kapustą - 19268 przepisów (strona:953/1285)

Placki rolnika z kapustą kiszoną 703

Bardzo szybkie placki z gotowanych ziemniaków i szatkowanej, kiszonej kapusty. Czas przygotowywania:  25 minut Ilość placów:  10 sztuk

AniaGotuje.pl
Chińszczyzna z Pak Choi i mlekiem kokosowym 215

Dostępność kapusty Pak Choi w ostatnich latach bardzo wzrosła. Śmiało więc mogę Wam pokazać kilka propozycji z jej wykorzystaniem. Jedną z nich jest ten obiad w orientalnym stylu :-) Jakiego smaku się spodziewać? Mleko kokosowe łączy słodycz cukru trzcinowego, słony smak sosu sojowego i ostrość papryczki chilli

AniaGotuje.pl
Młoda kapusta z koperkiem - delikatna 192

Mój ulubiony przepis na młodą kapustę gotowaną na maśle z dodatkiem koperku. Bez zasmażki, mąki i cebuli. Wspaniała dla Dzieci, zaś dla dorosłych równie pyszna.. z wyrazistym smakiem.. Uwierzcie, że warto ugotować. Polecam bardzo gorąco

AniaGotuje.pl
Sałatka z mozzarellą i truskawkami 94

minut Ilość porcji:  6-8 Składniki: • 200 g mozzarelli z zalewy • 50 g rukoli • 250 g truskawek • 50 g orzeszków piniowych • 100 g kapusty pekińskiej

AniaGotuje.pl
Tradycyjna kapusta z grzybami 209

Bardzo stary, tradycyjny przepis na kapustę z grzybami leśnymi. Polecam na Wigilijny stół.. i nie tylko :-) Czas przygotowywania:  moczenie min 6 h + duszenie 1 h Ilość porcji:  około

AniaGotuje.pl
Jak zrobić ciasto na pierogi 2302

masła - bez jajka Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz - kapustę na ciepło z rydzami .  Jakie są Wasze ulubione pierogi

AniaGotuje.pl
Jak zrobić ciasto na pierogi z masłem i jajkiem 78691

masłem Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć  uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz -  kapustę na ciepło z rydzami . Fantastycznie są również pierogi z kaszą gryczaną i fetą .  Jakie są Wasze ulubione pierogi

AniaGotuje.pl
SZYBKA SAŁATKA Z SERKAMI TOPIONYMI 162

gouda jogurt naturalny majonez sól, pieprz 5-6 jajek 30 dag wędliny 4-5 ogórków kiszonych 0,5 czerwonej cebuli puszka marchewki z groszkiem (ja dałam dwie) mały kawałek kapusty pekińskiej WYKONANIE : Jajka gotujemy i obieramy. Marchewkę z groszkiem przekładamy na sitko, kroimy ogórki i dodajemy do marchewki. Pozostałe składniki kroimy, przekładamy do miski i dodajemy warzywa z sitka. Serki

Pani na deser
SAŁATKA Z BROKUŁEM I SERKAMI TOPIONYMI 130

gyros. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju ze wszystkich stron. Ogórki kroimy w kostkę, razem z groszkiem i marchewką z puszki przekładamy na sitko. Do dużej miski dajemy pokrojone:  kapustę pekińską, cebulę, jajka, rzodkiewki oraz ostudzony brokuł i kurczaka. Wsypujemy również warzywa z sitka. Dokładnie mieszamy. Serki topione rozcieramy razem z jogurtem, majonezem i musztardą, dajemy pieprz (nie solimy) Przekładamy

Pani na deser
Brokuły zapiekane z serem pleśniowym 216

polać przygotowanym sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C . Zapiekać około 20 minut, aż jajko się zetnie. Smacznego To też może Cię zainteresować: Parmigiana di melanzane Pieczona kapusta Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Tarta z piaskowcami i warzywami 151

zjedzenia na ciepło lub zimno, to dobry pomysł. O napojach cicho sza, ale wiadomo, że o suchym pysku źle się gada. Na jedno z poprzednich spotkań zabrałam placek z kapustą i klopsikami . Pamiętacie go? Był przepyszny! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jak zrobić domowy rosół? Sprawdź listę składników 743

powstały wywar był intensywny. Sięgnij np. po: pręgę wołową, prawdziwą wiejską kurę i nogę z kaczki; włoszczyzny, czyli warzyw: odrobiny selera, kilku pietruszek, kilku marchewek, małego pora, kawałka kapusty włoskiej, 1 cebuli w łupinie, przypraw: 2-3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego, sól, wody – dobrze gotować rosół na tej przefiltrowanej lub źródlanej, by uniknąć np. posmaku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grillowany karmazyn z frytkami 161

pieczenia, przyprawiamy przyprawą do ryb, czosnkiem i posypujemy posiekaną pietruszką. Przykładamy papierem. Układamy na grillu kontaktowym i pieczemy przez kilka minut. Rybę podajemy z przygotowanymi frytkami ( polecam dodatkowo kapustę kiszoną na surówkę ). SAMCZNEGO. Wartość kaloryczna: 1 porcji ok. 300 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 179

Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron, to kupujmy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z pora z kukurydzą / Leek and corn salad 387

gustu. Jest też bardzo szybka w przygotowaniu, więc tym bardziej polecam! Jeżeli lubisz takie chrupiące dodatki do dań głównych, polecam także surówkę z marchewki i pora , czy surówkę z kapusty i ananasa – wszystkie przepyszne! Scroll down for recipe in English Surówka z pora z kukurydzą (2-3 porcje) Składniki: 1 duży por lub 2 mniejsze, tylko jasna część, pokrojone

karmelowy