Takie danie jest świetnym rozwiązaniem na letni, szybki obiad. Z pewnością wszystkim zasmakuje. Pesto z rukoli możecie wykorzystać jak ja do makaronu, ale także świetnie sprawdzi się ono na kanapki z pomidorem, czy jako dodatek do domowej pizzy. Polecam! Makaron z pesto z rukoli Składniki : 250g makaronu (najlepiej świderki) Pesto z rukoli: 70g rukoli 10g bazylii (opcjonalnie) 50g orzeszków pini
Codzienne GotowanieZdrowa, smaczna i szybka do zrobienia pasta do kanapek, krakersów i innych... Składniki na pastę z suszonych pomidorów: suszone pomidory w oleju z ziołami 270 g 4 łyżki słonecznika 10 dużych listków bazylii sól pieprz Słonecznik uprażyć na patelni do zarumienienia. Poczekać aż ostygnie. Wrzucić do garnka razem z pomidorami w zalewie i liśćmi bazylii. Doprawić do smaku solą
Karola gotujeprzeszkadza, bo wspaniale się je chrupie Super zdrowa i ciekawa smakowo przekąska dla małych i dużych dzieciaków My również lubimy jeść je w formie “kanapek” np. z humusem lub guacamole i świeżymi warzywami. Polecam . Składniki: 1 szklanka mąki z ciecierzycy 1/2 szklanki maki ryżowej 1 szklanka batatów ugotowanych na parze mąka ryżowa do podsypania Wykonanie: W jednym naczyniu mieszamy mąkę
Lamarida.pltakie dobre. Uwielbiam pesto z bazylii, ale to spokojnie dorównuje mu smakiem. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, zaledwie 10 minut wystarczy, by mieć gotowy sos do makaronu, pastę na kanapki lub dodatek do sałatek. W każdej wersji jest pyszne. Dodatkowo jest bardzo przydatne przy wizycie niespodziewanych gości - wyjmujemy słoiczek z lodówki, gotujemy makaron i mamy gotowe danie. Polecam zwłaszcza teraz
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanierówne kwadraciki. Następnie rozkładamy kromeczki i do każdego kwadracika wkładamy plasterek mozzarelli. 3. Tak przygotowane mini tosty wkładamy do nagrzanego tostera, po dwa mini tosty w każde miejsce na kanapkę i zapiekamy. 4. Na wykałaczki nabijamy listek bazylii, pół pomidorka koktajlowego i po dwa mini tosty z mozzarallą. 5. Podajemy same, z salsą pomidorową lub ulubionym sosem. Smacznego
Podwójnaporcjalubimy najbardziej. Zresztą wiecie, że jestem gorącą zwolenniczką śniadań i kiedy tylko mogę, to namawiam Was do ich jedzenia. Chociażby we wpisie, gdzie pokazałam Wam kilka pysznych kanapek . Z porządnym śniadaniem każdy dzień jest łatwiejszy. Dzisiaj propozycja śniadania na słodko, w sam raz dla łasuchów takich jak ja. Tost francuski, czyli kawałek tostowego chleba lub słodkiej chałki, namoczony
Codzienna kuchnia niecodziennaNiezwykle mięciutkie i pyszne mięsko na kanapki,zazwyczaj robię po kawałku boczku i karczku,żeby nie było monotonnie.Dobrze jest używać do tej metody pieczenia lekko tłuste mięsko bo sól wyciąga tłuszcz z mięska i jakby było chude to było by za suche . Polecam gorąco!! Składniki: ok 1 kg karczku, ok 1 kg boczku sól ok 2 kg(może być kamienna
Swojskie jedzonkoOmega 3, ale dodatkowo skarmelizowałam na patelni dodając syrop klonowy, by nie było zbyt słodko, dodałam szczyptę pikanterii w postaci papryczki chilli. Jak w każdej, dobrej i solidnej kanapce, nie mogło zabraknąć białka! Postawiłam na kurczaka, ale nie myślcie tutaj o nudnym filecie z kurczaka! O nie! Na ruszt poszły skrzydełka z kurczaka, w przyprawie orientalnej, a dokładnie, zrobiłam
SMYKWKUCHNIKolorowe kanapki z serkiem łososiowym i łososiem wędzonym oraz truskawkami. Do schrupania na dwa kęsy i zapewniam że nie zostaną. Powiem świeżości na przekąskę. 10 kromek kawiorka pszennego 1 serek o łososiowym smaku 170 g 100 g łososia wędzonego 15 dkg truskawek 1 kawałek ogórka pieprz czerwony koper świeży 1/2 papryczki chili mozzarella kulka melisa świeża Kawiorek smaruję cienko serkiem
wesoła kuchniaczekolady znajdziecie TU--- https://www.straganzdrowia.pl/pl/p/Czekolada-gorzka-70%2C4-z-pigwa-i-truskawkami-85g/3166 KONFITURA Z PAPRYKI BIO ✔Pyszna Konfitura z Papryki. ✔Ekologiczna ✔ Wykonana z naturalnych składników ✔ Bez konserwantów czy ulepszaczy ✔Idealna do kanapek, mięs, wędlin,serów, pasztetów ✔Jako dodatek do krakersów,naleśników ✔Jako baza do zapiekanek ✔Po otwarciu słoiczka od razu chce się spróbować ✔Zapach konfitury jest delikatny ale bardzo przyjemny ✔Polecam
Gotowanie Patkiświeżym pieczywie, z dodatkiem pomidora i plastra szynki smakowała świetnie i gdyby ktoś nie wiedział z czego jest, przypuszczam, że miałby problem zgadnąć. Użyłam jej również do piknikowej "kanapki", na którą pomysł wrzucę ciut później :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Kuchnia w czekoladzieulubieńcem jest również produkt firmy Super Krówka. Tym razem mam Wam do polecenia krem kakaowo-orzechowy, który na pewno przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi czekolady. Idealny do smarowania na kanapki, do wafli czy do wyjadania łyżeczką w przypływie ochoty na coś słodkiego :). Kolejnym produktem jest wegańska biała czekolada nugatowa firmy iChoc. Próbowałam już kilka czekolad tej firmy i żadna
wegujemyktóre są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania. Bób można zamrozić, bób można ususzyć i zimą cieszyć się jego smakiem i aromatem. Dziś bób przedstawiam w postaci pysznej pasty do kanapek, albo jako dip do innych warzyw. Polecam pastę gorąco bo jest nie tylko aromatyczna ale dodatkowo przepyszna. Przepis znalazłam u Marty Dymek w Jej Jadłonomi . Pasta z bobu z miętą
Moje Małe Czarowaniejeden na drugim i tak powstały pasek pokroić w poprzek na 6 jednakowych części. Ułożyć wszystkie części jedna na drugiej i taką wieżę przełożyć do formy, tak by kanapki stały dość luźno na sztorc. Ułożone ciasto posypać kruszonką.Zostawić na 20 - 30 minut w ciepłym miejscu do podrośnięcia.Piec w rozgrzanym do 180 °C piekarniku 30 - 35 minut
Moje domowe kucharzenie