kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:186/414)

Podsumowanie IV roku działalności bloga 95

bloga, fanpage’a i Instagrama . Wpadajcie po przepisy, inspirujcie się i komentujcie. Dziękuję, Pati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne i dodatki: 1. Mini-hamburgery 2. Duszona kapusta kiszona z mięsem 3. Kulebiak z kapustą i grzybami 4. Kapuśniak z ziemniakami 5. Zapiekane ziemniaki w śmietanie Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki: 1. Sałatka z tortellini

PatiGotuje
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 257

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 554

Łosoś zapiekany w maśle czosnkowo-ziołowym Śledź pieczony Pstrąg pieczony w rozmarynie Pulpety rybne Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie korzenne Terrina śledziowa Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Tatar z wędzonego łososia Rollsy

Ola la LCHF
Swojski obiad czyli mielone, ziemniaki i sos 135

jajko 200 ml śmietanki 2 cebule średniej wielkości 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki sól i czarny pieprz do smaku masło do smażenia Smażona kapusta 4 plastry boczku 300 g kiszonej kapusty 1 łyżeczka majeranku sól i czarny pieprz do smaku Brązowy sos 1 mała cebula 2 łyżki masła 250 ml wywaru z mięsa 2-3 łyżki soi japońskiej

codojedzenia
Barszcz czerwony z uszkami 160

minut. Następnie dodajemy majeranek, ocet, zakwas, sól, pieprz i cukier, całość gotujemy 10 minut. Barszcz odcedzamy przez gęsto sito.  Przepis na kapustę z grzybami: Składniki: 600 g kiszonej kapusty 3 garści suszonych grzybów 1 duża cebula 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka oleju rzepakowego lub masła sól pieprz Grzyby moczymy w wodzie 12 godzin

Kardamonovy
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 202

Sałatka z paluszków krabowych Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Sałatka krabowa z kawiorem Łosoś w galarecie Gravlax a la tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa

Codziennik Kuchenny
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pomidorowym 222

ryżem, ziemniakami czy kaszą :) Bardzo szybkie i łatwe do zrobienia i kolejny plus... nie jest to drogie danie. Najlepiej pulpeciki smakują z ogórkiem kiszonym ale równie dobrze z mizerią, kapustą kiszoną, marchewką z porem lub każdą inną surówką. Składniki: pierś z kurczaka  2 szt. (cztery  połówki ) ryż 1 torebka jajka 2 szt. papryka słodka, koperek suszony, vegeta, pieprz

Kuchnia Viki
10 produktów oczyszczających organizm z toksyn 387

Kapusta oczyszcza cały organizm i skórę. Kiszona - zawiera probiotyki, k tóre wzbogacają mikroflorę układu pokarmowego w dobroczynne bakterie. Dzięki temu poprawia się tra wienie i regulują wypróżnienia. Sok z kiszonej kapusty niweluje za parcia. 9. Zielone warzywa liściaste - szpinak, jarmuż, rukola, r ukiew wodna, cyko ria i oczywiście sał ata to warzywa bogate w chlorofil, który oczy szcza krew

Moje Kuchenne Rewelacje
Kociołek z kiszoną kapustą 118

Kociołek to danie, które nie przetrwa u nas dłużej niż jeden dzień. O nie, znika nawet w pół dnia. Ziemniaki, kiełbasa, kapusta - raj mego męża.  Składniki: 500g kiszonej kapusty 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 10 pieczarek  5 ziemniaków 2 kiełbasy wiejskie 4 łyżki masła  2 szalotki słoiczek leczo paprykowego kminek, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, papryka

Gotowanie i blogowanie
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami 194

Składniki: 500 g kiszonej kapusty 200 g pieczarek 1 duża cebula olej pieprz, sól makaron typu łazanki Sposób wykonania: 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, w razie potrzeby przepłukać wodą jeśli kapusta jest bardzo kwaśna. Kapustę pokroić.  Zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości. 2. Pieczarki obrać, pokroić w koteczkę. 3. Cebulę posiekać. Lekko zrumienić na patelni na oleju

Kuchnia domowa Ani
Bigos 158

Bigos to jedno z moich ulubionych dań. Jem go na ciepło i na zimno. Uwielbiam ten smak. Dlatego też podzielę się z Wami moim przepisem. Składniki: 3 kg kapusty kiszonej (inaczej kwaszonej) 1 kg pokrojonej kapusty białej suszone grzyby (ja dodałam ok. 4 garści) ok. 1 kg wieprzowiny (łopatka, szynka itp.) 2 wędzone nogi z kurczaka kiełbasa (wedle  uznania

tojestpyszne.blogspot.com
Farszynki z kapuchą kiszoną 194

ugotowane wcześniej-zostały z obiadu ..i farszynki szybko były zrobione. 90 dag ugotowanych ziemniaków  25 dag mąki ziemniaczanej  2 jajka  sól  dowolny farsz[ u mnie kapusta kiszona-wcześniej ugotowana ]  Ziemniaki zmielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, sól i mąkę. Wyrobić ciasto, następnie odrywać po kawałku ciasta i formować placuszki, o grubości około

Moje domowe kucharzenie
Kulebiak 71

suszonymi pomidorami –  tatar ze śledzia –  śledzie w wiśniówce –  śledź marynowany w occie –  śledź na konfiturze z cebuli –  śledzie w kiszonych cytrynach KULEBIAK Przygotowanie : 2 h + czas przygotowania kapusty Porcje:  około 40-50 pasztecików *Uwaga – z tego ciasta możesz przygotować paszteciki i pierogi pieczone, pół na pół Składniki ciasto: – 450 g mąki pszennej + dodatkowa(...)drożdży) – 1 łyżka cukru – płaska łyżeczka soli – olej do nasmarowania formy dodatkowo 1 jajko i odrobina mleka do posmarowania pasztecików Składniki farsz: – 30 g suszonych grzybów – 300 g kapusty kiszonej – ½ cebuli –  sól – pieprz Przygotowanie : Farsz : Grzyby namaczaj w gorącej wodzie co najmniej przez całą noc. Następnie gotuj je w wodzie około 10-15 minut, aż zmiękną. W czasie

nietylkopasta.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 100

dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i dla Nas zawsze będzie zawierać dania bez mięsa. A jak jest u Was? Składniki na farsz: 1 słoik litrowy suszonych grzybów 3 kg kiszonej kapusty sól i pieprz liść laurowy ziele angielskie przyprawa do dań z kapusty 3 cebule olej do usmażenia cebuli Składniki na ciasto: 1 kg mąki + do posypania stolnicy(...)maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach lub siekamy drobno nożem.  Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule, dodajemy do farszu. Składniki farszu tj.kapusta kiszona, mielone grzyby,cebula oraz przyprawa do dań z kapusty łączymy ze sobą doprawiając solą i pieprzem. Dużo pieprzu ;). Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, olej i stopniowo dolewamy wodę, następnie delikatnie mieszamy

Życie zaczyna się w kuchni
W jaki sposób ugotować mistrzowski bigos? 81

gotuje, tym będzie lepszy. Co więcej, powinien po ugotowaniu postać 2-3 dni w chłodzie. Odgrzany rozkwitnie pełnią smaku. Zacznijmy od kapusty. Przepłuczmy i poszatkujmy 1,5 kg kiszonej kapusty. W dużym garnku na oleju podsmażmy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajmy kapustę, chwile smażmy razem. Dolejmy około 1 litra wody, dołóżmy po kilka listków laurowych i ziarenek ziela angielskiego, łyżeczkę

ProstePesto.pl