oliwy. Do tego świeże pieczywo, którym nabieramy potrawę. Dobrze smakuje, jak jest jeszcze ciepła, ale przeważnie spożywa się ją na zimno i wtedy również jest wyborna (jako smarowidło do kanapek, zajadane z posypką pokrojonej natki pietruszki, lub z dodatkami - oliwki, pomidory, czy avokado). Może być też używana jako dip do upieczonych lub surowych warzyw. Dzisiaj na blogu pokażę jak przygotować
Moja Mama Gotujeorganizm cukrów, stąd zaleca się ich spożywanie przez diabetyków . Jak to się je? Możemy je spożywać na milion sposobów. Jako dodatek do sałatek i dań głównych, możemy posypywać nimi kanapki, zmielone i połączone z odrobina wody stosować jako zamiennik jajek w wypiekach – pod wpływem płynów ziarna zwiększają bowiem kilkukrotnie swoja objętość i wytwarzają żel, który zawiera
Moja Mama Gotujemamą (mam nadzieję :)), że to, co zdrowe nie musi być niesmaczne, a wręcz przeciwnie może być pożywne i dobre w smaku. Śniadanie też nie musi ograniczać się do kanapek z szynką i serem. Jajecznica, też często serwowana w niedzielę musi czasami "odpocząć". Są produkty, których spożycie nawet w małych ilościach i bez użycia sztućców zagwarantują nam siłę na długi czas
Moja Mama GotujeSałatki to pyszny dodatek do kanapek na śniadanie lub fajna przekąska na imprezę dla Twoich gości. Dzisiaj sałatka z pora, jajek, szynki, sera i pieczarek :) To doskonała kompozycja składników ... polecam również na stół Wielkanocny! Składniki na ok. 6 porcji: 1 mały por 3 jajka 10 pieczarek 15 dag kruchej szynki 25 dag żółtego sera (twardego) 3-4 łyżki majonezu
Alutka-GotujeSchab jest smaczny i soczysty, moja rodziną uwielbia taką wędlinę na kanapki. Jest szybki do przyrządzenia, w niecałą godzinę mamy smaczna wędlinę. Składniki: 1,5 kilograma schabu 2 litry wody 3 łyżki majonezu Fanex 2 łyżki musztardy słonecznej Fanex 6 łyżek soli 1 łyżka pieprzu mielonego 3 listki laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka
Bajeczna Kuchniatemperaturze 170 °C. Następnie przez 15 minut w temperaturze 150 °C. Podczas pieczenia pod żadnym pozorem nie otwierać piekarnika aby bułki nie opadły Dla uzyskania lepszego BTW gotowych kanapek serwować z masłem, smalcem i innymi tłustymi dodatkami Smacznego! — BTW całości: 380 g, 662kcal, B 32 g, T 41 g, W 55 g ( w tym tylko 3 g cukru
Ola la LCHFPasta z awokado na stałe gości w naszym domu, dodaję do niej tylko różne dodatki i zawsze coś innego, zawsze coś pysznego na kanapki wyczaruję. Dziś polecam pastę z awokado i twarożku, jest pyszna i zdrowa. Polecam wszystkim na końcowe, trudne dni zimowe, trudne dla organizmu naszego gdy nie ma świeżych warzyw i owoców. Pasta z awokado, jaja i twarożku
Moje Małe Czarowaniewystygnięcia. Z płynu, który zostanie po pieczeniu możemy zrobić sos, wystarczy zredukować ilość wody, w razie potrzeby zmiksować. Jeśli chcemy schabik skonsumować w formie wędliny, do sałatki lub kanapki- najlepiej jeśli cierpliwie poczekamy z konsumpcją do rana, niech dobrze wystygnie i schłodzi się przez noc w lodówce. Mięsko jest soczyste, dobrze doprawione. Polecam
Pichceniomaniaoliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniaPyszna sałatka, która jest doskonała na lunch do pracy! Mojemu mężowi znudziły się już kanapki do pracy, wi ę c postanowiłam zrobić mu lekk ą i bardzo zdrow ą sałatkę z kurczakiem, warzywami i oliw ą z oliwek. Wierzch skropiłam sokiem z limonki, dzięki czemu sałatka ma orzeźwiający smak. Przygotowanie sałatki to zaledwie kilka minut
kulinarne odsłony patiSkrzydełka w sosie barbecue – czy może być bardziej amerykańska przekąska? Pewnie może (choćby kanapki z masłem orzechowym i dżemem :)), ale z nie mamy wątpliwości, że skrzydełka barbecue, to jedno z najbardziej klasycznych dań z USA. Idealne jako przekąska, ale też danie główne. Można je przygotować latem na grillu (uwaga! uzależniają!), ale także w domu w piekarniku, więc możecie się
Pociąg Do Kuchnizrobić z bułkami , których chrupiąca świeżość już minęła? Pieczywa nie wyrzucam bo takie mam zasady. Kiedy kupię czy upiekę go za dużo i wiem, że na kanapki już nie bardzo się nadaje to kombinuję jak je spożytkować daniach gdzie można dać mu drugie życie. Bułki to nie taki problem bo można je po prostu ususzyć i zemleć, ale można też
Smaczna Pyzajestem bardzo zadowolona z tego, co razem zdziałaliśmy! Jest świetnym urządzeniem do domowego użytku i z całą pewnością zadowoli wszystkich tych, którzy uwielbiają gofry, chrupiące tosty, sandwicze i grillowane kanapki czy też warzywa. Gdybym nie miała porównania do mocniejszego sprzętu – chyba nie zauważyłabym żadnych minusów podczas wypiekania gofrów! Były naprawdę niesamowicie smaczne! Plusem z całą pewnością jest porządne
Ostra na Słodkoprzygotowane wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 25-30 min / 200 st.C Po upieczeniu wykładamy i chwilę studzimy :) Nadchodzi już godzina 7 rano, dzieci schodzą do kuchni i robią sobie kanapki do szkoły, ze świeżo upieczonych jeszcze ciepłych bułek :) Smacznego ! p.s. pozostałe ciasto możemy trzymać w lodówce i po południu upiec np. pizzę :) lub chleb
chleba naszego