mielone - 47549 przepisów (strona:462/3170)

Tradycyjne spaghetti 142

Tradycyjne spaghetti   Składniki: - przecier pomidorowy 500 ml - mięso wołowe mielone 300g - cebula - 250g pieczarek - oregano - sól i pieprz - papryka mielona słodka - 1 łyżka oleju - 1 łyżka masła - chili pieprz cayenne Sposób przygotowania: - przecier pomidorowy zagotuj tak, aby odparował jak najwięcej zawartej w sobie wody i dopraw - mięso wołowe usmaż na 1 łyżce oleju i spraw słodką

MintTaste
Zupa a’la bolognese 98

bidi-language:#0400;} Jak zwykle dylemat…co zrobić na obiad. Zachciało nam się najpierw makaronu, później zupy…kolejny kompromis.   Składniki: 250 g boczku surowego 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 200 ml czerwonego wina wytrawnego 1 litr bulionu wołowego 330 ml passaty pomidorowej z pomidorków koktajlowych 1 łyżka oregano 1/2 szklanki(...)language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy. Boczek kroimy w paski, wrzucamy na patelnię, wytapiamy tłuszcz, wrzucamy mięso mielone, pokrojone warzywa, dusimy pod przykryciem. Dolewamy wino, odparowujemy, zalewamy bulionem, dodajemy passatę, oregano, gotujemy przez kwadrans. Następnie dodajemy parmezan, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy

R'n'G Kitchen
Gulasz z indyka i salsiccia – obiad na niedzielę 294

fajny lekko słodki smak. Jest to jeden z moich ulubionych gulaszy z drobiu. Dodałam również aromatyczną salsiccia. Znacie tą znaną włoską kiełbasę na surowo? Świetnie pasuje na mielone lub do gulaszu z indykiem. Gulasz z indyka 4 – 6 porcji Składniki: 400 g fileta z piersi indyka 300 g surowej salsiccia 3 duże cebule 50 g masła(...)łyżki natki pietruszki 500 ml śmietany, 30 % 100 g creme fraiche lub kwaśnej śmietany 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżeczki soli lub wedle smaku Zacznij od cebuli. Pokrój cebulę w piórka. Rozpuść masło na patelni. Jedną łyżkę masła zachowaj. Zeszklij cebulę, następnie dodaj miód i smaż cebulę

codojedzenia
Lasagne bolognese 116

dłużej. Oczywiście nie zapominaj o kieliszku wina;) Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji:  6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępne SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 200g boczku wędzonego 1 cebula 1 marchewka 1 por 150 ml gorącego bulionu 200 ml czerwonego wina 4 łyżki koncentratu pomidorowego 400 g passaty pomidorowej 4 łyżki oliwy(...)ścieramy na tarce. W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy warzywa i przecisnięty przez praskę czosnek. Następnie robimy miejsce przesuwając warzywa i smażymy boczek pokrojony w kostkę. Teraz dodajemy mięso mielone i smażymy całość razem. 2. Wlewamy wino i dusimy.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszamy z bulionem. Solimy i pieprzymy . 3. Po kilku minutach wlewamy passatę i dusimy przez

karolgotuje
Burrito z ryżem i mięsem mielonym (Burrito con riso e carne di manzo) 122

tortilli 100 g sera cheddar 100 g kukurydzy z puszki 80 g ryż u Dip 200 g kwaś nej  ś mietany 1 papryczka chili Farsz 400 g mielonej woł owiny 300 g passaty pomidorowej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 zą bki czosnku 1/2 łyż eczki curry 1/2 łyż eczki kolendry w proszku szczypta papryczki(...)garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, wrzucamy cebulę oraz 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę. Całość podsmażamy ok. 5 minut,  mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy mielone mięso, kontynuujemy smażenie, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodajemy passate pomidorow ą ;  doprawiamy solą, pieprzem, curry, papryczką chili i kolendrą.  Ragù gotujemy na małym

La grande e la piccola cuoca
Klopsiki w sosie teriyaki 158

wersja klopsików w orientalnym wydaniu. Pyszne klopsiki w bardzo prostym do przygotowania aromatycznym  sosie. Smakują równie dobrze z makaronem czy ryżem. 2 porcje Na klopsy 300 gramów mięsa mielonego 1 małe jajko  2 łyżki bułki tartej 4 łyżki wody sól pieprz wegeta szczypta czosnku granulowanego Sos teriyaki 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżeczki startego świeżego imbiru(...)miodu sok z połowy małej cytryny 2 łyżki oleju sezamowego może być inny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ok 350 ml wywaru od gotowania klopsików ziarna sezamu do posypania Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, wegetą i czosnkiem. Dodajemy jajko, bułkę tartą i wodę całość dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli trzema

Andzia Pichci
Lekkie pulpety drobiowe z brokułem 114

przemycenie go" do diety. Pulpety razem z kaszą i surówką tworzą pełnowartościowy i zdrowy obiad, który zasmakuje wszystkim domownikom.  Składniki : 1/2 główki brokuła 400 g mięsa mielonego drobiowego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 6 łyżek otrębów/płatków teff/bułki tartej 1 jajko 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki(...)minuty cebulę. Dodajemy przeciśnięty czosnek, podsmażamy 2 minuty. Brokuła drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy 2 minuty. Odstawiamy na bok i studzimy. W misce mieszamy mięso mielone, jajko i otręby/płatki/bułkę tartą. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przestudzone warzywa dodajemy do mięsa, ugniatamy masę. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, kurkumą i papryką. W rękach formujemy

Czarnawisienka
Ryż curry z wieprzowiną, warzywami i pędami bambusa 148

Wielbiciele ryżu będą zachwyceni tą potrawą tak, jak ja Co potrzeba: Ryż curry ugotowany według TEGO przepisu, 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 5 średnich cebul, 1 duża mięsista czerwona papryka, 250 g pieczarek, 1 brokuł, 100 g pędów bambusa, 4 pełne łyżki kukurydzy, 1 pełna łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, 1 łyżeczka pieprzu, Sól, Olej do smażenia   Wykonanie(...)dodajemy paprykę pokrojoną w mniejsze kawałki, smażymy do zeszklenia się papryki, dodajemy pieczarki obrane i pokrojone w plastry. Całość smażymy, aż powstały z pieczarek płyn się wysmaży. Dodajemy mięso mielone, smażymy dość często mieszając, aż mięso się usmaży. W trakcie smażenia dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu i pełną łyżeczkę przyprawy chińskiej 5 smaków. Kiedy mięso będzie

Bułka z Chlebem
Mielone z rzeżuchą i słonecznikiem 122

czas przypominam sobie o istnieniu rzeżuchy. Przeważnie ma to miejsce przed Wielkanocą. Jak już ją wyhoduję, to jem ją niemal ze wszystkim. Tym razem przygotowałam a'l kotlety mielone z rzeżuchą właśnie oraz(...)ziarnem słonecznika. Kotlety czy też burgery wyszły bardzo soczyste i chrupiące zarazem za sprawą słonecznika. Mają super smak i aromat. Idealnie nadadzą się do burgerów, a także zamiast tradycyjnych mielonych do ziemniaków. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200g mięsa wieprzowego (u mnie ze schabu) 1/4 cebuli sól, pieprz 0,5 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka

Waniliowe Improwizacje
Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami 113

Obiad w 15 minut. Polecam Wam  Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami / 1 porcja Składniki: 200 g mielonego mięsa wołowego 2 garście jarmużu 1 garść czarnych, wydrylowanych oliwek sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Mięso przekładamy do miski. Doprawiamy do smaku, wyrabiamy

Moja smaczna kuchnia
Pieczeń z soczewicy i selera zamiast pasztetu 128

przed obraniem) łyżeczka suszonego cząbru cebula chili 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki ostrej papryki w proszku pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki pieprzu grubo mielonego 2 łyżki płatków orkiszowych 4 łyżki oleju sól Obie soczewice wypłukać. Do garnka z zieloną soczewicą wsypać cząber i wlać 200 ml wrzątku. Zagotować, zmniejszyć moc palnika i gotować(...)miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić na durszlaku do odparowania i ostudzenia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler, obie soczewice i cebulę zmielić w maszynce do mielenia lub zmiksować w blenderze. Do masy dodać przyprawy, rozdrobnione chili, płatki orkiszowe i olej. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą. Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Masę wyrównać

Weekendy w domu i ogrodzie
Tatar wołowy 127

łyżka musztardy ostrej np.dijon sól, pieprz 3 posiekane ogórki konserwowe 1 czerwona cebula kilka marynowanych prawdziwków 2 łyżki kaparów pieczywo i masło do podania Przygotowanie: Mięso siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Do mięsa dodajemy jedno żółto, olej, odrobinę wody, musztardę i sól oraz pieprz. Wyrabiamy mięso za pomocą dłoni a następnie dzielimy na 2 części(...)które wkładamy żółtko, a obok tatara układamy bardzo drobno posiekaną cebulę, grzybki oraz ogórki. U mnie na talerzu znajdują się jeszcze kapary, które bardzo bardzo lubię. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub grzankami oraz masłem

Życie zaczyna się w kuchni
Klopsiki z mozarellą duszone w sosie śmietanowym ze szpinakiem 137

dziś wymyśliłam taki oto obiad Zrobiłam pyszne klopsiki z ukrytą w środku kuleczką mozarelli. Duszone w śmietanie z dodatkiem szpinaku wyszły przepyszne. Polecam Składniki: – 500g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi indyka) – 2 cebule czerwone – 200g szpinaku świeżego – 6 łyżek śmietany 18% – 1op mozarelli mini (około 14 -16 kulek

Smaki Armine
Torcik porzeczkowy 96

mielonych migdałów Porzeczki myjemy a dopiero później ściągamy je z ogonków (żeby nie straciły za dużo soku). Kilka gałązek można zostawić do dekoracji. Do obranych porzeczek wsypujemy 1/3 szklanki cukru i mieszamy. Porzeczki odstawiamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po trochę cukru i nadal ubijamy do uzyskania gęstej masy. Następnie dodajemy mielone migdały

Słodki sentyment