Duszone pieczarki, szybki dodatek do dań mięsnych czy warzywnych, do kanapek, makaronów . Uwielbiam. Dziś duszone pieczarki z porem i natką pietuszki. SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek 1 por ( biała część) 1 pęczek natki pietruszki PRZYPRAWY: sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka papryki czerwonej ostrej masło do smażenia
Gotowanie PatkiAwokado obieramy i kroimy na plasterki. Kładziemy na sałacie. 3 Dodajemy do całości pomidora pokrojonego w plastry oraz ugotowane krewetki. Solimy i pieprzymy oraz polewamy oliwą z oliwek/sosem balsamicznym. Kanapki z awokado | 3 proste przepisy Artykuł Sałatka z awokado i krewetkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia BazyliiKiedyś po sieci krążył zagraniczny filmik na "korean street sandwich", a przedstawione w nim kanapki bardzo mi się spodobały. Wiedziałam, że nam wielbicielom wszelakich tostów na pewno zasmakują. A do tego zaciekawiło mnie użycie sałaty lodowej na ciepło, bo zawsze używałam ją na surowo. Bardzo nam to smakowało i na pewno na stałe wejdzie do naszego śniadaniowego menu. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaalternatywą" dla tradycyjnego smalcu. Zaraz obok smarowidła z białej fasoli , które swego czasu także gościło na naszym blogu. Bardzo lubię tego typu rozwiązania, które na zwykłą, czasem nudną kanapkę, rzucają nowe światło ;) Cebula po obróbce termicznej łagodnieje, przez co pasta nie przytłacza nas swoim smakiem. Oczywiście pozostaje on wyraźnie cebulowy, ale jednak w subtelniejszej odsłonie ;) Ważny jest też
zadanie-gotowanieSałatka wiosenna ze szpinakiem to idealna przystawka do obiadu, kanapek czy samodzielne danie. Bardzo lubię różnego rodzaju sałatki, a wiosna daje nam coraz więcej możliwości, aby je przygotować. Ta jest na bazie szpinaku, ale możecie go zastąpić roszponką lub rukolą. Za każdym razem będzie nowy smak i inny dodatek do obiadu. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie na moim blogu
O kuchni z uczuciemkminkiem, z żurawiną, z orzechami włoskimi, z bazylią, z pieprzem kolorowym czy wspomniany wcześniej przeze mnie ser koryciński z czarnuszką. Każdy z tych serów jest doskonałym dodatkiem do codziennych kanapek, sałatek, obiadów czy najróżniejszych przekąsek. Warto spróbować serów Państwa Bielec . Takich serów nie znajdziecie w zwykłym sklepie. Polecam zajrzeć na stronę http://www.serykorycinskie.com.pl/ Składniki: 2 większe piersi z kurczaka (pojedyncze
Słodkie okruszkidodajemy masło orzechowe i sól. Miksujemy do połączenia składników. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego. Wyciskamy krem na spodnią stronę ciasteczka, po czym przykrywamy go drugim ciasteczkiem - ma powstać ciasteczkowa kanapka ;) Odkładamy ciasteczka do lodówki na około godzinę, aby krem stężał i złączył ciasteczka. A potem: można wcinać jak ciasteczkowy potwór ;) Udanej niedzieli
W kuchni Katieposiekać. Miękkie masło rozetrzeć w misce ze śmietaną ( powinny mieć temperaturę pokojową ). Dodać posiekaną makrelę i szczypiorek, utrzeć na jednolitą masę. Dodać łyżeczkę słodkiej papryki, odrobinę pieprzu. Podawać do kanapek z dodatkiem np. sałaty, pomidora czy świeżej papryki
Kulinarne przemysleniapołową smaczliwki, quinoą i kiszoną limonką (kiszone limonki można ławo przygotować, tak samo jak kiszone cytryny, przepis znajdziecie TUTAJ ). Doprawiam solą i pieprzem, mieszamy i możemy smarować nasze bezglutenowe kanapki, placki, czy co tam chcemy. Smacznego
Quinoa Raz!Zapraszam dziś na przepyszne udka faszerowane mięsem mielonym , doskonale nadają się jako danie na spotkania rodzinne , imieninowe , urodzinowe , także doskonale smakują na gorąco jak na zimno na kanapki , serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 15 pałek z kurczaka 2 łyżki wegety 1 łyżka papryki czerwonej Farsz do udek 200 dag mięsa mielonego wieprzowego
Mój Smakciepło jak i na zimno smakuje wyśmienicie. Można ją podać na ciepło do obiadu z kremowym sosem musztardowym oraz pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub na zimno do kanapek. To jedno z moich ulubionych mięs - pasuje na każdą okazję i zawsze smakuje dobrze 😉 Składniki: pierś z indyka około 1 kg 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz rozmaryn bazylia oregano
Kuchnia MagdaLenychwile, gdy przed kolacją mamy ochotę na małą pychotkę. Kanapki nam się znudziły, jajka w różnej postaci również. W takim przypadku najlepszą przekąską jest szybka sałatka z makaronem. Prosta w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczna. Składniki: por szczypiorek puszka kukurydzy jajka makaron małe kokardki małe cebulki marynowane majonez musztarda sól, pieprz Por i jajka pokroić na małą kosteczkę. Szczypiorek
My World by Dagmara Rekchrupiącą skórką i sprężystym wnętrzem. Tym razem użyłam tylko wody zakwasowej bez zakwasu i efekt był zachwycający. Powstały dzikie drożdże z owoców i woda udźwignęła mąkę. Idealne na kanapki, ostatnio robiłam bruschettę i był znakomity ten chlebek. Polecam zabawić się z wodą zakwasową i na jej bazie z zakwasem , to nic trudnego tylko trzeba czasu i zajadamy pyszny chleb
Moje Małe Czarowaniecynamon. To są składniki, które właściwie dodaje się do słodkich ciast, a nie do chlebów - jednak moim zdaniem Struan to nadal chleb - można z niego robić wyśmienite kanapki nie tylko z miodem lub powidłami, ale również z serami żółtymi. A i z wędlinami też smakuje interesująco. Można również robić tosty. Reasumując - bardzo ciekawy i smaczny chleb. Dlatego namawiam do jego
Grahamka, weka i kajzerkarozwiązanie zarówno na rodzinny obiad, jak i na śniadanie czy kolację. Pieczeń jest niezwykle aromatyczna i bardzo dobrze się kroi, dzięki czemu bez problemu zastąpi sklepową wędlinę na codziennej kanapce. To danie to doskonałe rozwiązanie dla zabieganych. Chociaż czas potrzebny na wykonanie całego dania to niemal 3 godziny, jednak większość z niego, mięso się marynuje lub piecze. Ponadto za jednym
Kuchnia od dwojga