kapusta zasmazana - 655 przepisów (strona:25/44)

Klasyczne żeberka z młodą kapustą 139

Klasyczne żeberka z młodą kapustą to klasyczne danie polskiej kuchni. Żeberka w aromatycznym ciemnym sosie i delikatna w smaku młoda kapusta. Przepis na to danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kapusta kiszona gotowana na słodko 290

Bardzo prosty przepis na delikatną, słodką kapustę kiszoną gotowaną. Minimalna ilość składników i bez zasmażania. Taka kapusta to świetny dodatek do tradycyjnych obiadów bazujących na gotowanych kaszach lub ziemniakach z mięsem

AniaGotuje.pl
pyszne kopytka na szybko z młodą kapustą zasmażaną... 104

pszenna 1 szklanka + 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, jajka 2 sztuki "M", woda wrząca 3 litry, sól 2 łyżki, masło 1 łyżeczka kapusta: masło 2 łyżki, kiełbasa toruńska 1 sztuka, cebula 1 sztuka średnia, papryczka ostra 1 mała, kapusta młoda 1 sztuka średnia, sól 1 łyżeczka, mąka pszenna 2 łyżki Ziemniaki ugotowane w nie osolonej wodzie lekko wystudzone przecisnąć przez praskę(...)kosteczkę kiełbaskę obraną z flaka, cebulę,papryczkę ostrą. Do kiełbaski wsypać drobno pokrojoną młodą kapustę, sól do smaku i dusić pod przykryciem z 15 minut, następnie dodać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty - bardzo smaczne, delikatne, szybkie kopytka ziemniaczane, podane z zasmażaną młoda kapustą są doskonałym posiłkiem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Młoda kapusta zasmażana. Wiosenny obiad 239

Klasyczny wiosenny dodatek do obiadu. Zasmażana młoda kapusta. Bardzo delikatna, maślana i mocno koperkowa.   Z kapusty obrywamy popsute i porwane wierzchnie liście, główkę myjemy, kroimy na pół, następnie na ćwiartki, a ćwiartki na drobne kawałki, ale nie siekamy ani nie szatkujemy kapusty – powinna zostać taka ‘na ząb’. Wrzucamy ją do garnka, solimy płaską łyżeczką soli (jeśli macie mniejszą kapustę

Karo in the Kitchen
Kapusta kiszona zasmażana 92

ulubionych przysmaków w moim domu. Kapusta ma delikatny smak, a kminek dodaje jej charakteru. Przepis znany mi jest od dawna. Taką kapustę przygotowywała moja mama. Tradycyjne polskie danie które można podawać do wszystkiego np. duszonych lub smażonych mięs, kopytek, ziemniaków, makaronu itp. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 500g kiszonej kapusty 2 liście laurowe 3 ziarna(...)dodajemy mąkę i mieszając zasmażamy, aż się zarumieni. Do zarumienionej zasmażki dolewamy około 150 ml wody i całość mieszamy. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do kapusty. Mieszamy i zagotowujemy. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kapusta kiszona zasmażana pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. 287

kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem . Dzisiaj proponuję przygotować kolejny nasz przepis na kapustę czerwoną duszoną o słodkim smaku. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta duszona to doskonały dodatek do obiadu: do pieczeni, do kurczaka, rolad czy też bitek wołowych z kluskami. Ta duszona kapusta czerwona nie ma zasmażki i masła, jest mniej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ile soli do kiszenia kapusty? 110

przy wyborze kapusty. Lubicie pierogi lub krokiety z kapustą i grzybami? Ja uwielbiam! A może wolicie na obiad karkówkę w kapuście kiszonej? Mnóstwo potraw wykonasz właśnie z kiszonej kapusty. Nie wyobrażam sobie bez niej dobrego bigosu czy kapuśniaka. Kiszenie kapusty jest w mojej rodzinie coroczną tradycją. Unikam jak ognia kiszonej, a najczęściej kwaszonej kapusty ze sklepu. Domowa kapusta kiszona jest(...)drugie sól jodowana jest wyczuwalna w kiszonej kapuście. Po trzecie korzystam z soli niejodowanej, bo tak robiła moja mama i babcia :-). Kapusta kiszona na moim blogu Kapusta kiszona często gości na moim stole. Bardzo lubię przyrządzać z niej surówkę. Surówka z kapusty kiszonej Możesz także ją zasmażyć. Kapusta kiszona zasmażana Na świątecznym stole wśród potraw wigilijnych nie może zabraknąć krokietów

Ania gotuje
KISZONA KAPUSTA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI + FILMIK 123

Kapusta kiszona zasmażana z grzybami to rewelacyjny dodatek do dań obiadowych. Niezastąpiona również jako danie Wigilijne. Smaczna kapusta, pachnąca grzybami, po prostu pyszna. SKŁADNIKI :  2,5 kg kapusty kiszonej  duża garść grzybów suszonych ( podgrzybki )  5 kulek ziela angielskiego 4 liście laurowe  1-2 łyżki jarzynki naturalnej  2 duże cebule  pieprz do smaku oraz odrobina

Kulinarne Fantazje Marioli
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, wigilijne 174

malakserze, mikserem lub ręcznie). Gotowe przykrywamy czystą ściereczką. Krok 3. Przygotowujemy farsz na pierogi z kapustą: Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy dokładnie odsączoną kapustę, całość zasmażamy przez 2 minuty, dodajemy posiekane grzyby i nadal zasmażamy, często mieszając, aż wyparuje nadmiar soku. Farsz przyprawiamy do smaku i odstawiamy do wychłodzenia. Farsz na pierogi  z kapustą powinien

Moja Książka Kucharska
Zasmażana młoda kapusta 113

Dziś przychodzę do Was z łatwym i lekkim daniem na lato. Zasmażana młoda kapusta jest przepyszna gdy wrzucicie do niej sporo koperku. Do tego młode ziemniaczki i jakies warzywo, np. pomidory w śmietanie. Smakowity wege obiadek gotowy! Składniki (2 porcje): 1 mała młoda kapusta 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka masła 2-3 łyżki posiekanego koperku 150 ml. wody

Delicious Place
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem 152

Czerwona kapusta poza tym, że zawiera dużo witamin, jest również bardzo smaczna i stanowi apetyczny kolorowy akcent na talerzu. Można podać ją w postaci zasmażanej modrej kapusty albo surówki. U nas w sezonie zimowym jest ona bardzo częstym dodatkiem do obiadu, ale sprawdza się również w burgerach. Surówka z czerwonej kapusty świetnie smakuje z sosem na winegret albo z majonezem

Obiad gotowy
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI 126

Kapusta kiszona zasmażana z grzybami to rewelacyjny dodatek do dań obiadowych. Niezastąpiona również jako danie Wigilijne. Smaczna, pachnąca grzybami, po prostu pyszna.                                                                        SKŁADNIKI(...)kiszonej kapusty 10 dkg suszonych grzybów 2 liście laurowe 2 ziela angielski kilka kulek pieprzu 2 litry wody  sól, pieprz i magi do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Młoda kapusta duszona z boczkiem i papryką w koperkowej nucie 172

straganikach i bazarkach pojawiły się już główki młodej białej kapusty. To czas gdy wielu z nas własnie po nią sięgnie. Klasyka kapusty to zasmażana bądź duszona z boczkiem i koprem. U nas dzisiaj pyszna alternatywa, a może wariacja klasyki? Zwał jak zwał - aromatyczna ale przede wszystkim pyszna kapusta na wiosnę. Podać można ją wedle uznania chociaż ostatnio usłyszałam - pyszny młody

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kapusta zasmażana z groszkiem 149

Wszelkiego rodzaju kapustę uwielbiamy. Zasmażaną, gotowaną, duszoną...w gołąbkach, zupach itp itd. Wdzięczny temat kulinarny <3 Tutaj jako dodatek do dania głównego, idealna z kopytkami <3 Składniki 1/4 białej kapusty 1 mała puszka groszku konserwowego 1 cebula 1 łyżka smalcu 100 ml bulionu 1 łyżka mąki sok z cytryny sól, pieprz     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen