kapustą - 19268 przepisów (strona:950/1285)

Schab remuladowy 108

Wiecie czym jest remulada? Remulada duńska to gęsty sos na bazie majonezu z dodatkiem warzyw. Wyczuwalny jest smak kapusty, ogórka, cebuli i curry. Można go dodawać do jajek, wędlin, grillowanych warzyw, świetnie smakuje także z nachosami. U mnie remulada posłużyła jako marynata do schabu. Smak zaskakujący. Składniki: schab 1 łyżka masła 2 łyżki remulady duńskiej od FolWark 2 łyżki śmietany

MojaQchnia.pl
Tortilla z wieprzowiną 255

Składniki: 3 tortille 30 cm Fanex 1/2 kg karkówki 1/4 kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy kawałek pora 1 awokado sok z cytryny sos gyros Fanex zioła Małgosi obsypka maspolanka sól, pieprz … Czytaj dalej Tortilla z wieprzowiną

czarrna od kuchni
Naleśniki – najlepsze ciasto 1161

Delikatne, puszyste i bardzo smaczne Wariantów podania jest mnóstwo, można je jeść na słodko, na słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami – wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleko, mleko z wodą, mleko z wodą gazowaną, różne rodzaje mąk

Zasmakuj Kuchni
Zawijaski z tortilli 584

Składniki : Tortilla Szynka Ogórek Papryka Sałata lodowa lub kapusta pekińska Serek biały (np. czosnkowym, łososiowy lub szczypiorkowy) Wykonanie : Placki tortilli smarujemy serkiem. Na serek nakładamy sałatę, następnie szynkę, paprykę i ogórka. Zwijamy mocno w rulonik. Następnie owijamy w folię aluminiową i jeszcze mocno dociśnąć żeby potem zawijaski nam się nie rozpadały. Wkładamy do lodówki na min. 30 min. (w lodówce

Olga Piecze i Gotuje
Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce 97

Choć w moim rodzinnym domu jadało się klasyczne kotlety mielone to moja ciekawość smaków nie mogła zostać niezaspokojona i tak oprócz mielonych z serem, pieczarkami, szpinakiem, papryką, parówkami, kiszoną kapustą powstały mielone z pomidorkiem koktajlowym. Lubię eksperymentować i tak do moich kolejnych mielonych w menu na listę obiadów mięsnych dodałam mielone z pomidorkami, a kotlety dodatkowo wzbogaciłam smakiem tartej mozzarelli

Zasmakuj Kuchni
Surówka z pora, marchewki i jabłka 2503

tych samych ilościach możesz przygotować surówkę w wersji ostrej i łagodnej. Czytaj dalej, a zobaczysz jak to zrobić ;-) Polecam również moje ulubione surówki obiadowe, czyli surówkę z czerwonej kapusty oraz surówkę Colesław

AniaGotuje.pl
Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 298

Kotleciki są pieczone w piekarniku, są bez tłuszczu. Składniki na 24 kotleciki : 700-1000 g odpadów po soku (sok pozyskany z 1,5 kg – 2 kg warzyw mieszanych kapusty, marchewki, pietruszki, buraków ) 1 cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku 350 g passaty 350 g marchewki startej na tarce o małych oczkach 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki

moj przepis na
Papryka, właściwości i zastosowanie 131

gulasze wszelkiego typu, podroby, tatar Drób i dziczyzna: drób pieczony i duszony, potrawka, dania z dzikiego drobiu i dziczyzny Warzywa: papryka, por, ogórki, kapusta kiszona Inne potrawy: potrawy z ryżu, makaronu, sera i twarogu Desery, wypieki: wypieki z serem, pizza       Artykuł Papryka, właściwości i zastosowanie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Kotlety z wędzonej ryby 146

Kotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad. W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam rybę po genueńsku  lub rybę po indiańsku Składniki 2 średnie wędzone makrele

O kuchni z uczuciem
Pierwszy tchnienie Świąt. I ciasteczka marcepanowo-cytrynowe 128

obiad był flæskesteg , czyli pieczeń wieprzowa z chrupiącą skórką, ziemniaki gotowane i takie w karmelu (i nie, nie krzywcie się; ziemniaki w karmelu to naprawdę genialny wynalazek), czerwona kapusta i sos. A na deser - ciasteczka. Marcepanowe, w wyraźną nutą cytryny, obtoczone w chrupiącym między zębami cukrze. Są boskie - idealnie kruche i niesamowicie wciągające. I choć wyszła mi ich ponad setka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kaczka pieczona z jabłkami 129

Wprawdzie na Św. Marcina piecze się gęsinę, jak głosi tradycja, ale kaczka będzie również świetnym wyborem. Podajmy ją potem z ziemniakami lub śląskimi kluseczkami i zasmażaną kapustą. Będzie pysznie i odświętnie! * SKŁADNIKI dla 4 osób 1 kaczka (ok. 2 kg) 6 jabłek 2 łyżki 4 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Kaczkę umyj, oczyść i osusz. Roztop

Food Square
Kasza gryczana z kiełbasą i brukselką 123

Proste i szybkie w przygotowaniu danie. Tematem wspólnego gotowania z Anią, Gin, Malwiną i Martą jest brukselka. Bardzo się cieszę, że mogłam przygotować danie z kapustą, która rzadko gości w mojej kuchni. Całość bardzo smakowita, mąż choć nie jest fanem brukselki, zjadł ze smakiem... Składniki: 1 i 2/3 szklanki kaszy gryczanej palonej ok 12 brukselek 1 średnia cebula 1 laska

Czerwień i błękit
Sałatka z zupek chińskich i pekinki 374

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 zupki chińskie – rosół 30 dkg szynki drobiowej 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka majonez Przygotowanie: Makaron z zupek pokruszyć, dodać przyprawy i zalać … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki

czarrna od kuchni
Smażona wątróbka cielęca z białym winem 149

strony. Teraz można wątróbkę posolić i popieprzyć :-)  Przekładamy usmażoną wątróbkę na patelnię z cebulką i dusimy całość pod przykryciem ok. 2 minut  Gotową wątróbkę podajemy z kiszoną kapustą :-) Zachęcam do wypróbowania przepisu. Wątróbka jest mięciutka, a dzięki kolendrze i białemu winu smakuje wyśmienicie

Marta próbuje