kapusta zasmazana - 655 przepisów (strona:28/44)

Sycący zimowy obiad III, Snapple (Seinfeld) 225

zdjęciu: kapusta stożkowa zasmażana z cebulą, kminkiem i koperkiem, bulgur z vermicelli (Melvit)  - bardzo smaczne, warto spróbować, surówka buraczana , ogórki kiszone i kotlety selerowe panierowane w mące kukurydzianej  (bez sera żółtego). Tutaj obiady z tej kategorii:  I i II . The Visa (season 4, episode 17) After Jerry got Babu deported, Babu’s brother showed up at Jerry

Qlinarnie i Qlinarnie
Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna? 166

ostatnim można naprawdę spędzić cały dzień. Poszukiwaczom Opolszczyzny od kuchni mogę zaś polecić Hotel Szara Willa , w którym restauracja serwuje słynne żeberka z   panćkrautem  (kapustą kiszoną zasmażaną z ziemniakami, zwaną również   ciapkapustą ). Pomnik burmistrza Karola "Papy" Musioła i widok na Most Groszowy w Opolu. Widok na miasto znad Kanału Młynówka. Kamienice na Rynku w Opolu. Ratusz

Food Square
Kruche paszteciki 179

cebula Odrobina czosnku granulowanego do smaku Majeranek, sól i pieprz do smaku. Można użyć także gotowane mięso np.; drobiowe lub starkowane podsmażone i odparowane pieczarki lub przygotowaną wcześniej, zasmażaną kiszoną kapustę. Przygotowanie: Mięso drobno pokroić. Cebulę pokroić drobno przesmażyć na oleju dodać pokrojone mięso, doprawić i wystudzić. Farsz powinien być dość zwarty ale nie za suchy. Z podanych składników zagnieść

W garach u Gosi
szybkowar-szynka w sosie cebulowym... 208

talerz, pokroić na 3-4 cm grubości porcje do szybkowara wlać śmietanę z mąką i miksować pałką blendera doprowadzając do zagęstnienia sosu podać z tłuczonymi ziemniakami i np. zasmażaną czerwoną kapustą - szynka w tym sosie to sama rozkosz jedzenia..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ozory w sosie koperkowym 181

Gotujemy jeszcze ok. 5 minut, żeby smaki się połączyły, na koniec dodajemy resztę posiekanego koperku, mieszamy i już nie gotujemy. Świetnym dodatkiem do ozorów w sosie koperkowym jest zasmażana czerwona kapusta. Smacznego! The post Ozory w sosie koperkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka wieprzowa z puree z selera z czipsami z pietruszki i buraków 173

miała złoty kolor, wyciągamy, przekładamy na papierowy ręcznik. Buraki smażymy ok 4 min tak by lekko się przypiekły i nabrały chrupkości.  Mięso możemy ułożyć na zasmażanej czerwonej kapuście z jabłkami. Gotowym sosem polewamy mięso. Nakładamy puree selerowe. Orzechami posypujemy puree i mięso. Cały talerz przyozdabiamy chipsami z pietruszki i buraków.  Smacznego

Piekielna Kuchnia Pati
Młoda kapusta 179

Na targach pojawiła się już młoda kapusta więc my już z niej korzystamy i również Was zachęcamy aby przygotować ją do weekendowego obiadku Składniki: - 1 główka

Kuchenne Wariacje
Kurczak w pomidorach - prościej się nie da ;) 148

wierzch kładziemy gałązkę natki selera. Naczynie zamykamy. Mięso wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez około godzinę. Danie smakuje fantastycznie z podanymi oddzielnie frytkami i zasmażaną kiszoną kapustą (do której również polecam użyć koncentratu ;) ). Prawdziwie, po domowemu, bez udziwnień - obiad marzeń

Kuchenna Kontrrewolucya
Restauracja Artkitchen – recenzja 174

musi być smaczne Po niedługim czasie oczekiwania dotarły do nas dania główne. Otrzymałam idealnie wysmażony i różowy w środku kawałek jagnięciny, podanej na kaszy jaglanej, z zasmażaną włoską kapustą, panchettą i bakłażanem (36 zł). To było przepyszne, delikatne, rozpływająca się w ustach jagnięcina, idealnie wysmażona i wpółgrająca z resztą elementów na talerzu. Połówek otrzymał męską porcję polędwicy wołowej z młodą

karmelowy
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 180

Świąteczny obiad: oczywiście Żurek(przepis podany wcześniej), i tym razem w chlebku, warzywa glazurowane(przepis podany wcześniej), modra kapusta na gorąco, surówka z marchewki z jabłkiem i ananasem, kapusta kiszona zasmażana,   rolady wieprzowe(przepis podany wcześniej), grillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym(przepis podany wcześniej),, medaliony w sosie serowym z zielonym pieprzu(przepis podany wcześniej), karkówka gyros(przepis podany

Kuchnia Beaty
Zasmażana kapusta włoska 236

Świetny dodatek do obiadu, idealnie pasuje do schabowego ale nie tylko. Nie robię jej często jednak ostatnio mieliśmy wszyscy na nią wielką ochotę, a że mieliśmy

Krakowskie smaki Ani
Czerwona kapusta zasmazana 304

Czerwona kapusta duszona, zasmażana to musi być polski wynalazek., to idealny dodatek w kuchni polskiej do wszelkich kotletów, klusek. Wystarczy dodać jej odrobinę słodyczy i kwasowości a odwzajemni się pysznym, idealnym smakiem. Klasyka i prostota. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Prażoki z boczkiem 238

podsmażamy na oleju. Prażoki podajemy z tłuszczem i boczkiem. Prażoki nakładamy energicznie łyżką, tak, by kluska oderwała się od łyżki. Moja propozycja podania takich ziemniaczków to z zasmażaną, młodą kapustą. Smaczego! Prażoki z boczkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi 219

wrzątki. Odcedzamy z wody i dodajemy do nich łyżkę mąki oraz zioła (suszony tymianek oraz świeże drobno posiekane listki szałwii). Tłuczemy tłuczkiem na jednolitą masę. Obiad podałam z zasmażaną kiszoną kapustą z soczewicą i pomidorami. Rada: jeśli chcemy piersi bardziej różowe, skróćmy czas smażenia i pieczenia po 2 minutki na każdą stronę. Bardziej różowa

Bon Appetit Małgorzaty
KLUSKI ZIEMNIACZANE (SZARE) 219

osobnego garnka i polewam dużą porcją stopionej słoniny ze skwarkami, bądź przesmażonym boczkiem z cebulką, albo (jeśli akurat mam) stopionym własnej roboty smalcem z cebulką.Podaję z zasmażaną kiszoną kapustą TUTAJ (synowi) ,a mężowi dodatkowo z  twarogiem

Walijskie Pichcenie