smaczne i zdrowe. Staram się je przyrządzać najczęściej jak mogę, przynajmniej 2 razy w tygodniu. Rybę w panierce lubi cała rodzinka, tradycyjna ryba z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Często przyrządzam risotto do ryby . To również fajna opcja, która zastąpi ziemniaki. Panierowane roladki rybne Składniki: na 4 porcje 600 g filetów z gładzicy lub innej płaskiej ryby 1 czerwone
codojedzeniaprzepysznie smakuje i łatwo się go przygotowuje, a cały sekret smaku tkwi w marynowanej wieprzowinie. SKŁADNIKI : 200 g ugotowanego makarony Chow Men 300 g chudego mięsa wieprzowego 1 kapusta pak choi 1 mała marchew 1 łodyga selera naciowego 1 mała papryka kawałek pora 1 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 4 łyżki oleju 3 ząbki czosnku
Kulinarne Fantazje Mariolibyć... ❓ Ok❗ Dość wygłupów, i już na serio wczorajsza nowość... w moim brzuchu, a dla Was przepis... 😀 Przepis na naleśniki w linku poniżej: Krokiety z grzybami i kapustą Przepis na farsz w linku poniżej: Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami Przepis na sos beszamelowy w linku poniżej: Uzależniająca zapiekanka ze szpinakiem Przygotowanie: Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesię dość szybko roztapiał. :) W taką pogodę najlepsza jest dodatkowa porcja witamin. Idealnie więc sprawdzi się pyszna, domowa surówka. Ja ostatnio postanowiłam wypróbować nową surówkę. Tym razem bez kapusty. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na blogu Iwony . Surówka wyszła bardzo smaczna. Dodałam trochę więcej śmietany, ponieważ w domu wolimy bardzie wilgotne surówki. Surówka z pora, marchewki i jabłka Przygotuj miskę
blog.moje-pasje.infoprzygotowaniu koktajlu możecie zabrać go w butelce do pracy. Ten koktajl to bomba witaminowa , świetnie się sprawdzi na przykład w ramach drugiego śniadania w pracy. Składniki 1/3 małej kapusty pęczek pietruszki 1 zielony ogórek 1 zielone jabłko kilka pędów selera naciowego 100 ml wody mineralnej Zielony koktajl witaminowy – przepis Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myjemy. Kroimy je w mniejsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!groszek, śmietanę wymieszaną z mąką, którą hartujemy uprzednio z sosem. Dokładnie mieszamy, podgrzewamy (nie gotujemy) by sos zgęstniał. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas ziemniaki z wody i zasmażana kapusta kiszona
R'n'G Kitchenpowstał jako uzupełnienie koft z kapusty pekińskie j, ale jest tak dobry, że spokojnie można do dodawać do makaronu, gołąbków, ogólnie do każdego dania, gdzie zamarzy Wam się sos pomidorowy. W sezonie pomidorowym użyję oczywiście swoich, własnoręcznie wyhodowanych i wypielęgnowanych pomidorów, bo te kupne są dla mnie wstrętne, zwłaszcza o tej porze roku. Składniki: około 1 litra dobrej jakości passaty
greenscarfkawałek wołowiny i długo go piekę, otrzymując w ten sposób aromatyczną, szarpane, soczystą wołowinę, w sam raz by uświetniła swą obecnością maślaną bułkę z sezamem i colesławem z czerwonej kapusty - jednym słowem burger iście doskonały. Oto część pierwsza owego burgera, czyli wkładka mięsna we własnej osobie. Składniki : na 8 porcji Czas przygotowania: ok 4 h 12 szalotek 6 ząbków czosnku
Słodki Kompromislekko obgotowane, u mnie były surowe. Jeśli pierwszy raz będziecie robić flaczki, musicie być przygotowani na ich "zapaszek" podczas wstępnej fazy gotowania, który intensywnością mało odbiega od gotowanej kapusty. Dobry wyciąg i uchylone okno, szybko się z nim rozprawia i dalszy proces jest już w normalnej atmosferze. Flaki gotowałam na wywarze z golonki przygotowanej do pieczenia, której skóra zawiera
Kuchcik gotujesolą i pieprzem. Gotowe! Przelewamy go do sosjerki, a kurczaka odkrywamy z folii i przekładamy na półmisek - jest gotowy do krojenia! :) Swojego pieczonego kuraka podałam z surówką z czerwonej kapusty, pieczarkami oraz batatami, ale wybierzcie swoje ulubione dodatki i podajcie rodzinie niedzielny obiad idealny! Kurczak w tym wydaniu jest niesamowicie soczysty, przesiąknięty aromatem cytryny i czosnku, chrupiący boczek cudownie
Cooking Monsterłyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej
Tradycyjna Kuchniajuż ugotowanego, kalafiora ( smażonego w kukurydzy ) i pozostałości ryżu (akurat mieliśmy na obiad klopsiki z kurczaka ). A jako dodatek idealny okazał się domowy coleslaw - zalegały mi kapusta i marchewka... :) Przepis z bloga Take it Izzy . Składniki: (na około 8-10 sztuk) 300g kalafiora, ugotowanego do miękkości i ostudzonego 200-250g ugotowanego na sypko ryżu
Lejdi of the housesię oczywiście, z pomoca poniższego sosu, bo obiad złożony ze sporego garnka smażonego ryżu (egg fried rice), kurczaka słodko-kwaśnego i dania stir-fry z zieleniny (chińska kapusta, papryka, edamame) i krewetek, kosztował okolice 10 funtów, a ja miałam jeszcze dwa posiłki z pozostałości. Wyglada na to, że rachunek jest prosty... Tyle tylko, że pierwotny koncept odpoczynku
Lejdi of the houseRolada upieczona z ziemniaków pokrojonych w plasterki i mięsa mielonego. Rewelacyjna w smaku i łatwa do przygotowania. Podałam ją z surówką z kapusty kiszonej i sosem czosnkowo-ketchupowym. Petarda! Koniecznie wypróbujcie i napiszcie w komentarzach jak Wam smakowało. Do mięsa można dodać pieczarki, oliwki lub inne dodatki. Za każdym razem inny smak. Więcej przepisów na mięsne dania znajdziecie na moim
O kuchni z uczuciemgłowa mała, ale tych właściwych nie zgadł nikt. Przynajmniej nie od razu. Musiałam Was nieźle "prowadzić" byście wpadli na to, że chodzi o zwykłe pierogi ze słodką kapustą. Zagadka ta jednak miała takie swoje "drugie dno", bo właśnie w gąszczu tych wszystkich propozycji padały takie, nad którymi mocno się zastanowiłam. Kasza gryczana w pierogach była właśnie jednym
Kuchnia w czekoladzie