kapusta zasmazana - 680 przepisów (strona:25/46)

Kotlety mielone z grzybów 272

pomieszać kilka (ja tak wolę). Można też użyć grzybów suszonych lub samych nóżek. Kotlety są bardzo aromatyczne, ale grzybami tak już jest :) Doskonale komponują się z kaszą i zasmażaną kapustą lub po prostu z ziemniakami, buraczkami lub fasolką. Polecam także wersję, gdzie ⅓ grzybów zostawiamy posiekaną. Składniki dla 4-6 osób: 500-600 g grzybów mieszanych (np. koźlarzy, maślaków, podgrzybków) poza

Pełny talerz
Szare kluski 249

tradycyjnych ( klik ). Według informacji zawartych na tej stronie kulanki do dziś "w domach i restauracjach podawane są jako drugie danie obiadowe – okraszone przetopionym boczkiem wędzonym z cebulką, z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej." Dawniej były po prostu potrawą dla uboższych warstw społecznych, obecnie są również serwowane jako dodatek do wykwintnych drugich dań. Kluski przyrządza się szybko (szczególnie jeżeli użyjecie robota

Pełny talerz
Młoda zasmażana kapusta. 185

MŁODA ZASMAŻANA KAPUSTA to świetny dodatek do wszelakich mięs. Sezon się zaczął, więc warto  zadbać o swoje podniebienie. SKŁADNIKI: 1-2 główki kapusty sól, pieprz, cukier ocet bądź cytryna  tłuszcz, ja używa smalcu własnego przepisu WYKONANIE: kapustę kroimy, dodajemy sól, pieprz, cukier i ocet, możymy- przynajmniej 2godz.( ja zostawiam na noc) następnie smażymy na lekkim ogniu do miękkości

Kuchnia Beaty
Kotlety rybno – ziemniaczane 257

posiekaną natką pietruszki.Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę.Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.Rewelacyjnie smakują z CZERWONĄ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ  ( Provitus ) – KLIK!Do panierowania wykorzystałam Panierkę Owsianą , którą sprezentował mi bdsklep.pl

Ostra na Słodko
Golonka w piwie i miodzie 212

dawna stosuję stary sprawdzony przepis , którym podzieliła się ze mną ciocia.Mięso przyrządzone w ten sposób jest niesamowicie miękkie , delikatne i aromatyczne!U mnie podane z czerwoną kapustą zasmażaną , Wy możecie śmiało sięgnąć po ulubione dodatki! SKŁADNIKI :* golonka – 1 szt* cebula – 2 szt* marchew – 2 szt* pietruszka – szt* jasne piwo – 500 ml* miód

Ostra na Słodko
SMAŻONA KASZANKA 233

przygotowuje kaszankę tylko w okresie grillowym, zapiekając ją zawiniętą w folię aluminiową na grillu. Ja od czasu do czasu serwuję kaszankę jako danie obiadowe z ziemniakami i zasmażaną kapustą kiszoną, albo przygotowuję z niej zapiekankę...Składniki:około 400 g kaszanki1 cebulamajeranekWykonanie:Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Kaszankę obrać ze skórki, pokroić w plastry, a następnie dodać

Walijskie Pichcenie
MIELONE Z MIĘSA Z ROSOŁU 306

pokrywką i czekamy, aż masełko wsiąknie w klopsy wzbogacając ich smak.  U mnie z purre ziemniaczanym  z szynką i marchewką (przepis  TUTAJ), ogórkiem i czerwoną zasmażaną kapustą

Walijskie Pichcenie
ZRAZY Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 311

mąką rozmieszaną z zimną wodą, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub ew. przyprawą maggi. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami na parze i buraczkami lub modrą (czerwoną) zasmażaną kapustą

Walijskie Pichcenie
Golonka gotowana ( z wody) 309

doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sól peklową, wtedy golonka nabierze delikatnego różowego koloru. Gotujemy na wolnym ogniu 2-3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie. Gotowaną golonkę podajemy z zasmażaną kapustą z boczkiem, oraz musztardą lub chrzanem.  Smacznego. The post Golonka gotowana ( z wody) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kluski ziemniaczano-serowe 426

które zostały z poprzedniego dnia, oraz serek kanapkowy. Ostatnio na blogu pokazywałam Wam przepis na pyszne Kluski szpinakowo-serowe polecam je też. Inne przepisy na kluski: Szare kluski z zasmażaną kapustą kiszoną Kluski kładzione Jak zrobić kluski śląskie Kluski z kaszy kuskus Kluski z sałaty i buraka 30 dag ziemniaków pieczonych z rozmarynem 150 g serka kanapkowego 1 jajko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szare kluski wersja 4 ( z otrębami) 199

jest z szarymi kluskami. Ta super prosta potrawa od zawsze była jedną z ulubionych w naszej Rodzinie. Specjalistką od ich robienia była siostra Mamy - Ciocia Oleńka. Szare kluski i zasmażana kapusta przebijały wszystko- mając do wyboru pomiędzy pieczenią cielęcą w której robieniu Ciocia była mistrzynią , a kluchami wybieraliśmy ku rozpaczy Cioci kluchy. I tak już zostało. Jak mamy ochotę

Buniabaje w kuchni
Młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą 135

Zasmażana młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą, to klasyka polskiej kuchni. Jeden z wielu przepisów na wiosenną kapustę, którą wszyscy przecież uwielbiamy. To pyszny i bardzo prosty obiad z młodej kapusty, który przygotujesz w 30 minut. Koperek – wiadomo – to podstawa. Z młodą kapustą tworzy połączenie idealne. Jeśli lubisz, do kapusty oprócz koperku i kiełbasy, możesz dodać również swojski(...)dania. Będziemy bardzo szczęśliwi, jeśli nasz sprawdzony przepis na młodą kapustę z koperkiem i kiełbasą trafi również do Twoich ulubionych. Na naszym Blogu Kulinarnym znajdziesz również inne pomysły na dania z kapusty. Dzisiejszy, to pierwszy w tym sezonie przepis na młodą kapustę. A Ty jaką kapustę najbardziej lubisz? Wolisz zasmażaną czy bardziej wersję fit? Podziel się z nami w komentarzu

Kuchnia Na Wypasie
Kluski- kopytka. 209

wypłynięcia, Odcedzone na sicie przelewamy zimną wodą, Wyłożone na talerz musimy okrasić lub polać sosem i danie gotowe.  Jeśli będziecie podawać z sosem to polecam jako dodatek kapustę kiszoną zasmażaną(przepis na kapustę podany wcześniej "kluseczki z kapustą

Kuchnia Beaty
Młoda kapustka z koperkiem 223

ciepły, wiosenny dzień. Kapustkę bez dodatku mięsa można podać maluchowi od początku rozszerzania diety. Młodą kapustkę ze słoniną może zjeść niemowlę, które skończyło 10. miesiąc życia. główka młodej kapusty 2 szklanki wody pęczek koperku 200 g słoniny/podgardla/surowego boczku 2 czubate łyżki mąki sól do smaku Młodą kapustkę przekrawamy na pół i wycinamy głąba. Szatkujemy ją w kostkę i wrzucamy(...)szklanki wody. Gotujemy pod przykryciem aż kapustka nie zmięknie. Słoninę, podgardle lub boczek kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię i wytapiamy tłuszcz. Dodajemy 2 czubate łyżki mąki i zasmażamy. Zawartość patelni oraz pokrojony koperek dodajemy do kapustki i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Kapustkę można posolić do smaku już po ugotowaniu

Dieta bez mleka
Niebanalne mielone vol. 5 + młoda kapustka z koperkiem 275

Jakiś czas temu zrobiłam przepyszne kotlety. No po prostu niebo w gębie ;) Stało się jednak tak, że przepis zapisałam, zdjęcia zrobiłam, ale nie miałam motywacji albo

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania