mielone - 47549 przepisów (strona:466/3170)

Pulpety mięsne z cukinią w sosie pomidorowym. 120

mięsa mielonego wieprzowego pół średniej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka sól i pieprz do smaku 1 jajko 1 łyżeczka suszonej bazylii Sos; 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku łyżeczka suszonej bazylii ok pół szklanki startego żółtego sera Przygotowanie; Do miski przełożyć mięso mielone, wbić jajko. Z cukinii wydrążyć środek, marchew obrać. Następnie na grubych oczkach tarki zetrzeć cukinię i marchew. Dodać drobno pokrojona cebulę i starty czosnek. dodać wszystkie przyprawy i wyrobić. Uformować pulpety, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.  Do garnka wlać pomidory z puszki, dolać szklankę wody. Gotować około 15 minut. Dodać następnie przecier pomidorowy, starty czosnek, miód i przyprawy

Radość kipiąca uśmiechem.
Orzechowe ciasteczka w białej czekoladzie z migdałem + Gosia i jej sprytne patenty 103

masła 120 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 90 g mielonych orzechów laskowych 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta soli Dodatkowo: powidła śliwkowe 100 g białej czekolady 1 łyżka masła garść migdałów Mąkę przesiewamy razem ze szczyptą soli i cynamonem. Dodajemy cukier puder oraz mielone orzechy. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka gołąbkowa 188

jest więcej kapusty. Wiadomo, zależy co kto lubi. Jednak faktycznie, smakowo to bomba! Mniej pracy a jakie to dobre! Składniki: * 1 kapusta ok. 1,2 kg * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego * 15 dkg ryżu basmati bądź jaśminowego * sól, pieprz Na sos: * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 300 ml przecieru pomidorowego * sól, cukier, pieprz czarny i ziołowy Kapustę w całości(...)miękkości. Wyłączyłam ogień pod garnkiem ok. 5 minut przed wskazanym czasem do gotowania na opakowaniu. Miałam ryż w torebkach, to odsączyłam wodę.  Ostudziłam. Połączyłam ryż i mięso mielone,wymieszałam i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Kapustę przecięłam na pół a potem na ćwiartki. Wycięłam głąba i pocięłam kapustę nożem na 5 mm grubości.  W naczyniu

Pieprzyć z Fantazją
pyszna drożdżówka z twarogiem i śliwkami z nutą anyżu... 116

Składniki: drożdże świeże 5 dag, cukier 3/4 szklanki, anyż mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko letnie 1,5 szklanki, jajka 6 sztuk "M", maka tortowa 60 dag, sól 1 szczypta twaróg śmietankowy 50 dag, cukier 4 łyżki, jajka 2 sztuki, śmietana 18% 200 gram, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki śliwki 70 dag, puder cukier - ile potrzeba(...)łyżką cukru i mąki, 1/2 szklanki letnie mleko, zostawić na 30 minut do podrośnięcia. Do zaczynu wsypać mąkę, cukier, sól, wlać letnie mleko z olejem rzepakowym i mielony anyż ( gwiazdki anyżu mielę w młynku do kawy i zmielony w słoiczku przechowuję ), wlać roztrzepane jajka. Hakiem robota wyrabiać ciasto drożdżowe z 7 minut, misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia

W Mojej Kuchni Lubię
Shepherd’s Pie wg Gordona Ramsay’a 91

zwolnić się z gotowania. Przygotowanie większej porcji wcale więcej nie kosztuje, a zyskujemy sporo czasu. Jednym z takich dań jest Shepherd’s Pie, czyli dobrze doprawione mięso mielone z warzywami pod ziemniaczaną pierzynką. Ponadto, możemy przygotować go na różne sposoby – w brytfance, czy nawet w postaci(...)tarty na kruchym spodzie. Jeżeli nie mieliście okazji jeść tego wykwintnego dania – koniecznie musicie to nadrobić! Przepis na 6-8 porcji. Składniki na mięsną warstwę: – 800g mięsa mielonego wołowego – 1 łyżka oleju – 1 duża marchew – 1 duża cebula – 225g groszku mrożonego lub świeżego – 1 łyżka świeżego rozmarynu – 1 łyżka świeżego tymianku

Be Fit Be Strong
Domowe gołąbki z ryżem i mięsem. 165

liście są zimne usuwamy z nich twarde części za pomocą ostrego noża. Mięso i podgardle płuczemy w zimnej wodzie ( z podgardla usuwamy skórę ) , kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce o dużych oczkach. Jeśli dodajemy boczek to możemy go pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu tak jak kiełbasę , będzie wtedy bardziej aromatyczny. Zmielone mięso smażymy na patelni(...)innym naczyniu do tego przeznaczonym z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na płytkie talerze, podajemy gorące. Możemy je polać sosem pieczarkowym lub pomidorowym. Ja posypuję je jeszcze mieloną czerwoną słodką papryką , a czasami gdy mam pod ręką posiekaną zieloną natką pietruszki. Gołąbki smakują wyśmienicie ! Jest co prawda przy nich dużo pracy, ale ich smak to wynagradza. Gotowy farsz

Przepisy i porady kulinarne
CIASTO JABŁKOWO- MIGDAŁOWE 145

według uznania) ● 150 g mąki + 10g ● 150 g cukru ● 165 g miękkiego masła +10 g ● 1 jogurt naturalny kremowy ● 3 jajka (duże) ● 10 g proszku do pieczenia ● 60 g mielonych migdałów ● 1 opakowanie cukru waniliowego ● ½ cytryny Przygotowanie: W rondlu rozpuść masło, odstaw do przestudzenia. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i 100 g cukru. Domieszaj dwa jajka, jogurt(...)usuń gniazda nasienne, i pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem z cytryny. Wyłóż połowę jabłek na ciasto. Ubij 50 g miękkiego masła z 40 g cukru. Dodaj 1 jajko, mielone migdały i cukier waniliowy, cały czas ubijając. Wylej migdałowy krem na jabłka, a następnie wyłóż na wierzch resztę masy z jogurtem. Rozpuść resztę masła z 10 g cukru

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Mazurek z czekoladą (vege) 91

KASI (dla wegan – z olejów roślinnych) Polewa: 50 g KASI (j. w.)  1 łyżka kakao 3 łyżki ksylitolu 2 łyżki mleka sojowego Dodatkowo Suszone owoce Dżem Mielone migdały Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm, wykrawam prostokąt i układam na blaszce wyłożonej papierem. Z reszty robię rant(...)podgrzewam i mieszam, aż do rozpuszczenia. Następnie polewę wylewam na schłodzone ciasto. Odstawiam do przestygnięcia. Ciasto dekoruję suszonymi owocami i dżemem. U mnie to morele i dżem morelowy. Posypuję mielonymi migdałami. Smacznego Artykuł Mazurek z czekoladą (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Tort z mascarpone na orzechowym biszkopcie z białek 92

Cukier waniliowy 300 g mielonych orzechów (około 2 szklanek 200 ml) Dodatkowo: 3 duże łyżki powideł bez cukru 500 g mascarpone 100 g śmietanki 18% 3 łyżki kakao 2-3 łyżki cukru pudru Białka ubijam, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i cukier waniliowy. Całość ubijam, aż masa zrobi się gęsta jak krem. Dodaję mielone orzechy

Słodki sentyment
Torcik porzeczkowy 92

mielonych migdałów Porzeczki myjemy a dopiero później ściągamy je z ogonków (żeby nie straciły za dużo soku). Kilka gałązek można zostawić do dekoracji. Do obranych porzeczek wsypujemy 1/3 szklanki cukru i mieszamy. Porzeczki odstawiamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po trochę cukru i nadal ubijamy do uzyskania gęstej masy. Następnie dodajemy mielone migdały

Słodki sentyment
Tort z czekoladą, orzechową bezą i musem owocowym 104

równe blaty. Składniki na warstwę bezy orzechowej: 2 białka 6 łyżek cukru 1 szklanka mielonych orzechów Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i cały czas ubijam jak bezę, aż masa zrobi się gęsta jak krem. Dodaję mielone orzechy i delikatnie mieszam łopatką do połączenia się składników. Masę wykładam do tortownicy

Słodki sentyment
Muszle nadziewane pulpecikami i mozzarellą 108

indyka, zanurzone w pomidorowym sosie a do tego kawałki ciągnącej się mozzarelli na wierzchu. Brzmi jak comfort food? I tak jest w istocie. Pyszne domowe danie, makaron, mięso mielone i sos pomidorowy to połączenie bez pudła, tutaj w trochę innej formie. Będzie smakować! A ponieważ lato się kończy to takie ciepłe, domowe, kojące dania za chwilę będą potrzebne(...)pulpecikami i mozzarellą w pomidorowym sosie Sos pomidorowy 1 litr passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku garść posiekanej bazylli 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku Pulpeciki 600 g mięsa mielonego z indyka 1/2 cukinii ( ok 100 g) 1 cebula 2 łyżeczki oleju 2 łyżki bułki tartej 1 jajko pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz do smaku 400 g makronu

Smaczny zeszyt
Zapiekane naleśniki po meksykańsku 122

maki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka ½ szklanka wody gazowanej 2 łyżki masła trochę soli olej do smażenia Nadzienie: 2 łyżki oleju 1 marchewka 1 cebula 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli 1 szklanka passaty pomidorowej sól, pieprz do smaku 100 g sera żółtego Sałatka 3 pomidory ½ czerwonej cebuli(...)obrać marchewkę  i pokroić ją w kosteczkę. Usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Dokończyć nadzienie:  Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchewkę smażyć 10 minut. Dodać mięso mielone i smażyć 15 minut. Dodać fasolę, kmin, sos pomidorowy i chilli, wymieszać, chwilę podsmażyć i zestawić z ognia-  lekko przestudzić. Naleśniki nadziewać mięsem i układać w naczyniu

Smaczny zeszyt
Klopsiki z mięsa mielonego z indyka z potrawką warzywną z jarmużem 106

podanej porcji wychodzi 9 klopsików z cudownie pyszną potrawką pełną witamin Co potrzeba na klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka, 2 duże cebule, 1 i ½ płaskiej łyżeczki soli, ½ łyżeczki ostrej papryki, ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, 1 jajko, ½ szklanki bułki tartej + do obtoczenia klopsików, olej do smażenia Co potrzeba na potrawkę: 100 g świeżego jarmużu, 1 esencja Knorr do duszonych(...)czas mieszamy. Dodajemy pomidory razem z sokiem, cukier i pieprz, mieszamy, gotujemy na mniejszym płomieniu, aż do chwili, kiedy zredukuje się sok z pomidorów. Potrawka powinna być gęsta. Smacznego :)) mielone, indyk, cebula, jarmuż, czerwona papryka, pomidory

Bułka z Chlebem
Pulpety wołowe w sosie pomidorowym 164

podanej ilości mięsa wychodzi 16 sztuk pulpetów wielkości dużego orzecha włoskiego Co potrzeba: 500 g mięsa mielonego wołowego, 1 duża cebula, 1 jajko, 1 l bulionu lub wywaru mięsno-warzywnego , 4 pełne łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 czubate łyżki bułki tartej + do obtaczania pulpetów, 1 nie czubata łyżeczka soli ½ płaskiej łyżeczki papryki ostrej, 1 pełna łyżka posiekanej natki selera, Pieprz(...)wywar mięsno-warzywny , dodajemy przecier pomidorowy, wkładamy usmażone pulpety, gotujemy na małym płomieniu 30 minut. Na koniec dodajemy ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, w razie potrzeby doprawiamy solą. Smacznego :)) mięso mielone, wołowina, cebula, jajka, przecier pomidorowy, bulion

Bułka z Chlebem

Proponowane wyszukiwania