przemycenie go" do diety. Pulpety razem z kaszą i surówką tworzą pełnowartościowy i zdrowy obiad, który zasmakuje wszystkim domownikom. Składniki : 1/2 główki brokuła 400 g mięsa mielonego drobiowego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 6 łyżek otrębów/płatków teff/bułki tartej 1 jajko 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki(...)minuty cebulę. Dodajemy przeciśnięty czosnek, podsmażamy 2 minuty. Brokuła drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy 2 minuty. Odstawiamy na bok i studzimy. W misce mieszamy mięso mielone, jajko i otręby/płatki/bułkę tartą. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przestudzone warzywa dodajemy do mięsa, ugniatamy masę. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, kurkumą i papryką. W rękach formujemy
CzarnawisienkaWielbiciele ryżu będą zachwyceni tą potrawą tak, jak ja Co potrzeba: Ryż curry ugotowany według TEGO przepisu, 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 5 średnich cebul, 1 duża mięsista czerwona papryka, 250 g pieczarek, 1 brokuł, 100 g pędów bambusa, 4 pełne łyżki kukurydzy, 1 pełna łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, 1 łyżeczka pieprzu, Sól, Olej do smażenia Wykonanie(...)dodajemy paprykę pokrojoną w mniejsze kawałki, smażymy do zeszklenia się papryki, dodajemy pieczarki obrane i pokrojone w plastry. Całość smażymy, aż powstały z pieczarek płyn się wysmaży. Dodajemy mięso mielone, smażymy dość często mieszając, aż mięso się usmaży. W trakcie smażenia dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu i pełną łyżeczkę przyprawy chińskiej 5 smaków. Kiedy mięso będzie
Bułka z Chlebemczas przypominam sobie o istnieniu rzeżuchy. Przeważnie ma to miejsce przed Wielkanocą. Jak już ją wyhoduję, to jem ją niemal ze wszystkim. Tym razem przygotowałam a'l kotlety mielone z rzeżuchą właśnie oraz(...)ziarnem słonecznika. Kotlety czy też burgery wyszły bardzo soczyste i chrupiące zarazem za sprawą słonecznika. Mają super smak i aromat. Idealnie nadadzą się do burgerów, a także zamiast tradycyjnych mielonych do ziemniaków. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200g mięsa wieprzowego (u mnie ze schabu) 1/4 cebuli sól, pieprz 0,5 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka
Waniliowe ImprowizacjeObiad w 15 minut. Polecam Wam Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami / 1 porcja Składniki: 200 g mielonego mięsa wołowego 2 garście jarmużu 1 garść czarnych, wydrylowanych oliwek sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Mięso przekładamy do miski. Doprawiamy do smaku, wyrabiamy
Moja smaczna kuchniaprzed obraniem) łyżeczka suszonego cząbru cebula chili 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki ostrej papryki w proszku pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki pieprzu grubo mielonego 2 łyżki płatków orkiszowych 4 łyżki oleju sól Obie soczewice wypłukać. Do garnka z zieloną soczewicą wsypać cząber i wlać 200 ml wrzątku. Zagotować, zmniejszyć moc palnika i gotować(...)miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić na durszlaku do odparowania i ostudzenia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler, obie soczewice i cebulę zmielić w maszynce do mielenia lub zmiksować w blenderze. Do masy dodać przyprawy, rozdrobnione chili, płatki orkiszowe i olej. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą. Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Masę wyrównać
Weekendy w domu i ogrodziełyżka musztardy ostrej np.dijon sól, pieprz 3 posiekane ogórki konserwowe 1 czerwona cebula kilka marynowanych prawdziwków 2 łyżki kaparów pieczywo i masło do podania Przygotowanie: Mięso siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Do mięsa dodajemy jedno żółto, olej, odrobinę wody, musztardę i sól oraz pieprz. Wyrabiamy mięso za pomocą dłoni a następnie dzielimy na 2 części(...)które wkładamy żółtko, a obok tatara układamy bardzo drobno posiekaną cebulę, grzybki oraz ogórki. U mnie na talerzu znajdują się jeszcze kapary, które bardzo bardzo lubię. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub grzankami oraz masłem
Życie zaczyna się w kuchnidziś wymyśliłam taki oto obiad Zrobiłam pyszne klopsiki z ukrytą w środku kuleczką mozarelli. Duszone w śmietanie z dodatkiem szpinaku wyszły przepyszne. Polecam Składniki: – 500g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi indyka) – 2 cebule czerwone – 200g szpinaku świeżego – 6 łyżek śmietany 18% – 1op mozarelli mini (około 14 -16 kulek
Smaki Arminemielonych migdałów Porzeczki myjemy a dopiero później ściągamy je z ogonków (żeby nie straciły za dużo soku). Kilka gałązek można zostawić do dekoracji. Do obranych porzeczek wsypujemy 1/3 szklanki cukru i mieszamy. Porzeczki odstawiamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po trochę cukru i nadal ubijamy do uzyskania gęstej masy. Następnie dodajemy mielone migdały
Słodki sentymentrówne blaty. Składniki na warstwę bezy orzechowej: 2 białka 6 łyżek cukru 1 szklanka mielonych orzechów Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i cały czas ubijam jak bezę, aż masa zrobi się gęsta jak krem. Dodaję mielone orzechy i delikatnie mieszam łopatką do połączenia się składników. Masę wykładam do tortownicy
Słodki sentymentlistków bazylii 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki cukru s ó l, pieprz oliwa z oliwek Pulpeciki (ok. 20 sztuk) 300 g mięsa mielonego z kurczaka 50 g bu ł ki tartej 2 ząbki czosnku 5 łyżek mleka oliwa z oliwek s ó l i pieprz Dodatki 400 g spaghetti **** INGREDIENTI(...)pepe. Cuocete coperto per circa 15-20 minuti, mescolando di tanto in tanto. Pulpeciki Przygotowanie pulpecików rozpoczynamy od namoczenia bu ł ki tartej w mleku. W misce mieszamy mielone mięso kurczaka, drobno posiekane 2 ząbki czosnku oraz wyciśnięt ą bułkę tart ą . Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy
La grande e la piccola cuocadziś wymyśliłam taki oto obiad Zrobiłam pyszne klopsiki z ukrytą w środku kuleczką mozarelli. Duszone w śmietanie z dodatkiem szpinaku wyszły przepyszne. Polecam Składniki: – 500g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi indyka) – 2 cebule czerwone – 200g szpinaku świeżego – 6 łyżek śmietany 18% – 1op mozarelli mini (około 14 -16 kulek
Smaki Arminepuszkę ciecierzycy, 50g masła, 2 łyżki kakao, 4 łyżki syropu z agawy, 2 łyżki suszonych żurawin, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki suszonych śliwek, gorzką czekoladę, szczyptę chilli (ewentualnie), mielone migdały, wiórki kokosowe. 1. Ciecierzycę osącz, po czym zblenduj wraz z masłem, kakao i syropem z agawy na gładką masę. 2. Śliwki posiekaj. 3. Wszystkie suszone owoce dodaj(...)włoskiego. 6. W kąpieli wodnej roztop czekoladę i zanurz w niej przygotowane kulki. Ja nabijałam je na patyczek do szaszłyka i zanurzałam w ciepłej czekoladzie, po czym obtaczałam w mielonych migdałach lub wiórkach kokosowych. 7. Na koniec możesz dodać szczyptę chilli do czekolady, wymieszać i kilka kulek przygotować dla koneserów oryginalnej, pikantnej czekolady
Z notatnika dietetykatylko wrzucasz składniki i mieszasz, a na koniec jest też znacznie mniej zmywania. Jednogarnkowa zupa toskańska jest prosta, bardzo aromatyczna i sycąca. Podstawę, co dość nietypowe stanowi mielone mięso. Możecie użyć dowolnego mięsa: indyka, wołowinę, a nawet kurczaka. Możecie też z niego zrezygnować i dodać zamiast niego więcej fasoli, albo soczewicy – to zupa toskańska w wersji wegetariańskiej(...)Zupę toskańską można bezpiecznie przechowywać w lodówce do 4 dni (w temperaturze poniżej 5 stopni). Zamrożona może spędzić w zamrażalniku miesiąc. Przepis pochodzi z bloga Minimalistbaker.com Składniki: 250 g mielonego indyka (kurczaka lub wołowiny) 1 mała cebula biała lub czerwona 3 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów w zalewie 1 puszka fasoli ½ szklanki soczewicy 2 garści
Niedzielny kucharzmielonego mięsa wołowego • 4 duże bułki hamburgerowe • 1 nieduża główka sałaty lodowej • 1 pomidor • 1 papryka (mogą być 2 połówki w różnych kolorach) • 15 dkg żółtego sera • 6-8 ogórków konserwowych • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • 4 łyżki majonezu • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego • 1 łyżka musztardy • 2 łyżki pikantnego ketchupu • 1 łyżka masła Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką, dodać ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę. Odłożyć do wystudzenia. 2. Bułki hamburgerowe przekroić na połówki. Wszystkie spody pokroić w kostkę, a górne części odłożyć na później. 3. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone kostki bułki i smażyć, cały czas mieszając, do chwili, aż pieczywo się przyrumieni
W mojej kuchni