
Pikle z cukinii po belgijsku Belgia to dziwny , ale bardzo urokliwy kraj , który skupia w sobie wiele kultur , ras , osobowości i kulinarnych odmienności . Ten przepis, jest jednym z wielu , które mnie zachwyciły , nie wszystko jeszcze wiem i nie wszystko odkryłam o tym kraju , ale powoli , systematycznie , raz na jakiś czas , zamieszczę co ciekawsze pozycje kulinarne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" / Belgowie kochają kanapki ... czytaj dalej...

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...