kapusta zasmazana - 680 przepisów (strona:32/46)

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem wędzonym 190

blogu już jest mnóstwo przepisów na to pyszne warzywo, ale zasmażanej po mojemu jeszcze nie ma. Polecam, smakuje wybornie. Jeśli macie obawy, że wasza kapusta już nie jest taka młoda i delikatna, to przed zasmażaniem wystarczy ją chwilkę podgotować, odcedzić, a potem już kolejno jak w przepisie zasmażyć. Będzie równie smaczna :) Składniki - 1 główka młodej kapusty - 25 dag chudego boczku

Kuchnia z widokiem na ogród
Karkówka duszona w sosie 139

sama w sobie jest smakiem. My tylko musimy jej dobrać odpowiednie towarzystwo. Jakie surówki i sałatki pasuję do duszonej karkówki w sosie? Na pewno klasycznie buraczki, marchewka zasmażana, surówka z kiszonej kapusty, surówka z białej kapusty czy pekinki. A także marynowane grzybki, ogórki kiszone czy korniszon. Lista jest długa, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.  A wiec

Dieta moja pasja
Gęś pieczona z pigwami i pomarańczami 131

upieczeniu wyjąć z piekarnika, odstawić na kilka minut, usunąć sznurki oraz wykałaczki. Pokroić na porcje i podawać np. z kluskami śląskimi, kopytkami, ugotowaną na sypko kaszą oraz zasmażanymi buraczkami lub modrą kapustą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęś pieczona z pigwami i pomarańczami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Marchewka z groszkiem 159

alergią pokarmową na gluten, zamieniam mąkę pszenną na skrobię ziemniaczaną i marchewka staje się bezpieczniejsza   Dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka ze świeżych ogórków ** Buraczki zasmażane ** Surówka z kiszonej kapusty   Składniki: 1 kg marchewki 1 puszka groszku 2 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki pszennej lub skrobi ziemniaczanej pół łyżeczki cukru sól do smaku   Marchewkę obierz

Kulinarne S.O.S.
Marchewka z groszkiem 159

alergią pokarmową na gluten, zamieniam mąkę pszenną na skrobię ziemniaczaną i marchewka staje się bezpieczniejsza   Dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka ze świeżych ogórków ** Buraczki zasmażane ** Surówka z kiszonej kapusty   Składniki: 1 kg marchewki 1 puszka groszku 2 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki pszennej lub skrobi ziemniaczanej pół łyżeczki cukru sól do smaku   Marchewkę obierz

Kulinarny S.O.S.
Kaczka pieczona z jabłkami 174

czym podawać kaczkę z jabłkami Kaczkę pieczoną z jabłkami możemy serwować z - kluskami śląskimi. gnocchi, kopytkami - pieczonymi ziemniakami - puree ziemniaczanym - kaszą pęczak, gryczaną, jęczmienną, jaglaną Dodatki: zasmażana lub surowa czerwona kapusta, konfitura z żurawiny lub borówek, czerwone buraki w każdej postaci, sos śliwkowy,surówki z dodatkiem kapusty. Kaczka pieczona z jabłkami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Łazanki z młodej kapusty 316

podsmażamy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę i smażymy do zarumienienia. Przekładamy do garnka z kapustą, dodajemy ugotowany makaron. Patelnie rozgrzewamy, dodajemy trochę płynu z kapusty, podsypujemy mąką i zasmażamy nie rumieniąc. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i ewent. solimy

Atlas Smaków
Kapusta z piekarnika 173

Zapewne przyznacie, że znana jest Wam kapusta kiszona, surowa, gotowana i zasmażana, ale pieczona...?  Ja jadłam ją po raz pierwszy i wiem już, że będę do niej wracała. Ważną zaletą jest to, że przygotowuję się ją szybo i łatwo. Kapusta pieczona jest razem ze smalczykiem roślinnym i to on nadaje jej odpowiedni smak oraz sprawia, ze kapusta staję

Jadło i czytadło
ZUPA Z WLOSKIEJ KAPUSTY 234

łyżeczki suszonego lubczyku kilka kropli przyprawy typu maggi sól pieprz posiekany koperek PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn - zasmażamy na łyżce tłuszczu, na niewielkim ogniu, aż zmięknie. Krok 2. Z kapusty odrzucamy głąb i zielone, twarde liście, resztę kroimy w cienkie paski - płuczemy i odsączamy na sicie. Krok 3. Do gorącego rosołu dodajemy poszatkowaną kapustę, zeszkloną(...)tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę - zasmażamy przez minutę, mieszając. Krok 5. Do cebuli dodajemy kopiastą łyżeczkę mąki, cały czas mieszając zasmażamy razem, aż lekko się zrumieni - rozprowadzamy zasmażkę rosołem spod zupy, zagotowujemy i dodajemy do garnka z kapustą - całość jeszcze raz zagotowujemy, doprawiamy do smaku, jeśli trzeba. Po zdjęciu z ognia dodajemy posiekany koperek. Zupa świetnie smakuje z ziemniakami z wody

Moja Książka Kucharska
Gotowana kapusta z koperkiem (dieta Dr. Dąbrowskiej) 224

Lubię kapustę na ciepło. Niestety zwykle jest zasmażana, a w diecie warzywno-owocowej ta opcja odpada.  Trzeba więc było coś wymyślić :) Składniki: pół główki kapusty duża cebula koperek sól  pieprz odrobina wody Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka z niewielką ilością wody i gotujemy bez przykrycia, aż kapusta zrobi się miękka i zmniejszy swoją objętość

chwile dla mnie
Sałatka z czerwonej kapusty na zimę 133

Chrupiąca sałatka z czerwonej kapusty i jabłek na zimę. Czerwona kapusta do słoików, to sprawdzony i niezawodny sposób na pyszny oraz kolorowy dodatek do wielu dań. Samodzielne przygotowanie tej pysznej sałatki jest dużo łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać. Wszystko czego potrzebujesz, to poszatkowana kapusta, jabłka oraz cebula i nieco przypraw. Do tego bardzo prosta i skuteczna zalewa, w której sałatka(...)Przepisy na sałatki z czerwonej kapusty do słoików, to idealny sposób na przechowanie i zatrzymanie smaków tego pysznego warzywa. Kapustę możesz poszatkować przy pomocy robota kuchennego, mandoliny lub ostrego noża. Jeśli szykujesz dużo przetworów z kapusty, warto wówczas rzecz jasna zaopatrzyć się w szatkownicę, która zdecydowanie ułatwia życie. Do naszej sałatki z czerwonej kapusty na zimę zawsze dodajemy goździki, jeśli

Kuchnia Na Wypasie
Młoda kapusta z kiełbasą 320

dzisiejszy obiad podałam młode warzywka i karkówkę z grilla. Chcę Was zachęcić do zrobienia młodej kapusty wg. mojego przepisu. Do tej pory podawałam ją zasmażaną, dzisiaj jest gotowana i naprawdę pyszna. SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 2 młode marchewki 1 cebula mała parka kiełbasy masło,olej 2 łyżki mąki 1 liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego przyprawy: sól,pieprz,wegeta

Kuchnia Beaty
Młode gołąbki 103

Soczyste i rumiane klopsiki mięsno-ryżowe duszone w młodej kapuście, to bardzo aromatyczny i mega smaczny obiadek. Polecam!     Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 100g ryżu przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego mąka do obtoczenia klopsików pół młodej kapusty 1 cebula 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) 1 szklanka bulionu(...)strony na rumiany kolor *** *** Zrumienione mięso przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy grubo poszatkowaną kapustę *** *** Mieszamy i całość chwilę zasmażamy, a następnie zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i dwie kulki ziela angielskiego, zagotowujemy *** *** Dokładamy klopsiki *** *** Posypujemy siekanym koperkiem *** *** Zmniejszamy moc palnika do minimum i dusimy całość

Blog z Apetytem
Faszerowane rolady z mięsa mielonego 304

garnka, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości i odcedzamy *** *** Pieczarki oraz cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju, do odparowania wody *** *** Do pieczarek dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz masło, mieszamy i zasmażamy przez chwilę. Całość doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz majerankiem *** *** Mięso mielone mieszamy z kaszą manną (lub z bułką tartą), jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy

Blog z Apetytem
Żeberka w sosie własnym 189

wodą.Pod koniec odlewamy do garnuszka trochę powstałego sosu , dodajemy śmietanę , dokładnie mieszamy i wlewamy z powrotem do gęsiarki.Doprawiamy do smaku i podajemy gorące!Np. z kapustą!Z czystym sumieniem polecam zasmażaną Provitus

Ostra na Słodko