kostkę i podsmażamy na rumiano *** *** Następnie dodajemy drobno pokrojone ugotowane i ostudzone ziemniaki, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę *** *** Dodajemy ugotowaną i pokrojoną kiszoną kapustę, dokładamy masło, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i zasmażamy jeszcze przez dwie minuty ciągle mieszając *** *** Farsz powinien być dość intensywnie przyprawiony. Gotowy farsz przekładamy do miseczki, studzimy *** *** Smażymy naleśniki PRZEPIS TUTAJ *** *** U dołu
Blog z Apetytemkostkę i podsmażamy na rumiano *** *** Następnie dodajemy drobno pokrojone ugotowane i ostudzone ziemniaki, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę *** *** Dodajemy ugotowaną i pokrojoną kiszoną kapustę, dokładamy masło, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i zasmażamy jeszcze przez dwie minuty ciągle mieszając *** *** Farsz powinien być dość intensywnie przyprawiony. Gotowy farsz przekładamy do miseczki, studzimy *** *** Odkrawamy 1/4 ciasta i bardzo cieniutko
Blog z ApetytemMoże znajdziecie tu inspiracje do zimowego obiadu:). Na zdjęciu: owsiane sznycle (bez jaj), puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem, żurawiną i olejem lnianym, marchewka z groszkiem i zasmażane buraczki z prażonym sezamem. W Momo smacznie i orientalnie (ale mniejsze porcje i drożej w porównaniu z Glonojadem ). Na zdjęciu: masala dosa z orzechowym sosem i pierożki tybetańskie z soczewicą
Qlinarnie i Qlinarniepestki, a miąższ pokroić w kostkę. W woku rozgrzać olej (używam tego z pestek winogron, bo jest prawie bezwonny). Gdy będzie gorący, wrzucić kapustę z cebulą oraz dwie rozgniecione bokiem noża papryczki chilli i zasmażać 1 minutę. Dodać ugotowany ryż i wymieszać. Dodać sos sojowy, sezamowy i słodki sos chilli, wymieszać ponownie i zasmażać dalej ok. 2-3 minut
W SMAKKapusta jest jednym z najwdzięczniejszych warzyw. Zrobić z niej można niemal wszystko. Można ja kisić, zasmażać, gotować, dusić... Niezliczoną ilość surówek i sałatek można z łatwością z niej przygotować. Kiedyś była bardzo pospolitym składnikiem, traktowanym z jednej strony po macoszemu (bo taka pospolita), a z drugiej strony tworzono najpyszniejsze potrawy. Dzisiaj, kiedy coraz więcej z nas przechodzi stopniowo na wegetarianizm
Codzienna kuchnia niecodziennaprzebojem początków lata. Starczy , ze ugotuje do niej młode ziemniaczki i już nic więcej nie trzeba. Robiłam ją samą, zasmażaną, zakwaszaną, z pomidorami. Nic trudnego- uszatkować, obgotować, dodać masło i koper i doprawić . Dziś pomyślałam ,, a co by było gdybym kapusty nie gotowała tylko udusiła na maśle tak jak warzywa do zupy? ". U mnie od pomysłu do realizacji moment
Buniabaje w kuchniugotować. To danie powstało na sposób drugi. Na zdjęciu: curry dyniowo-cukiniowe z garam masalą, posypane prażonym sezamem, kasza gryczana, zasmażane buraczki z cebulą , ziemniaki po węgiersku (bez papryki), surówka z kiszonej kapusty . Electro swing : Parov Stelar . Winter vegan dinner IX Sometimes I thoroughly plan the ingredients for such a dinner and sometimes I just look into the fridge
Qlinarnie i QlinarnieMłoda kapusta to pyszny dodatek do obiadu. Ten przepis na kapustkę dostałam od mojego taty, jedyne co pominęłam w przepisie to przyprawę kucharek. Do zasmażanej kapustki według mnie, obowiązkowym dodatkiem jest świeży koperek, który nadaje cudownego aromatu...Dawno jej nie robiłam i teraz nadrabiam zaległości. Polecam dla każdego! Składniki: młoda kapusta biała 1 główka, cebula czerwona lub biała
kulinarne odsłony patiSezon na młodą kapustę w pełni. Staram się serwować ją więc jak najczęściej i w najróżniejszych odsłonach ... była już u nas zasmażana z koperkiem, była w formie bigosu i w najprostszej formie: podana prosto z wody i polana zrumienioną bułeczką. Często podaje ją właśnie w takiej postaci jako dodatek do II dania, albo po prostu jako danie kolacyjne
Walijskie PichcenieLekka modyfikacja klasycznego przepisu na młodą kapustę z koprem. Jak to zwykle bywa przypadek rządzi czasem powstaniem nowego smaku. Zawsze taką kapustę robiłam albo obgotowując ją
Buniabaje w kuchnichwili gotowania dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Wszystko dość szybko się ugotowało i przyszła kolej na zasmażanie. Rozgrzałam smalec na patelni i dodałam mąkę. Robię tak, że cebulkę siekam, rumienię na smalcu i wtedy dodaję mąkę. Dodaję zasmażkę wcześniej zestawiając kapustę z ognia. Na sam koniec delikatnie przyprawiam solą, pieprzem i dodaję garść kopru. Koper w młodej kapuście….bajka
Pieprzyć z FantazjąUwielbiam młodą kapustę i jak tylko pojawia się w sklepach robię ją na różne sposoby .Zasmażana kapustka jest jedną z moich ulubionych .Podaję ją z młodymi ziemniaczkami i jest super pomysłem na szybki obiad. Polecam
Swojskie jedzonkokostkę i szklimy na maśle *** *** Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie *** *** Ryż gotujemy na półmiękko. Kapustę dzielimy na liście i delikatnie wycinamy grubą część nerwu *** *** Do mięsa mielonego mielonego dodajemy zeszkloną cebulkę, ugotowany ryż i przyprawy – do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Na każdym liściu kapusty układamy po około dwie łyżki farszu *** *** Zawijamy kapustę z farszem w rulony i układamy w naczyniu(...)patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy, dodajemy mąkę i zasmażamy całość przez chwilę. Wlewamy bulion i zagotowujemy mieszając, aby nie powstały grudki. Dodajemy passatę pomidorową, mieszamy, zagotowujemy i doprawiamy do smaku *** *** Gorącym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu żaroodpornym *** *** Na wierzchu układamy kilka liści kapusty *** *** Całość umieszczamy w foliowym worku do pieczenia i zawiązujemy *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego
Blog z Apetytemgołąbków - tradycyjny , pikantny czy np. rybny . Można nadziać też dobrze doprawionym mięsem mielonym i podać z ryżem zasmażanym z pomidorkami koktajlowymi - tak jak podaję w dzisiejszym przepisie. Wybór należy do Was. Niezależnie od tego co włożymy do środka, najważniejszym etapem jest obróbka kapusty. Dlatego zanim przystąpicie do pracy warto zapoznać się z całym przepisem by mieć na uwadze cenne wskazówki
Poezja Smaków - blog kulinarnygrubą kostkę, podsmażyć z resztą cebuli i przyprawami. Jeśli kiełbasa jest w osłonce sztucznej, przed krojeniem kiełbasy osłonkę zdjąć. Dodać do kapusty wszystkie gatunki mięsa. Bigos zagotować, przyprawić solą do smaku. Bigos można też przyrządzić zasmażany, dodając zasmażkę z części tłuszczu i 3 dkg mąki. Podawać z ziemniakami, pieczywem, kluskami ziemniaczanymi
Przepisy kulinarne babci Antoniny