Wystarczy uciąć małe gałązki, włożyć do wody do momentu ukorzenienia a następnie zasadzić w doniczce. My jeszcze zabieramy się za kiełki, również szybko rosną a jakie są pyszne na kanapkach :) Mam nadzieję, że uda mi się przywołać wiosnę i wkrótce stworzymy nasz ogródek na balkonie
Pani domowagłównie cukier biały i olej palmowy, który według ostatnich doniesień nie tylko jest niezdrowy, ale również zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Dlatego też przygotowałam zdrową wersję kremu czekoladowego na kanapki. Robi się go dziecinnie łatwo, a jest przepyszny. SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu 1 łyżeczka oleju kokosowego WYKONANIE Awokado obrać ze skórki, wyciągnąć pestkę
Passions hobbies lifeglutenu. Jak radzić sobie w kuchni? Pierwszym krokiem na pewno zostaje wymienienie produktów zawierających gluten, na te wskazane dla diety. Nie zmieniamy więc dotychczasowych przyzwyczajeń, ponieważ nadal możemy jeść kanapki, gotować makaron, lepić pierogi, czy smażyć naleśniki, zmienia się jednak produkt zawierający pszenicę, czy owies na bezglutenowy odpowiednik. Na szczęście coraz łatwiej na rynku dostępne są rzeczy, które mają
Kuchcik gotujeMarchewkę, pietruszkę obieramy i gotujemy na parze, lekko solimy pod koniec gotowania. 2. Jabłko, ogórki, marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę. Łączymy z groszkiem, majonezem i musztardą. Podaję do kanapek lub obiadu mięsnego. SMACZNEGO
Od łyżki do widelcaPróbowałam już różnych produktów skierowanych dla wegetarian lub wegan i często smak mi nie odpowiadał. Ale w przypadków firmy Primavika jestem pod wrażeniem. Z przyjemnością robię sobie i bliskim kanapki z pasztetem pomidorowym z cieciorką i warzywnym z soczewicą . Paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną na stałe zagości w mojej lodówce, bo w końcu od dawna lubię kaszę jaglaną
Słodkie okruszkimięso z indyka przyprawami i sokiem. Porcja jest dość duża, bo warto sobie upiec więcej mięsa – część można zjeść jako danie obiadowe, reszta może być przepysznym, aromatycznym mięsem na kanapki. Wykonanie Najpierw przygotuj marynatę do mięsa – jeśli masz taką możliwość to dzień lub kilka godzin przed pieczeniem. Jeśli nie to po prostu wymieszaj musztardę z octem i olejem, dodaj
Eat me! Fit me!Cudowne bułeczki we włoskim stylu. Bardzo lekkie, mięciutkie i delikatne. Idealne do kanapek. Lubiane także przez dzieci. Przygotowałam je z mąki orkiszowej, ale jeśli chcecie, śmiało użyjcie zwykłej mąki pszennej (najlepiej chlebowej) lub mieszanki obu mąk. Do zrobienia ciabattek potrzebujecie trzech zaledwie podstawowych składników: mąki, wody i drożdży oraz miksera ze specjalną końcówką do ciast drożdżowych. Ciasto jest bardzo
cool and mintyParzyłam 2.1/2 godziny po czym wyjęłam szynkowar z wody i wstawiłam do miski z zimną wodą na 10 minut.Potem do lodówki i stała do rana. Rano pokroiłam na kanapki :) Po szynkowar zapraszam niżej do sklepu
Różowa kuchniamoże to być bardzo przydatny dodatek do codziennej diety. Dla mnie bardzo ważnym jest, żeby białko było smaczne, ponieważ przeważnie piję je jako „kakao” do wafli lub kanapek, a sporadycznie dodaję do płatków. Długo zastanawiałem się nad zakupem białka grochu , ponieważ miałem nienajlepsze doświadczenia z tym białkiem, produkowanym przez inną firmę. Nie dało się wypić… Smak
Blendmanktóre świetnie trafia w nasze kubki smakowe. Jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. My najczęściej dodajemy do hamburgerów ( w krótce dodam przepis ), ale pasuje też do śledzi, jajek, na kanapki, do risotta lub niektórych sałatek. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Później tylko wystarczy szczelnie zamknąć w słoiczku i przechowywać kilka dni w lodówce. SKŁADNIKI : buraki – 4 sztuki czosnek – 2 ząbki
kuchniabellissima.wordpress.comprzygotowaniu, z kilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów , czy hot-dogów. SKŁADNIKI/ 4 porcje 1/2 główki młodej kapusty (średniej wielkości) 1 marchewka starta na tarce 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku
cool and mintyziaren można zrezygnować. Chleb, po upieczeniu, ma przyjemnie chrupiącą skórkę i miękkie, wilgotne, a zarazem delikatne wnętrze. Chleb pachnie i ma delikatny smak kiszonych ogórków. Nie nadaje się do kanapek ze słodkimi dodatkami. Wybornie smakuje z wędliną, czy samym masłem. Skropienie upieczonego, gorącego chleba zimną wodą i owinięcie go w czystą ściereczkę sprawia, że skórka nie jest taka twarda
Gospodyni Miejskaowoców? Nie masz pomysłu na drugie śniadanie dla siebie lub dla swojego dziecka? Chcesz, aby w szkole Twoja pociecha jadła smacznie i zdrowo? A może sam/sama masz już dość kanapek z szynką pałaszowanych na szybko w ciągu pracy? Moja Mama proponuje pyszną i pożywną granolę. Mieszankę różnych pełnowartościowych składników, podawanych ze świeżymi owocami, które aktualnie znajdziemy na targu. Mogą
Moja Mama Gotujealternatywą drugiego śniadania do pracy. Jeżeli nie mamy gdzie jej podgrzać wystarczy kupić sobie niewielki termos obiadowy. Taki ciepły posiłek jest dużo lepszy dla naszego organizmu niż kolejna porcja kanapek. Autor: Mama
Moja Mama Gotujeoliwy. Do tego świeże pieczywo, którym nabieramy potrawę. Dobrze smakuje, jak jest jeszcze ciepła, ale przeważnie spożywa się ją na zimno i wtedy również jest wyborna (jako smarowidło do kanapek, zajadane z posypką pokrojonej natki pietruszki, lub z dodatkami - oliwki, pomidory, czy avokado). Może być też używana jako dip do upieczonych lub surowych warzyw. Dzisiaj na blogu pokażę jak przygotować
Moja Mama Gotuje