uwielbiamy. Przyznam się szczerze, że keczupu ze sklepu już daaawno nie kupowałam. Wyjadamy na zmianę ten keczup z cukinii i z dyni – klik . Wykorzystuję go nie tylko na kanapki czy jako składnik sosów. Świetnie smakują zapieczone w nim skrzydełka Polecam, bo jest pyszny! KECZUP Z CUKINII 1,5 kg obranej i wydrążonej cukinii 0,5 kg cebuli 2 łyżki
Pieguskowa KuchniaPasta z makreli i twarogu to świetna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie. U mnie w domu takie pasty kanapkowe budzą zawsze zadowolenie. Lubimy każdą odmianę od zwykłej kanapki z wędliną. Wędzona makrela jest ogólnie dostępną rybą i dlatego jeżeli chodzi o pastę makrelową to za każdym razem lekko modyfikujemy jej skład. Dzisiejsza pasta kanapkowa jest z dodatkiem twarogu
Pieguskowa Kuchniamąż w upały zdecydowanie odmawia konsumpcji wielu rzeczy. Na śniadanie kanapki są be. Trzeba ratować się wymyślając inne rzeczy . Przygotowanie dla niego obiadu do pracy jest nie lada wyzwaniem. Bo obiad ma być obiadem, a do tego musi mieć możliwość konsumpcji na zimno. Najlepiej jeszcze jakby obiad był chłodzący. No nic…porzućmy kwestię mężowskich obiadów a wróćmy do naszych
Mieszam w Garnkumiałam w domu czyli czosnek i liść laurowy. Już myślę o kolejnych kiszonkach, bo są bardzo zdrowe i dziecinnie proste w wykonaniu. Ich zastosowanie jest wszechstronne, od dodatku do kanapek, sałatek, po hamburgery i wszystko co tylko przychodzi nam do głowy. Kiszona cukinia 1 cukinia, wybrałam żółtą 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy zimna woda sól Przygotowanie: Z cukinii
Moja smaczna kuchniaPrzecier z cukini ..pasta z cukini ...Znane pod różnymi nazwami, a zawsze smaczne. Używam na domową pizzę, używam do kanapek. Moi synowie pokochali ten cukiniowy rarytas i nie wyobrażam sobie bym nie zrobiła go do słoików na zimę. Jeśli jeszcze nie znacie, to koniecznie musicie wypróbować. Z jednej porcji wychodzi 16 słoiczków. Składniki: 1,5 kg cukinii
Z Majeczką w kuchnisycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego chleba. Też prosto i konretnie – bo tego „obkładu” to jest całkiem sporo, że nie widać chleba pod spodem ; ) Te które widzieliśmy w Torvehallerne to male
Szybko Tanio Smacznierobienia przetworów ☺ . Ale jak jest z czego i czas pozwala, to grzech nie zrobić. Tym razem robiłam suszone pomidory. Są bardzo dobre, a zimą wprost nieocenione. Do zup, sałatek, kanapek, zapiekanek – wyobraźnia nie zna granic. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieIdealne, pachnące smarowidło do kanapek. Takie pesto super smakuje z makaronem spaghetti czy ryżem. Warto wypróbować przepis by cieszyć się daniem godnym mistrzów. Można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni zalane w słoiczku z wierzchu olejem. Pesto z rukoli i pistacji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemałe kawałki nożem, układam w miseczce i rozdrabniam drobno widelcem, dodaję majonez, chrzan, posiekany drobno szczypior, starty ser, pomidora, przyprawiam do smaku. Mieszam dokładnie do połączenia składników. Podaję na kanapkach, grubo, dodatkowo posypuję szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem
Zasmakuj Kuchniodsączyć z zalewy, pokroić na plasterki. Każdą kromkę chleba smarujemy pesto. Na połowie układamy po kawałku pomidora i mozzarelli. Przykrywamy drugą połową chleba, posmarowaną częścią do środka. Kanapki zapiekamy w opiekaczu do zezłocenia. Podajemy z keczupem lub innymi dodatkami. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiOgórki o nucie słodko kwaśnej o łagodnym smaku doskonałe do kanapek Składniki • Ogórki większe Marynata •1,5 szkl octu jabłkowego • 10 łyżek cukru • 2 czubate łyżki soli • 2 l wody Do każdego słoika • gorczyca • kawałek cebuli • ząbek czosnku • plasterek chrzanu • plasterek marchwi • 1 ziarenko ziela angielskiego • kilka ziarenek pieprzu • duża szczypta kurkumy • liść laurowy Sposób
W królestwie smaków Beatybułką tartą keksówki. W środek ciasta włożyć parówki, dwie obok siebie. Na wierzch delikatnie posypać bułką. Piec w 180 stopniach ok. 1,5 h . Podawać do obiadu lub na kanapkę. Najlepiej smakuje na drugi dzień kiedy już jest mocno twardy, prosto z pieca z racji rozpuszczonego sera może być trochę rzadki
pieprzny smaczekzacząć przygotowywać zapasy i wypełnić po brzegi swoją spiżarkę. Dziś pod nóż poszła papryka, duuuużo papryki. Zimą taka papryka konserwowa będzie idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek czy obiadu. Składniki: 3 kg papryki 2 duże cebule zalewa 3 L wody 1,5 szklanki octu 1 szklanka cukru 2,5 łyżki soli dodatkowo na każdy słoik
magiczna kuchnia Kasiroku zrobiłam na próbę 3 słoiczki z ogórkami pokrojonymi w plasterki, które znalazłam u Anety . Powiem Wam, to jest strzał w dziesiątkę. Ogórki chrupiące i super sprawdzają się na kanapki. Oczywiście w najbliższym czasie będzie zakup ogórków i zrobię kolejne słoiki. Składniki: ogórki gruntowe dowolna ilość chrzan czosnek koper Zalewa: 1 litr gorącej przegotowanej wody 1 łyżka soli kamiennej Przygotowanie
Ala piecze i gotujedrugie głównie Ptysia i ja; Pączusia nadal miała chęć gonić za piłką po ogrodzie) stwierdziłam, że najwyższy czas na śniadanie. Tylko co by tutaj zjeść...? Nie miałam chęci na kanapki; mam wrażenie, że ostatnio jem ich zdecydowanie nie dużo, i to na wszystkie posiłki w ciągu dnia. Zajrzałam do lodówki; wodziłam oczami po jej zawartości, a synapsy pracowały na najwyższych
Pożeraczka, czyli raz adobrze