może być równie dobrze w połowie kwietnia. Jak Wy byście się czuli, gdybyście musieli czekać na ulubione danie prawie miesiąc dłużej? Nadchodzi Wielkanoc! Wypijmy za pożegnajcie postnego śledzia! Kiedy jednak przychodził już ten dzień, zaczynała się uczta. Dziś kiedy nie pościmy wcale lub co najwyżej symbolicznie i gdy zielone warzywa dostępne są w sklepie przez cały rok nie potrafimy
Ugotowane pozamiataneJeśli śledzicie trochę mój blog, to pewnie wiecie, jeśli trafiliście tutaj dopiero co, to chleba nie kupuję regularnie od jakiś 5 lat. Nie powiem, żebym w cale nie kupowała, zdarzyło mi się z 4-5 razy w tym okresie chleb kupić. A bo to miałam smaka na jakiś konkretny rodzaj, albo po porodzie nie chciało mi się zwyczajnie chleba piec
Mieszam w GarnkuNależę do tych dziwnych osób, które ze słodyczy najbardziej lubią tatara i śledzia z cebulą. Oczywiście z drugiej strony kocham miłością pierwszą domowe ciasto drożdżowe, takie, które ma dużo kruszonki i jeszcze więcej kruszonki. Umówmy się, każdy kocha – nie ma nic lepszego niż ciepła drożdżówka z masłem popijana szklanką mleka. Jednak moje parszywe serduszko domaga się konkretów. Ostro, wytrawnie
ladykitchenCzekolady, podekscytowana jak podczas pierwszej randki. Więc w pewien wtorkowy poranek spacerowałam tam o 6:00 rano z siatkami pełnymi policzków wołowych, indyczych wątróbek, jabłek Szara Reneta, dobrej włoszczyzny, śledziem i kilkoma moimi dietetycznymi fanaberami w stylu czarna soczewica czy fasola adzuki. Wieczorem przygotowałam ciasto na makaron i zamarynowałam w chili i winie wątróbkę. Dopiero kolejnego dnia mogłam dokończyć dzieła
Mango Papajapasztecika była od dołu. I każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem, po czym posypujemy nasionami chia. 14. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy przez około 10 - 15 min. Ja śledziłam cały proces pieczenia, bo nie chciałam żeby za bardzo się spiekły a wiem, że każdy piekarnik inny, więc proszę kontrolować czas. Smacznego
Mój pomysł namnie znają lub śledzą naszą stronę od jakiegoś czasu wiedzą że szczególną miłością darze buraki ;) Miłością długą, mocną i niezwykle silną. Owocuje ona w liczne danie z burakiem w roli głównej, zarówno tej tradycyjnej jak sałatki, czy zupy. Jak i bardziej ekstrawaganckiej jak smoothie, czy ciasta. Tym razem moja wielka sympatia wylądowała w tarcie wraz z towarzystwem sera feta
Kolizje Smakówporcja - 105 kcal: - białko - 3 g - tłuszcze - 0,6 g - węglowodany - 12 g - błonnik - 2 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjesłonecznikiem. Smacznego! 1 porcja - 556 kcal:- - białko - 24 g - tłuszcze - 27 g - węglowodany - 53 g - błonnik - 10 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeporcja (bez dodatków) - 123 kcal - białko 5.5 g - tłuszcze - 3 g - węglowodany - 17 g - błonnik - 1.7 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeŚmietana gęsta ½ szklanki Masło 3 łyżki Sól i pieprz do smaku Cukier do smaku Chrzan tarty 2 łyżki Natka pietruszki posiekana 2 łyżki Pomidor 4 szt. Wykonanie: Śledzie zalać mlekiem, odstawić na godzinę, wyjąć, osuszyć i drobno pokroić. Następnie utrzeć z masłem dodając stopniowo twaróg i przyprawy do smaku. Z przygotowanej masy, formować zwilżonymi dłońmi owalne kulki w kształcie
Tradycyjna Kuchniapiekarniku nagrzanym do 250 stopni przez około pół godziny. Podajemy ryby z warzywami i polewamy resztą masła. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjepasztecika była od dołu. I każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem, po czym posypujemy nasionami chia. 14. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy przez około 10 - 15 min. Ja śledziłam cały proces pieczenia, bo nie chciałam żeby za bardzo się spiekły a wiem, że każdy piekarnik inny, więc proszę kontrolować czas. Smacznego
Mój pomysł nałyżce sera ricotta oraz kiełki. SMACZNEGO! Polecam Ci także: – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów
nietylkopasta.plbowiem 3-4 nowe pyszne przepisy. Jeśli jeszcze nie obserwujesz na stałe bloga, zachęcam Cię do tego. Kliknij powiadomienia w przeglądarce, obserwuj na Facebooku lub na Instagramie. Możesz także śledzić bloga na zBLOGowani.pl, nie zapomnij o tym co jeść na diecie? To zaczynamy, zapraszam do zaglądania do przepisów przez kliknięcie w zdjęcie lub nazwę danej potrawy. SAŁATKA BROKUŁOWA KREM BROKUŁOWY
nietylkopasta.plzachwyceni. W ten sposób przeważnie marynuje się grzybki albo warzywa, ale jak widać mięso też można tak przyrządzić. Szczególnie panowie będą bardzo zadowoleni z takiej przekąski bo nie tylko śledzie dobrze smakują w duecie z wodą ognistą. Macie wątpliwości? Niepotrzebnie. Jestem pewna, że takie marynowane kulki mięsne będą Wam smakować. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza