kapustą - 19268 przepisów (strona:935/1285)

Kotleciki z czerwonej soczewicy 171

wyjdą zdecydowanie zdrowsze:) Pieczemy je w 180 C przez 20 min. Podajemy z ulubioną  kaszą. Ja dziś  zamiast kaszy zjem spoooorą porcję  surówki  z kiszonej kapusty:))  W tych kotlecikach najlepsze jest to,   że  trzy sztuki na pewno nie pójdą  nam w boczki

Mamuśka wraca do formy
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM 180

Dziś proponuję danie z wątróbki.Najsmaczniejsza według mnie jest wątróbka drobiowa.Odpowiednio usmażona z cebulką i jabłkiem a do tego ziemniaczki  i surówka z kiszonej kapusty SKŁADNIKI ok.400g wątróbki drobiowej 3 cebule duże jabłko lub dwa mniejsze 1/2 szklanki mąki szklanka mleka sól,pieprz majeranek olej lub masło klarowane do smażenia WYKONANIE Wątróbkę dokładnie oczyszczamy z włókien i żyłek wkładamy

Mała w garnku miesza
Krokiety z piekarnika 303

możesz z powodzeniem użyć. U mnie, jak zresztą dobrze widać, wsad jest mocno grzybowy. Użyłem zarówno pieczarek, jak i moich ukochanych borowików. Farsz możecie dowolnie modyfikować, m.in. przez dodanie kapusty kiszonej, zamiany borowików na inne grzyby etc. Zachęcam do eksperymentowania. Artykuł Krokiety z piekarnika pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
"Wielka księga słoików" Jennifer MacKenzie 212

dobrze opisane i z produktów ogólnodostępnych. Jest w czym wybierać.  Najwięcej jest przetworów z warzyw, ale to dlatego, że tych przetworów robimy najwięcej. Są oczywiście tradycyjne jak ogórki, kapusta, ale znajdziemy tez i takie mnie spotykane jak ziołowe karczochy, marynowane szparagi, pikantne marynowane marchewki, marynowana młoda kukurydza, fenkuł, cebula, rabarbar czy cukinia. Ja w tym tygodniu zabieram się

kruche babeczki
Roladki z kurczaka z cukinią i papryką 185

Dziś na obiad były roladki z kurczaka nafaszerowane cukinią i papryką   konserwową. Były mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne.   Podałam je z ryżem i surówka z kapusty . Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cukinia papryka konserwowa olej do smażenia mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż. Każdy kawałek rozbić cienko, oprószyć

magiczna kuchnia Kasi
Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina 184

powstałym podczas pieczenia sosem, a także (opcjonalnie) z sosem barbecue.  Podawać z bułkami, na kawałkach chleba, z naleśnikami lub plackami tortilli. Jako dodatki świetnie się sprawdzają surówki z kapusty białej lub czerwonej, plastry pomidorów, pikle, czerwona i zwykła cebula.  Wiem, że wygląda to strasznie pracochłonnie, ale uwierzcie, że to tylko tak się wydaje 😊 Efekt jest niesamowity. Mięso jest

Codzienna kuchnia niecodzienna
Botwinka z rzodkiewkami kiszona/fermentowana w maślance 230

tego pyszne rzeczy. Wielu ludzi na świecie dziwi się nam, że lubimy takie "zepsute" ogórki. A ja nie wyobrażam sobie życia i swojego menu bez kiszonej kapusty i tych ogórków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z kurczakiem. 199

pierwszy jadłam ją u cioci, od tej pory gości u mnie bardzo często. Może i Wam posmakuje :) Spróbujcie koniecznie :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka  (pojedyncza) 1/2 kapusty pekińskiej 3 jajka ugotowane na twardo 2 średnie pomidory 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 1 czerwona papryka 3 ogórki korniszony 3 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu sól

Agusiowe smakołyki
Pieczeń z mielonego mięsa - low carb, LCHF 206

foremki wysmarowanej tłuszczem piec w 180 stopniach ok. 1 godzinę Gotowe :-) Tak prezentuje się mięsko po wyjęciu z piekarnika :-) Pieczeń jest doskonała zarówno na ciepło podana z młodą kapustą, jak i na zimno podana z pieczywem np. z tymi bułeczkami :-)  paleo bułki, które zawsze się udają Zapraszam do wypróbowania

Marta próbuje
Makaron soba z pak choi i fasolką szparagową 154

łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Fasolkę szparagową i kapustkę pak choi myjemy i osuszamy. Z fasolki odcinamy końcówki, gotujemy 3 minuty, w osolonym wrzątku. Cebulę obieramy, kriomy w piórka. Kapustę pak choi kriomy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym oleju rzepakowym smażymy cebulę. po chwili dodajemy fasolkę szparagową i pak choi. Podsmażamy, nie za długo, aby warzywa pozostały jędrne i chrupiące

Moja smaczna kuchnia
Ulubieńcy maja i czerwca 173

rzeczy, dlatego postanowiłam połączyć ulubieńców majowych z czerwcowymi. Oprócz produktów, które opisałam poniżej muszę wspomnieć o sezonowych warzywach i owocach tj. truskawki, czereśnie, bób, fasolka szparagowa, szparagi i młoda kapusta. W przeciągu tych dwóch miesięcy odkryłam sporo nowości, które wyjątkowo przypadły mi do gustu i na pewno zostaną ze mną na dłużej.  Nie ma co przedłużać zapraszam do lektury

wegujemy
Bigos na pieczonych skrzydełkach 176

wszystkich sposobów gotowania kapusty, ten lubię najbardziej. Mowa oczywiście o bigosie w wersji letniej. O tej porze roku bigos jest łagodniejszy, bardzo smakowity i nie stanowi "zagrożenia" dla wątroby. Do ugotowania go wykorzystuję pieczone skrzydełka, które robię poprzedniego dnia na obiad w dość dużej ilości. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Drożdżówka z twarogiem i kruszonka czyli Niedzielne Śniadanie odc.102 228

takie połączenia smakowe, które zapamiętuje się na całe życie. Drożdżowe i surówka z czerwonej kapusty mojej mamy czy szarlotka jaką piekła babcia Manisia, a może kurka w owocach wg babci Hali... Pamiętam tez smak drożdżówkę z serem jakie  kupowałam sobie w sklepie obok liceum. Kiedy zobaczyłam to ciasto na blogu Bajkorada  wiedziałam, że będzie nam smakować. Drożdżówka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto na pierogi z mąki pełnoziarnistej 225

wyrazisty. Ciasto pełnoziarniste ma specyficzny smak, a nie jak np. ciasto na pierogi z mąki ryżowej , które jest neutralne. Ja pierogi zrobiłem z bobem, ale świetnie sprawdzi się również kapusta kiszona, zielona i czerwona soczewica. Artykuł Ciasto na pierogi z mąki pełnoziarnistej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman

Proponowane wyszukiwania