ogórki - 26028 przepisów (strona:948/1736)

Cukinia w zalewie gyros – sałatka do słoików 568

przetwory z cukinii: Sałatka z cukinii do słoików na zimę Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę Sałatka warzywna Babuni z cukinią i ogórkami – do słoików na zimę Artykuł Cukinia w zalewie gyros – sałatka do słoików pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z pieczonymi pomidorami 55

która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Kluczowym celem kampanii „Moc Polskich Warzyw” jest edukacja konsumentów na temat różnorodności polskich warzyw, ich właściwości

nietylkopasta.pl
Jak zrobić boczek na kanapki? 47

piekarniku. Pokrojone plastry wystarczy piec w temperaturze około 180 stopni Celsjusza przez 15-20 minut. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie, z dodatkiem warzyw (np. pomidorów, ogórków – świeżych i konserwowych, zielonych liści sałaty lub rukoli) oraz w towarzystwie dobrej jakości sera żółtego i odrobiny sosu czosnkowego lub majonezowego. Artykuł Jak zrobić boczek na kanapki? pochodzi

Kuchennyviral.pl
Kwasówka z bobem – kuchnia podkarpacka 62

posiłków wykorzystywano wiele składników, które współcześnie uważamy za odpadki i bezrefleksyjnie pozbywamy się ich. Doskonałym przykładem takiego dania są różnego rodzaju kwasówki, czyli zupy gotowane na wodzie po kiszonych ogórkach albo kapuście. Kwas pozostały po wykorzystaniu kiszonek zagotowywano i lekko zagęszczano mąką wymieszaną ze śmietaną. Czasem wzbogacano jego smak kilkoma suszonymi grzybami. Takie kwaśne zupy zwykle podawano z całymi

Trzeci talerz
Letnia sałatka z dressingiem brzoskwiniowym 52

Lato trwa w najlepsze! Ogród przybiera sierpniowe barwy. Na tyczkach niespiesznie dojrzewają mięsiste pomidory. Ogórki wiją się po spragnionej deszczu ziemi. Obok malinowego zagajnika dojrzewają soczyste wiśnie i morele. Trzeba korzystaćz tych sezonowych pyszności ile się da! Co powiecie na sałatkę pachnącą latem, pełną owocowego […] Artykuł Letnia sałatka z dressingiem brzoskwiniowym pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Czarny burger vege szarpany 48

łyżeczki soli 120 ml mleka 20 g masła 10 g drożdży świeżych 1 jajko 1 łyżka węgla aktywnego 1 łyżeczka cukru   dodatki: 1 bakłażan 1 pomidor ogórek zielony i małosolny 1 papryka czerwona  roszponka, liście sałaty dwie garście sos czosnkowy   marynata jackfrut: 500 g jackfruit szarpany 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka musztardy sól(...)minut. Zmywam sól i osuszam bakłażana. Smażę na patelni grillowej na oleju. Doprawiam pieprzem.  Bułkę kroję na pół, smaruję sosem układam roszponkę, sałatę, plaster bakłażana, jackfruit, plaster ogórka, papryki, pomidora, bakłażana

wesoła kuchnia
Pasta na kanapki z bobu 64

sobą. I wyszła nam naprawdę smaczna paska z bobu do smarowania pieczywa. Ostatnio każde weekendowe śniadanie u nas tak wygląda, że kroimy bagietkę, wykładamy na stół jakieś pomidory, ogórki, rzodkiewki czy tego typu rzeczy i zajadamy się kanapkami właśnie z takimi rożnymi pastami. A past tych u nas dostatek, co weekend, czasami co drugi weekend wymyślam jakąś kolejną

Marder&Marder Manufacture
Ogórki w zalewie gyros 3125

Rewelacyjne do mięs, do sałatek oraz kanapek i zimnych wędlin. Ogórki w zalewie gyros to przepis, który trzeba poznać. Warzywa wychodzą idealnie chrupiące, a do tego są świetnie doprawione. - przepis nawet dla początkujących  - słodko kwaśne warzywa w przyprawie gyros - bardzo dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku

AniaGotuje.pl
Ryż w kolorach świateł sygnalizacji drogowej - zielono-czerwono-żółty, czyli szybki, lekki, letni obiad... 63

gotuj pod przykryciem kolejnych 10 minut, lub do czasu, aż cała woda będzie wchłonięta, a ryż ugotowany.  Zostaw na 5-10 minut, przemieszaj i podawaj. Pyszne z kiszonymi ogórkami, albo kleksem jogurtu greckiego

Lejdi of the house
Czosnek kiszony w główkach 488

pieprzu i ziela angielskiego chrzan, liść laurowy, liście wiśni i czarnej porzeczki Przygotowanie: Główki czosnku obrać tak by widać było jego ząbki Przygotować zalewę podobną jaką używamy do kiszenia ogórków tj. 1 dość czubata łyżka soli na litr wody Do słojów włożyć gałązki kopru, korzeń chrzanu, kilka ziaren pieprzu i ziela, liść laurowy oraz po liści wiśni i czarnej

Proste Potrawy
Racuchy z borówkami 154

razem guzik z tego wyszło, bo naprawdę byłam w szale. Na wakacjach gotowałam sporadycznie, więc jak już wróciłam do domu, musiałam odreagować. Ojej, jakie piękne cukinie. Jakie pomidory i ogórki. No i te borówki, z którymi nie wiedziałam co zrobić, ale wiedziałam że się nie zmarnują. Na początku chciałam zrobić ciasto, potem muffiny, ostatecznie zrobiłam dziś przepyszne racuchy

Kardamonovy
Ogórki po warszawsku 59

garnka jeszcze gorące i odwracam go góry dnem(żeby szybciej wystygły i za bardzo nie zmiękły. Tej zalewy używam też do papryki konserwowej i do warzywnych pikli( ogórki, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, pieczarki i małe cebulki. Kalafior, fasolkę i marchewkę blanszuję).  przepis od kolezanki Jadzi

mojej kuchni
Ogórki po warszawsku 98

garnka jeszcze gorące i odwracam go góry dnem(żeby szybciej wystygły i za bardzo nie zmiękły. Tej zalewy używam też do papryki konserwowej i do warzywnych pikli( ogórki, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, pieczarki i małe cebulki. Kalafior, fasolkę i marchewkę blanszuję).  przepis od kolezanki Jadzi

w mojej kuchni
Chłodnik i przekąska z ogórków małosolnych 59

chłodnik na upały, kiedy nie chcemy gotować a chcemy zjeść coś lekkiego orzeźwiającego. Do tego szybka przekąska na imprezy lub na przekąskę z pastą z tuńczyka. Ja osobiście uwielbiam ogórki małosolne i jem ich naprawdę dużo, właśnie teraz kiedy w ogródku jest ich sporo. Spróbujcie ,będzie pysznie

Swojskie jedzonko
RalfFondueBurger 68

Gałka muszkatołowa do smaku Kotlet Mięso mielone wołowo – wieprzowe 500 gram Sos sriracha 1 łyżeczka Bułka tarta 25-35 gram Szczypiorek garść Sól do smaku Dodatki Pomidor Sałata Ogórek konserwowy Grillowane plastry cebuli Przygotowanie Bułki 00 Przede wszystkim bułki przyszykuj z przepisu na Chleb 00 , który znajdziesz powyżej ⏫ Kiedy dojdziesz do punktu w którym masz formować chleb na blaszce(...)składników i mieszaj i grzej, aż powstanie kremowy sos. Jeśli posiadasz naczynie do Founde, użyj go. RalfFondueBurger Po pierwsze połóż spód bułki na talerz, następnie sałata, kotlet, cebula, pomidor, ogórek, bułka i całość polej Szwajcarskim Founde i zajadaj. Smacznego. Facet w Kuchni . Zapraszam Cię również do śledzenia moich poczynań kulinarnych na moim Instagramie . Gdzie oczywiście również znajdziesz przepisy pod każdym

RafalCook