kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:195/414)

Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 47

trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów

Codogara
Bigos z młodej kapusty 70

Bigos z młodej kapusty to świetny pomysł na danie dla osób, które wolą łagodniejszy smak dania. Bigos z młodej kapusty przygotowuje się dużo szybciej niż tradycyjny, jest łagodniejszy w smaku, ponieważ nie zawiera kiszonej kapusty, gotowy jest w trochę ponad godzinę, nie trzeba go dusić kilkukrotnie, by wydobyć jego aromat. Tak przygotowany bigos idealnie nadaje się jako obiad z dodatkiem

To Musisz Wiedzieć
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 92

Ciasto: ( porcja na 50 sztuk) Mąka pszenna  500 g Woda ciepła ok. szklanka 250 ml Żółtko Farsz: Mięso gotowane u mnie łopatka 700 g  Kapusta kiszona 700 g Cebula Sól Pieprz Olej do podsmażenia cebuli 2-3 łyżki Przygotowanie: Kapustę zalać zimną wodą.Gotować do miękkości z odrobiną soli. Ugotowaną kapustę odcedzić i wystudzić. Odcisnąć dobrze z nadmiaru

Kulinarne przygody
Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami 107

Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami to pyszne nowalijkowe danie. Przyjęło się, ze łazanki podawane są z kiszoną kapustą, ale nic nie stoi na przeszkodzie by do tego użyć młodziutkiej główki kapusty. Nie dodałam tu grzybów, tylko pieczarki. Grzyby moim zdaniem byłyby za ciężkie smakowo w towarzystwie młodej kapusty. Okrasiłam to danie boczkiem i kiełbasą, … Czytaj dalej Łazanki

Pieprzyć z Fantazją
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 94

trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów

Codogara
Schab pieczony w kapuście 202

wychodzi taki suchy. W tym przypadku mięso pozostaje kruche, łatwo się je kroi, a dzięki kapuście, mamy niemal cały obiad gotowy ;) Składniki: 2 kg schabu bez kości 1 kg kiszonej kapusty 100g grzybów leśnych 1 szklanka bulionu 2 łyżki sosu sojowego 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Sól, pieprz do smaku Olej

Kuchnia w czekoladzie
Kiszona kapusta 113

czasu do czasu mam ochotę na samodzielnie ukiszoną kapustę. No więc kupiłam, posiekałam, ukisiłam. I już mam na pierwsze potrawy z moją kiszoną kapustą. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej 155

mąki pszennej 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: mięso z rosołu z dwóch udek z kurczaka około 150-200 gr kapusty kiszonej wszystkie warzywa z rosołu 1/2 cebuli uduszonej na oleju  1/2 główki cebuli do kapusty około 3/4 szkl wody do kapusty olej do smażenia 1. Kapustę jeśli jest bardzo

Gotowanie...to proste !
Sałatki i surówki w diecie dr Dąbrowskiej. Część 3 435

surówki, ale każdy może sobie je komponować po swojemu, dodając świeże lub suszone zioła. Surówki i sałatki według zasad diety dr Dąbrowskiej Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki Surowy burak, marchewka, jabłko, sok z cytryny Burak i ogórek kiszony Rzodkiew, marchewka, jabłko, burak, sok z cytryny Pomidor, grejpfrut, sałata karbowana

To co kocham
NALEŚNIKI Z NIESPODZIANKĄ 117

masła sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-miksujemy mąkę z mlekiem,jajkami,dodajemy olej,majeranek,kozieradkę i sól.Odstawiamy ciasto na 30 min.Cebulę i czosnek obieramy,siekamy,podsmażamy na oleju.Dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną,grzyby namoczone wcześniej w szklance wody,liść laurowy,ziele ang. i ziarna pieprzu.Dusimy kapustę ok.30 min.Gdy będzie miękka  ,odparowujemy i studzimy.Wyjmujemy liść,ziele i pieprz oraz grzyby.Dodajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 102

Chyba każdy zna jej smak. Mnie kojarzy się z domem rodzinnym.  U mnie zazwyczaj w duecie z rybą lub gulaszem. Składniki: 300 g kapusty kiszonej  1 marchewka 1 jabłko  1 cebula kminek 1 łyżeczka cukru pieprz olej  Przygotowanie Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, następnie posiekaj na mniejsze kawałki.  Marchewkę i jabłko obierz ze skórki

Kukuleczki
Paszteciki 107

pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem mielimy w maszynce. Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę. 2. 1/2 kg pieczarek, 1/2 kg kapusty kiszonej, 2 cebule, 2 listki laurowe, 2 ziela angielskie, 4 łyżki oleju, sól, pieprz. Kapustę odciskamy, siekamy, a następnie wkładamy na rozgrzany olej, dodajemy listki i ziele i przez chwilę dusimy

Czary - gary w kuchni
Paszteciki z kapustą i grzybami 159

Składniki na ciasto: - 0,5 kg mąki - 40 g drożdzy - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - szklanka wody - 3 żółtka - 1/4 kostki margaryny Składniki na farsz: - 0,5 kg kapusty kiszonej - 30 g suszonych grzybów - 2 cebule - olej, łyżka masła - sól, pieprz Przygotowanie farszu: Kapustę obgotowujemy w wodzie i wystudzamy. Grzyby najlepiej dzień wcześniej namoczyć i gotujemy. Cebulę kroimy

Pan i Pani Smith w kuchni
Bliny z farszem 144

wołowe) 1 mała cebula 1 jajko 1 łyżka śmietany sól, pieprz Mięso przepuścić przez maszynkę wraz z cebulą, dodać pozostałe składniki, wymieszać.  Farsz II 1 szklanka ugotowanej kapusty kiszonej kilka grzybów suszonych (namoczyć i ugotować) lub pieczarek(poddusić) Łyżka oleju, sól, pieprz  Kapustę i grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez

Praktyczna pl
Surówka z kapusty, pora i koperku 312

najlepszych. Ta surówka, którą dzisiaj proponuję ma bardzo podobne składniki, ale doprawiana jest zupełnie inaczej, kapusta nie jest też siekana tak drobno. Do ryb natomiast niezastąpiona jest surówka z kiszonej kapusty, na którą przepis znajdziecie tutaj. Surówka z kapusty, pora i koperku, ma dodatek tartej marchewki, oraz jogurtu wymieszanego z majonezem, surówka jest bardzo smaczna jako dodatek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię