kanapki - 13123 przepisów (strona:432/875)

Kotlety z serem i bazylią pieczone w piekarniku 187

piekarniku kotlety wieprzowe z cukinią . Do pieczonych kotletów wystarczy ugotować ziemniaki, zrobić jakąś surówkę. Zimne kotlety można zjeść z pajdą chleba jak wędlinę i pokrojone w plastry jeść na kanapkach. Tym razem upiekłam 6 dużych kotletów wieprzowych faszerowanych serem topionym i świeżą bazylią . Polecam pyszne Pieczone kotlety z serem i bazylią. Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1 jajko, sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Majonez z fasoli 204

jest identyczny jak te znane ze sklepowych półek. W związku z tym, że PRZYPOMINA W SMAKU majonez, jest tak nazwany. Świetnie sprawdza się w sałatkach, jak i na kanapkach. Artykuł Majonez z fasoli pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Kiszony bób w solance 163

sposoby. Poszukajcie zresztą w zakładce bób , może coś Was zainspiruje. Zauważyłam przepis na kiszony bób u Pyzy i zaraz zrobiłam. Rezultat był taki że bób miał być do sałatek, kanapek a co się stało? był tak pyszny że pierwszy kilogram pożarłam, no nie sama bez niczego, sam, sote. On jest naprawdę przepyszny, zróbcie sobie bo jeszcze jest na straganach

Moje Małe Czarowanie
Pasta z bobu i kiszonych cytryn 205

razem do zrobienia pasty z bobu użyłam kiszonych, aromatycznych cytryn. Pasta jest aromatyczna, przepyszna, zajadam samą ale można do kanapek albo jako dip do warzyw. Polecam gorąco. Kiszone cytryny do kupienia w sklepie z żywnością orientalną albo zróbcie sami, przepis wkrótce. Pasta z bobu i kiszonych cytryn. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
“Wielka księga słoików” – recenzja 196

zrobić z nadmiarem czereśni, pigwy i będziecie znać 100 przepisów na kwaszone ogórki. Poznacie też sporo patentów na sosy do dań obiadowych i warzywa w plasterkach jako dodatek do kanapek. “Wielka księga słoików” ma oldskulowe wkładki ze zdjęciami jak w starych książkach kucharskich i sporo przepisów ze spiżarni mamy autorki, ale będzie dla nas odkrywcza, bo u nas takich kiszonek

Ugotowane pozamiatane
Chleb graham z foremki 204

Pieczywo doskonałe: pełnoziarniste, wilgotne, pachnące, z grubą chrupiącą skórką. Idealne na kanapki. W przepisie użyłam kefiru, dzięki czemu chleb dłużej zachowa świeżość. Wierzch możemy dodatkowo obsypać ziarnami słonecznika lub siemienia lnianego (wcześniej posmarować chleb jajkiem rozmąconym z łyżką mleka). Nie ma nic lepszego niż smak domowego pieczywa bez sztucznych dodatków :) Z ciasta możemy uformować bułeczki, wówczas dopiekamy je krócej około

Smak mojej kuchni
Roladki z tortilli z kurczakiem i sosem szpinakowym 331

ogórki małosolne, mogą być również świeże -pół czerwonej papryki -serek śmietankowy do posmarowania placków -listki świeżej bazylii Sos szpinakowy: -1 szklanka świeżego szpinaku -1 opakowanie serka twarogowego na kanapki, śmietankowego (150 g) -1 ząbek czosnku -sól, pieprz -kilka listków bazylii (opcjonalnie) Przygotowanie --> Pierś z kurczaka kroimy na cienkie kawałki. W misce mieszamy maślankę z wszystkimi przyprawami, dodajemy do niej kawałki

Marta Gotuje
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal 186

ksylitolem. Posyp pokruszonymi orzechami, chia i nasionami granatu. Możesz też użyć np. malin, jagód lub truskawek. II ŚNIADANIE K:247.9 / B:16.4 / T:11.9 / W:17.5 / Błonnik:6.2   KANAPKA Z PASTĄ AWOKADO Z TUŃCZYKIEM Papryka czerwona (świeża) – 10 g (0.07 x Sztuka) Sok z cytryny – 6 g (1 x Łyżka) Koper ogrodowy

Powiedz dietom nie
Dżem z czerwonej porzeczki z cukrem żelującym Diamant 205

Pyszny dżem z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. W okresie zimowym bardzo ale to bardzo chętnie zajadamy sie nim. Do przygotowania dżemu użyłam cukru żelującego   Diamant , który sprawił, że owoce były gotowane krócej i nie straciły nic na swojej wartości i kolorze.    Składniki: 1,5 kg czerwonej porzeczki 0,5 kg cukru żelującego Diamant Przygotowanie

Życie zaczyna się w kuchni
Kanapka z czosnkiem na impotencję 237

czosnek jest warzywem neutralnym, więc jego zastosowanie jest zgodne zarówno z białkami jak i węglowodanami. Można go dodawać do mięs i sałatek jako przyprawę - walor smakowy lub zjeść w kanapce jako dawka uderzeniowa - lecznicza. Każde zastosowanie czosnku jest  zgodne z dietą rozdzielną. Codzienne spożywanie jednego ząbka czosnku, to z kolei działanie profilaktyczne - naturalny suplement. Tu warto dodać informację, która

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Dietetyczny pasztet z piersi kurczaka 158

użyć blendera. Po przygotowaniu naszego pasztetu wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy łyżką. Gdyby okazał się zbyt suchy wystarczy dodać odrobinę oliwy z oliwek. A tak prezentuje się pasztet na kanapce

Programista w kuchni
Tosty z masłem orzechowym i bananami 146

Masło orzechowe Przygotowanie Obie kromki smarujemy masłem orzechowym. Banana obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na posmarowaną kromkę układamy plastry banana i przykrywamy drugą kromką. Tak przygotowane „kanapki” wkładamy do rozgrzanego tostera i trzymamy póki będą wypieczone tak jak lubimy

Programista w kuchni
Galaretka z czerwonej porzeczki 194

Bardzo lubię galaretkę z czerwonej porzeczki. Pamiętam jak w dzieciństwie jadłam kanapki z galaretką z czerwonej porzeczki i popijałam zimnym mlekiem. Do tej pory lubię takie połączenie. I choć mleko nie to samo, bo nie od krowy, tylko z kartonu, to smak galaretki taki sam. Żeby zrobić galaretkę potrzeba dodać sporo cukru więc to nie jest przepis dla osób ograniczających

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Chleb pszenny z ziarnami na drożdżach 181

Kolejny bochenek do wypróbowania dziś polecam. Bochen pełen ziaren i bardzo smaczny. Idealny na kanapki do szkoły czy pracy, ja uwielbiam. Pieczcie razem ze mną i cieszmy się zdrowym pieczywem. Chleb pszenny z ziarnami na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Paluszki z fety w panierce z czarnuszką 201

zakwaszającą). Warto wypełnić swoją pieprzniczkę zmieloną czarnuszką zamiast tradycyjnego pieprzu. Całe lub zmielone ziarenka można dodawać do pieczenia chleba (do ciasta oraz jako posypkę na wierzch), do zup, sałatek, kanapek, do bigosu i innych duszonych warzyw, przy wyrobie domowego sera, wina czy przy kiszeniu warzyw. Wspaniale komponuje się w panierce do fety… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego

mojewypiekiinietylko