mielone - 47549 przepisów (strona:466/3170)

Ekspresowa zupa pieczarkowa z mięsną wkładką 148

bulionu  Olej do smażenia  Sól i pieprz do smaku  Śmietana 22% (2-3 łyżki)  Kulki mięsne: 500 g mięsa mielonego wołowego  sól, pieprz, zioła prowansalskie, mielone chili  ⤵️⤵️⤵️ Przygotowanie: ✅Cebule pokroić w piórka i obsmażyć z czosnkiem na łyżce oleju, aż się lekko wszystko zarumieni. Wrzucić do garnka ✅pieczątki umyć, obrać

Niezły Młynek
Najlepsze domowe burgery 111

kotlety 800 gram mielonej wołowiny 1 cebula płaska łyżeczka pieprzu i soli 1 łyżeczka ostrej musztardy Pozostałe składniki 4 bułki do burgerów czerwona cebula 3 ogórki kiszone sałata lodowa bądź mieszanka sałat ketchup majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe burgery – Wykonanie Przygotowanie mięsa do domowych burgerów Do burgerów najlepsze mięso to mielone mięso wieprzowe

To Musisz Wiedzieć
Tort piernikowy z masą orzechową 93

piernika 1 szklanka maślanki 3 jajka 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masa orzechowa: 0,5 szklanki mleka 200 g mielonych orzechów włoskich 150 g miękkiego masła 100 g cukru pudru Dodatkowo: dżem wiśniowy  Masło, cukier, miód, kakao oraz przyprawę  do piernika umieszczamy w garnku.  Podgrzewamy na małym(...)Gotowe ciasto dzielimy na 3 części.  Wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.  Wstawiamy pojedynczo do piekarnika nagrzanego  do 170-180 stopni na około 25 minut. Mielone orzechy zalewamy mlekiem.  Stawiamy na palniku i podgrzewamy mieszając.  Gdy masa zawrze, zdejmujemy z palnika  i odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem

Pyszności Słodkości
Kruche ciasteczka migdałowe 105

Bożego Narodzenia. Składniki: 100g miękkiego masła 70g cukru 1 duże jajko 50g mielonych migdałów 180g mąki pszennej 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia dżem malinowy Przygotowanie: W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem, do uzyskania jasnej masy maślanej, dodajemy jajko, miksujemy jeszcze chwilę. Do masy dodajemy mąkę, mielone migdały i proszek dopieczenia, wyrabiamy ciasto nadal mikserem, lub ręką

NiePieprz.pl
Zupa meksykańska 115

meksykańską zupę, zapewniam Was że z chęcią zjecie ją w taką zimową pogodę. Miseczka gorącej, z nutką ostrości zupy rozgrzeje każdego zmarzlucha. Polecam bo jest pyszna :) Składniki: 500 g mielonego mięsa 1mała papryka czerwona 2 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka kawałek pora 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka masła około(...)listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego 1 puszka mieszanki warzywnej Mexico Bonduelle   1 puszeczka porcji na raz czerwonej fasoli Bonduelle   Wykonanie: Do garnka wkładamy masło, dodajemy mielone mięso i lekko podsmażamy, następnie dodajemy marchewkę, seler, por pokrojone w pół plasterki. Zalewamy wodą tak około 2,5 l. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Następnie dodajemy

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa meksykańska 65

Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego * 1 puszka czerwonej fasoli * 1 puszka pomidorów krojonych * 1/2 puszki kukurydzy * 2 marchewki * 2 średniej wielkości ziemniaki * 1/2 czerwonej papryki świeżej * 1 duża cebula * 4 – 5 ząbków czosnku * 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego * 1-2 łyżki oleju * przyprawy: sól. pieprz czarny, papryka ostra i słodka Mięso mielone podsmażyłam razem

Pieprzyć z Fantazją
Chilli con carne 72

dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne. Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 2 puszki pomidorów krojonych * 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie * 4 łyżki kukurydzy z puszki * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * sól, papryka ostra i słodka Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju w garnku. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę

Pieprzyć z Fantazją
Zapiekanka gołąbkowa 74

się taką zapiekankę. Jest mniej pracochłonna niż nasze popularne gołąbki. Smakowo to bomba! Mniej pracy a jakie to dobre! Składniki: * 1 kapusta ok. 1,2 kg * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego * 15 dkg ryżu basmati bądź jaśminowego * sól, pieprz Na sos: * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 300 ml przecieru pomidorowego * sól, cukier, pieprz czarny i ziołowy Kapustę(...)miękkości. Wyłączyłam ogień pod garnkiem ok. 5 minut przed wskazanym czasem do gotowania na opakowaniu. Miałam ryż w torebkach, to odsączyłam wodę. Ostudziłam. Połączyłam ryż i mięso mielone,wymieszałam i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Kapustę przecięłam na pół a potem na ćwiartki. Wycięłam głąba i pocięłam kapustę nożem w plastry na 5 mm grubości. W naczyniu

Pieprzyć z Fantazją
KOTLETY MIELONE Z JAJKIEM SADZONYM + FILMIK 103

Smaczne kotlety z serem, cebulą i sadzonym jajkiem. Świetne na obiad, do pieczywa i smaczne zjadane same. Polecam.  SKŁADNIKI :   1 kg mielonej karkówki  2 cebule + cebula do prużenia 2 -3 ząbki czosnku  1 jajko  sól około 1 i 1/2 łyżeczki  pieprz do smaku  1 łyżeczka czubrycy  1 łyżeczka majeranku(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy startą cebulę, czosnek, jajko i namoczony, wyciśnięty chleb. Wyrabiamy mięso. Następnie formujemy spore kotlety i je rozpłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z jednej i drugiej strony na złoto.  Na czystej patelni podgrzewamy trochę oleju, przekładamy pokrojona cebulę ( 3 sztuki ), doprawiamy 1 łyżeczką cukru i solą oraz

Kulinarne Fantazje Marioli
Kaczka nadziewana wątróbką 126

także rodzinny wykwintny obiad. Składniki: 1 kaczka (2,1kg) 1 łyżeczki suszonego tymianku 4 łyżeczki majeranku 2 łyżki masła sól pieprz olej Farsz: 500g wątróbki drobiowej 200g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 cebula 120g masła 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżki bułki tartej sól pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie: 1. Kaczkę umyć i osuszyć, natrzeć olejem, oprószyć(...)godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Farsz: Białka jaj ubić na sztywno ze szczyptą soli. Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć, drobno posiekać i przełożyć do miski. Następnie dodać mięso mielone, startą na tarce o drobnych oczkach cebulę, żółtka jaj, roztarte masło, posiekaną natkę z pietruszki, bułkę tartą i ubite na sztywno białka. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku

Szalona Kuchnia Eweliny
Tradycyjny piernik niemiecki – lebkuchen 84

podniebienia. Przepis na piernik pochodzi z tej strony , z wieloma moimi modyfikacjami. Przede wszystkim ilości. Ponieważ moja waga kuchenna uległa awarii, miarką była szklanka Do ciasta dodałam również mielone orzechy włoskie, zastępując nimi część mąki, zmniejszyłam ilość cukru, bo my aż tak słodkich ciast nie lubimy. Górę ciasta stanowi polewa czekoladowa i połówki orzechów włoskich. Możecie zamiast(...)kandyzowanych owoców i polewą czekoladową. Składniki 2/3 szkl. cukru 200 g masła 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1 szkl. mąki pszennej (czubata szklanka) 4 szt. jajka 0,5 szkl. mielonych orzechów włoskich 1 łyżka proszku do pieczenia 150 ml mleka 4 łyżki kakao 1 szczypta soli 1 op. przyprawy do piernika 4 łyżki pomarańczowej skórki kandyzowanej 3 łyżki kandyzowanej

Mieszam w Garnku
Klopsiki w sosie musztardowym 84

Mięso mielone w naszej kuchni pojawia się dosyć często. Robimy z niego wiele różnych dań. Bardzo popularne są pulpeciki w sosach, np.  pomidorowym  czy  koperkowym . Tym razem zrobiłam(...)mięsne kuleczki w aromatycznym i lekko pikantnym sosie musztardowym. Jest to świetna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych klopsików smażonych na oleju.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 kajzerka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek 1 łyżeczka musztardy (ja użyłam rosyjskiej) bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sos: 1/2 l bulionu warzywnego

Danka Pichci
KOSTKA ADWENTOWA BEZ GLUTENU 133

Składniki na ciasto 250 g miękkiego masła lub margaryny 150 g cukru pudru  4 jajka 150 g mąki owsianej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 200 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g pokruszonej gorzkiej czekolady Składniki na polewę 200 g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki śmietanki kremówki  garść płatków migdałowych posiekane włoskie orzechy(...)jasną, gładką masę. Wbijam kolejno po jednym jajku, za każdym razem miksując do połączenia się składników (może pojawić się efekt "warzenia masła", ale to nic).  Dodaję mąkę owsianą, mielone migdały, cynamon, kardamon i łączę delikatnie, za pomocą miksera na wolnych obrotach. Wrzucam pokruszoną czekoladę i mieszam. Ciasto przekładam do przygotowanej wcześniej formy, wygładzam (będzie gęste i klejące

W kuchni Karmel-itki