato trwa w najlepsze! Ogród przybiera sierpniowe barwy. Na tyczkach niespiesznie dojrzewają mięsiste pomidory. Ogórki wiją się po spragnionej deszczu ziemi. Obok malinowego zagajnika dojrzewają soczyste wiśnie i morele. Trzeba korzystaćz tych sezonowych pyszności ile się da! Co powiecie na sałatkę pachnącą latem, pełną owocowego […] Artykuł Letnia sałatka z dressingiem brzoskwiniowym pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Czarny burger vege szarpany 91

łyżeczki soli 120 ml mleka 20 g masła 10 g drożdży świeżych 1 jajko 1 łyżka węgla aktywnego 1 łyżeczka cukru   dodatki: 1 bakłażan 1 pomidor ogórek zielony i małosolny 1 papryka czerwona  roszponka, liście sałaty dwie garście sos czosnkowy   marynata jackfrut: 500 g jackfruit szarpany 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka musztardy sól(...)minut. Zmywam sól i osuszam bakłażana. Smażę na patelni grillowej na oleju. Doprawiam pieprzem.  Bułkę kroję na pół, smaruję sosem układam roszponkę, sałatę, plaster bakłażana, jackfruit, plaster ogórka, papryki, pomidora, bakłażana

wesoła kuchnia
Pasta na kanapki z bobu 112

sobą. I wyszła nam naprawdę smaczna paska z bobu do smarowania pieczywa. Ostatnio każde weekendowe śniadanie u nas tak wygląda, że kroimy bagietkę, wykładamy na stół jakieś pomidory, ogórki, rzodkiewki czy tego typu rzeczy i zajadamy się kanapkami właśnie z takimi rożnymi pastami. A past tych u nas dostatek, co weekend, czasami co drugi weekend wymyślam jakąś kolejną

Marder&Marder Manufacture
Ogórki w zalewie gyros 3161

Rewelacyjne do mięs, do sałatek oraz kanapek i zimnych wędlin. Ogórki w zalewie gyros to przepis, który trzeba poznać. Warzywa wychodzą idealnie chrupiące, a do tego są świetnie doprawione. - przepis nawet dla początkujących  - słodko kwaśne warzywa w przyprawie gyros - bardzo dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku

AniaGotuje.pl
Ryż w kolorach świateł sygnalizacji drogowej - zielono-czerwono-żółty, czyli szybki, lekki, letni obiad... 105

gotuj pod przykryciem kolejnych 10 minut, lub do czasu, aż cała woda będzie wchłonięta, a ryż ugotowany.  Zostaw na 5-10 minut, przemieszaj i podawaj. Pyszne z kiszonymi ogórkami, albo kleksem jogurtu greckiego

Lejdi of the house
Czosnek kiszony w główkach 524

pieprzu i ziela angielskiego chrzan, liść laurowy, liście wiśni i czarnej porzeczki Przygotowanie: Główki czosnku obrać tak by widać było jego ząbki Przygotować zalewę podobną jaką używamy do kiszenia ogórków tj. 1 dość czubata łyżka soli na litr wody Do słojów włożyć gałązki kopru, korzeń chrzanu, kilka ziaren pieprzu i ziela, liść laurowy oraz po liści wiśni i czarnej

Proste Potrawy
Racuchy z borówkami 187

razem guzik z tego wyszło, bo naprawdę byłam w szale. Na wakacjach gotowałam sporadycznie, więc jak już wróciłam do domu, musiałam odreagować. Ojej, jakie piękne cukinie. Jakie pomidory i ogórki. No i te borówki, z którymi nie wiedziałam co zrobić, ale wiedziałam że się nie zmarnują. Na początku chciałam zrobić ciasto, potem muffiny, ostatecznie zrobiłam dziś przepyszne racuchy

Kardamonovy
Ogórki po warszawsku 95

garnka jeszcze gorące i odwracam go góry dnem(żeby szybciej wystygły i za bardzo nie zmiękły. Tej zalewy używam też do papryki konserwowej i do warzywnych pikli( ogórki, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, pieczarki i małe cebulki. Kalafior, fasolkę i marchewkę blanszuję).  przepis od kolezanki Jadzi

mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania