Bardzo lubię galaretkę z czerwonej porzeczki. Pamiętam jak w dzieciństwie jadłam kanapki z galaretką z czerwonej porzeczki i popijałam zimnym mlekiem. Do tej pory lubię takie połączenie. I choć mleko nie to samo, bo nie od krowy, tylko z kartonu, to smak galaretki taki sam. Żeby zrobić galaretkę potrzeba dodać sporo cukru więc to nie jest przepis dla osób ograniczających
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKolejny bochenek do wypróbowania dziś polecam. Bochen pełen ziaren i bardzo smaczny. Idealny na kanapki do szkoły czy pracy, ja uwielbiam. Pieczcie razem ze mną i cieszmy się zdrowym pieczywem. Chleb pszenny z ziarnami na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezakwaszającą). Warto wypełnić swoją pieprzniczkę zmieloną czarnuszką zamiast tradycyjnego pieprzu. Całe lub zmielone ziarenka można dodawać do pieczenia chleba (do ciasta oraz jako posypkę na wierzch), do zup, sałatek, kanapek, do bigosu i innych duszonych warzyw, przy wyrobie domowego sera, wina czy przy kiszeniu warzyw. Wspaniale komponuje się w panierce do fety… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego
mojewypiekiinietylkosolimy i pieprzymy według uznania, po czym dokładnie mieszamy w celu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowe. Pastę nakładamy na chleb bądź bułki. Zajadamy ze smakiem. Koszt: 15 zł (porcja na kanapki dla 4 osób) Przygotowanie: 30 minut Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta z jajek i pomidorów suszonych Na koniec polecam też jajka
Kuchennyviral.plOgórki małosolne uwielbiam. Oprócz zajadania (w dużych ilościach) samych i na kanapkach staram się je też inaczej wykorzystać. Robiłam z nimi sałatkę a także zupę a tym razem przygotowałam polędwiczki w sosie. Ogórki małosolne mają swój specyficzny smak i nadają daniu ciekawy posmak. jeśli ktoś lubi ogórki małosolne tak jak ja to bardzo polecam. składniki: 1 poledwiczka wieprzowa
Monia miesza i gotujeOgórki konserwowe sprawdzają się świetnie jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Przepis na ogórki konserwowe, który zamieszczam poniżej, stosuje od lat . Jest bardzo prosty a ogórki są twarde i smaczne . składniki: 4 kg ogórków średnich i małych zalewa: 4 l wody 0,5 litra octu 10 % 1 szklanka cukru 0,5 szklanki
Ugotujmy Coślubię takie świąteczne poranki. Mogę wtedy posiedzieć dłużej w pidżamie razem z Miśką i zjeść coś specjalnego. Nie zawsze muszą to być przecież kanapki czy parówki ;-) Tym razem postanowiłam na świętowanie pełną parą i na śniadanie będą gofry. Można je zjeść z jogurtem i owocami lub tylko z cukrem pudrem. To jest to co dzieci lubią najbardziej. Składniki: 1 szklanka
Gotowanie z pasjąKolejna odsłona śniadaniowa z małym towarzyszem przy boku. Weekendowe, wspólne śniadania to jest to na co czekam przez cały zabiegany tydzień, Staram się, aby to nie były kanapki tylko coś specjalnego, na co Młoda czeka. A że najbardziej lubi wszystko co konkretne, to zawsze staram się sprostać Jej wymaganiom :) Tym razem wykańczanie serka mascarpone z lodówki. A że Miśka
Gotowanie z pasjązawsze jak zostaję z Miśką z rana szykuję na śniadanie coś innego niż jajko. Bo o kanapkach moje dziecię nie chce słyszeć. Tym razem zamiast tradycyjnych racuchów jabłka w cieście. Miśka ugryzła, ale odkryła niestety od razy, że można zjeść osobno ;) efekty zobaczycie na końcu. Składniki: 3 jabłka 2 jaja 250 ml mleka 250 ml wody
Gotowanie z pasjąMały dodatek to artykułu "Kanapka z cebulą i chrzanem na ból gardła" . http://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2017/07/kanapka-z-cebula-i-chrzanem-na-bol-garda.html Moja podświadomość podpowiadała mi, że do cebuli mam dodać chrzan! Więc zadałem sobie pytanie: "Dlaczego cebula i chrzan? Oto co znalazłem w internecie! CEBULA zawiera substancje bakteriobójcze bogata w witaminę C zawiera fosfor, magnez, siarkę, cynk, krzem - minerały wzmacniające odporność zawiera potas i obniża
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepełni więc grzechem byłoby nie zrobić domowych ogórków konserwowych którymi zimą zajadam się z wielkim apetytem. Świetnie pasują do obiadu, jako przekąska czy do ulubionej sałatki albo na kanapkę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupowałam je w sklepie... te domowe są idealne a zrobione przez mamę, niebo w gębie! Składniki na zalewę; 1 litr wody pól szklanki octu
Radość kipiąca uśmiechem.ciężkie, syte śniadania. Ale są dni, kiedy ich po prostu pragniemy, bo mamy na przykład dosyć fit-super healthy śniadań na co dzień, albo znudziły nam się zwykłe, prymitywne kanapki, czy płatki z mlekiem. Ja na taki english breakfast często jestem chętna, bo je po prostu lubię, choć to danie jest może bardziej pracochłonne niż zwykłe, tradycyjne polskie śniadanie
Calzonella.compierwszym razem. Jestem perfekcjonistką, zatem, gdy mam jakiekolwiek zastrzeżenia, zmieniam recepturę i próbuję aż do skutku. Jednak to mięsko wyszło świetne i już. Część oszamaliśmy jako wędlinę na kanapki, a część została podana z pieczeniowym sosem. Do tego świeża fasolka szparagowa i pyszny obiad gotowy. Czytaj więcej
Pichceniomaniasię da 😉 Dziś u mnie pesto z bobu z dodatkiem bazylii oraz orzechów nerkowca. Doskonale smakuje na ciepło, np. z makaronem lub na zimno w formie pasty, np. do kanapek lub grzanek. Prosty i szybki przepis, którego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30 minut, a smakuje znakomicie. Musicie koniecznie go wypróbować! Składniki: ok. 400 g bobu 1-2 ząbki
Kuchnia MagdaLenyUwielbiam je zimą na kanapki,właśnie wtedy kiedy pomidory nie mają już smaku i coś by się przydała na tą wędlinkę położyć,w mojej wersji lekko pikantne bo dodałam pół ostrej papryki ,ale oczywiście można ją zastąpić kawałkiem papryki słodkiej-polecam Składniki: 2 kg ogórków gruntowych (fajnie jest dopasować je wielkością do wysokości słoików) 4-5 ostrych papryczek 3 szklanki
Swojskie jedzonko